Ruhsal Güçleri Geliştirme Teknikleri

Ruhsal Güçleri Geliştirme Teknikleri
  • 1
    0
    0
    0
  • PSİŞİK YETENEKLERİNİ GELİŞTİR: Ruhsal Gücünü Keşfet

    "Her insan ruhsal olarak çeşitli potansiyellere sahiptir." 

    Ruhsal gücünüzün çoğunu henüz keşfetmemiş veya farkında olduğunuz güçlerinizi büyük oranda kullanamıyor olabilirsiniz. Belli metot ve uygulamalar ile yetenekleriniz konusunda farkındalık kazanabilir, duyular dışı algılamanızı geliştirebilirsiniz. Her ruhsal gücün geliştirilebilmesi için kendine özgü teknikleri bulunmaktadır.  Herkesin her türlü yeteneği geliştirme potansiyeli bulunduğu gibi kişilerin 'yatkın' oldukları yetenekleri de bulunmaktadır. Bunun için kendini tanıma ve farkındalık ilkelerinin önemini bir kez daha vurgulamak önemli olacaktır.

    Unutmayın, karşınıza çıkan hiçbir şey tesadüf değildir... 

     

    Psişik yeteneklerinizi farkına varıp kullanabilmeniz için çeşitli yöntemleri okumadan önce bilmeniz gerekenler var !!!   

    Ruhsal yeteneğini keşfedebilmen adına"potansiyel gücünün, kendini tanımanın" büyük önemi vardır. Unutma HER ŞEY SENDE GİZLİ  :) 

    Ruhsal güçlerin farkına varmak ve bunları kullanabilmek bir hedef değil, ARAÇTIR. Bu güçlerin ruhsal gelişimin yalnızca belli bir bölümü olarak görülmesi daha anlamlı olacaktır.

    Ruhsal yeteneğini ve kendini anlama sürecinde ; GEVŞEME, KONSANTRASYON ve KENDİ KENDİNE TELKİN (OTO İPNOZ) metotlarının uygulanırlığı önem kazanmaktadır. 

    Her şeyde olduğu gibi, ruhsal güçlerin geliştirilmesi yolunda da başarılı olacağına olan inancın, tereddüt etmeden ilerliyor oluşun, nihayetinde arzu edilen sonuca varmanı sağlayacakıtr.

    "Egoyu besleyen bir niyet, negatif bir amaç" psişik yeteneklerinizi kullanamamanıza sebep olacaktır. Tüm metotları deneseniz de, üstünlük taslamak, çıkar sağlamak gibi güdülerle bu yola çıkmışsanız, lütfen geri dönün... :) Yola devam ediyorsakk?? Haydi teknikleri inceleyelim...

     

     
    GEVŞEME EGZERSİZLERİ

    Gevşeme egzersizleri, beyindeki alfa (α) dalgalarını arttırarak uyku ile uyanıklık arasındaki bilinç halinde bulunmamız amacıyla yapılır. Bu, yalnızca ruhsal güçlerin geliştirilmesinde değil, ENERJİLERİMİZİN DENGELENMESİNDE de önemli rol oynamaktadır. Alfa dalgası (α); beynimizdeki sinir hücrelerinin saniyede 8-12 devrelik uyum hali, düzenli elektrik iletimi olarak da tanımlanabilmektedir.

    1. Sabit bir nokta seçin ve buraya odaklanarak zihninize düşen düşünce ve imgelerin kaybolmasına izin verin, kendinizle konuşmadan, zihninizdeki düşünceleri salıverin.

    2. Bir anlık gelen gevşeme hissini uzatmaya çalışarak konsantre olun. (ilk denemeler için tekrar önemlidir).

    3. Gevşeme hissi ile birlikte kaslarınızın tamamını gevşeterek bu hissi derinleştirin (vücudun her bölgesine sırayla odaklanarak kasların gevşediğinden emin olabilir, yüz kaslarınız için ayrıca odaklanabilirsiniz).

    4. Tekrar gözlerinizi açın, bu gevşeme haliyle gözlerinizi tekrar kapatmak isteyeceksiniz :) Zihninizin kayıp gitmesine izin vermeyin, GÖZLERİNİZİ KAPATMADAN seçtiğiniz noktaya odaklanarak siz onu kontrol edin.

    5. Son olarak tekrar gözlerinizi kapatın ve yavaş yavaş daha önce hiç hissetmediğiniz bir 'yumuşama halinin' sizi iyice sarmaya başladığına şahit olacaksınız

     
    NEFES ALMA EGZERSİZLERİ

    Gevşeme ile hissettiğiniz derin huzur ile birlikte önce ağır ve derin nefesler alıyorsunuz. Gitgide gevşediğinizi ve enerjinizin çıktığı kaynağa geri döndüğünü hissedin.

    7 saniye kadar soluk al (pozitif enejilerin nefesinle birlikte vücudunu doldurduğunu hayal et)

    3 saniye kadar nefesini tut (pozitif vücuduna yayılıyor)

    5 saniye kadar nefes ver (kötü düşüncelerinin senden ayrıldığını hayal et, güneşin onları yaktığını düşünerek küllerini evrendeki kara deliklere yolla :)

    OLUMLAMALAR

    Olumlamalar da yalnızca ruhsal güçlerin geliştirilmesi konusunda değil, hayatımızın birçok alanında uygulayarak başarı elde edeceğimiz bir yöntemdir. 

     

    "VÜCUDUMU HİSSEDİYORUM..."

    "ÇALIŞMALARIM İLERLEDİKÇE DAHA RAHAT GEVŞİYORUM..."

    "KENDİME GÜVENİM TAM..."

    "HER GÜN KENDİMİ VE RUHSAL YETENEKLERİMİ DAHA İYİ TANIYORUM..."

     

    KONSANTRASYON

    Mum alevi, kalem ve bardak gibi küçük objelerden birini seçin ve sakin ve sessiz bir ortamda seçtiğiniz cismin karşısına oturun. Hiçbir şey düşünmeden bu objeye konsantre olun. Kısa bir süre sonra o eşya hakkında çeşitli fikirler şuurunuza üşüşecektir (o eşyanın rengi, etiketi, işlevi vs.). Bunlar geçmiş tecrübelerden kaynaklanan, önceden algılanmış fikirlerdir. Bunları fark ettiğiniz anda, salıverin uzaklaşıp gitsinler...

    Sabredin ve bu çalışmayı her gün en az 4-5 kez tekrarlayın. İlk alıştırmalarınızın 1 dk civarı olması yeterlidir. İlerledikçe bunu 5-10 dakikaya kadar çıkartabilirsiniz.  Konsantrasyon çalışmaları her anlamda önemlidir fakat özellikle levitasyon yeteneği, telekinezi ve psikometri için tavsiye edilen çalışmalar arasındadır.

     

    KENDİ KENDİNE TELKİN (OTO İPNOZ)

    Kendi kendine telkin metotları kullanılarak neler elde edilebilir?

    - Psikosomatik hastalıkların tedavisi.
    - Psikolojik rahatsızlıklar.
    - Her türlü psikolojik ve fizyolojik alışkanlık/bağımlılıklar.
    - İstemediğiniz davranışlarınız (utangaçlık, içe dönüklük..)
    - Aşırı şişmanlık durumu, aşırı zayıflık durumu.

    Ses kaydetmeniz için cihaz/uygulama gerekecektir !

    Kaydın başından 15-20 dk boşluk bırakın (isteğe göre konsantrasyon müzikleri de kullanılabilir). Kısa ve doğru cümle kalıplarıyla öncesinden hazırladığınız cümleleri kendinden emin bir üslupla hafif sesler ile okuyarak kaydedin (her bir cümlenin arasında en az 3 saniye boşluk bırakılmalıdır).  Aynı cümleyi en az 5 kez tekrarladıktan sonra yeni bir cümleye geçin. En fazla 8-9 farklı kelimeyi 5'er kez tekrarladıktan sonra yeniden ilk baştaki cümlelerinize geri dönün ve bu teknikleri 10 dakika süresince kasedinize kaydedin. Her konu ile ilgili ayrı ayrı kayıtlar çekmeniz daha faydalı olabilmektedir. Bu kaydı ise gevşeme metotlarını uygulayarak dinleyebilirsiniz.

     

    Sevgiyle Kalın,
    "@themagicsgambit"

    .

    KAYNAK: Candan E. (2019), Ruhsal Güçleri Geliştirme Teknikleri. Sınırötesi Yayınları.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.