Japandi: Rustik Minimalizmi Evinizde Yansıtın

Japandi: Rustik Minimalizmi Evinizde Yansıtın
  • 3
    0
    0
    0
  • Japandi tarzının oluşumun altında iki büyük felsefe yatıyor. Wabi Sabi ve Hygge:

    Wabi Sabi, standart olan güzelliği değil farklılığın güzelliği yarattığını savunuyor. Kusurlu güzelliğin daha estetik olduğunu savunan ve gösterişsiz, daha basit bir yaşam tarzını benimseyen bir felsefedir.

    Hygge ise rahatlık ve mutluluk verici şeyler yaratma ve bunlardan keyif alma esasına dayanır. İşte bu iki felsefeyi barındıran Japandi stili, evinizde kusursuz güzelliği değil, farklılığın yarattığı güzellikle beraber size rahat bir ortam sunar.

     

    Japandi tasarımı, doğa ve sadeliliği yansıtan iskandinav işlevselliği ile japon minimalizminin birleşimidir. Japon tarzı daha şık tasarımlara yer verirken iskandinav tarzı ise daha doğal ve rustik tasarımlardan oluşuyor. Japon tarzının sadeliği ve minimalistliği ile iskandinav tarzının rahatlığı ve doğallığındaki uyum Japandinin sofistike stilini oluşturuyor. Bu birleşimle beraber Japandi, estetik görünümün yanı sıra minimalist ve işlevsel bir tarzı birlikte bulunduruyor.

     

     

    Japandi tarzını benimsemenin ilk aşaması minimalizmden geçiyor. Mekanınız şık olmanın yanı sıra sade olmalıdır. Japandi, iskandinav tarzı da içinde barındırdığı için rahatlığı da göz ardı etmemelisiniz.

    Japandi tarzını evinizde yansıtmak için doğallığı yansıtacak ahşap ve bambu parçalar tercih edebilirsiniz. Tarzınızı tamamlamak için ise aksesuarlarınızda ve duvarlarınızda nötr renkler kullanarak Japandi tarzını evinizde tam olarak yansıtabilirsiniz.

     

     

     

    kaynak

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.