Yeraltı Dünyasında Aşk: Hades Ve Persephone

Yeraltı Dünyasında Aşk: Hades Ve Persephone
  • 6
    0
    0
    1
  •   Ölüler Diyarı'nın tanrısı Hades diğer tanrılarla mecburi olmadıkça görüşmez ve kendi ülkesinden çıkıp ölümlülerin dünyasına gitmezdi. Yaşayanların arasına karıştığı nadir ziyaretlerinden biri esnasında tanrıların kralı Zeus ile tarım tanrıçası Demeter'in kızı olan Persephone'yi çiçek toplarken görür ve güzelliğine hayran kalır. Ancak asosyal bir tanrı olarak nitelendirebileceğimiz Hades, Persephone ile konuşmak yerine hemen onu yeraltının derinliklerine kaçırır. Ölüler Diyarı'nda herhangi bir şey yemesi halinde bir daha Persephone'nin yeryüzüne dönemeyeceğini bilen Hades ona bir nar tanesi yedirir. Kızının Hades'in ülkesine hapis edildiğini bilmeyen tanrıça Demeter çaresizce tüm dünyayı dolaşarak kızını aramaya başladı.

      Tarımın ve bolluğun tanrıçası Demeter hüzünle kızını ararken yeryüzünde ekinler yetişmedi ve ilk kez kış yaşandı. Demeter'in büyük üzüntüsünü ve aç kalan insanların feryatlarını gören Zeus, Hermes'i (tanrıların habercisi) Hades'e göndererek Persephone'yi serbest bırakmasını söyler. Ancak Persephone yeraltındaki nar tanelerini yediği için yeryüzüne geri dönemezdi. Zeus iki tarafı da mutlu edebilmek ve kuralları çiğnememek için Persephone'nin altı ay yeraltında altı ay yeryüzünde kalmasına karar verdi. Böylece dünyada altı ay ekinler yetişecek ve çiçekler açacaktı ancak Persephone yeraltına döndüğünde tanrıça Demeter'in özlemi ve mutsuzluğu tüm yeryüzünü etkileyecek ve ekinler yetişmeyecekti.

      Başlangıçta Hades'in onu hediyelere boğmasına rağmen kaçırılmaktan ve annesinden ayrı kalmaktan dolayı mutsuz olan Persephone, Hades'in kibirli olmadığını görünce yavaş yavaş aşkına karşılık vermeye başlar. Persephone, zaman içerisinde Ölüler Diyarı'nın kraliçesi ve Hades'in eşi olmaya alışır, üstlendiği görevleri yerine getirmeye çalışır ve "Ölülerin Kraliçesi" olarak anılmaya başlar. Bu çift her ne kadar birbirlerine aşık görünseler de Yunan mitolojisinin bir klasiği olarak birbirlerini aldatmışlardır. Ancak her zaman Ölüler Diyarı'nın kralı ve kraliçesi olarak hakimiyetlerini birlikte sürdürmüşlerdir.

     

     

    kaynak1

    kaynak2

    kaynak3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.