Burçlara Göre Doğal Taşlar Ve Özellikleri

Burçlara Göre Doğal Taşlar Ve Özellikleri
  • 4
    0
    0
    0
  • Burçların her biri farklı birçok özellik barındırıyor ve bunlar bizim de üzerimize yansıyor. Tıpkı bizim gibi burçların özelliklerini barındıran ve bunlara iyi gelen doğal taşlar bulunuyor. İşte burçları yansıtan doğal taşlar.

    Oğlak Burcu

    Ayrıntıcı, çalışkan ve planlı olmaya çalışan oğlakların doğal taşları yakut ve kehribardır. Ayrıca güçlü iradeleri ve ciddilikleriyle bildiğimiz oğlaklar için kehribar taşı tüm bu özelliklerinden kaynaklanan streslerine ve ağrılarına iyi gelecektir. Yakut taşı ise onlar her ne kadar planlı halleriyle işlerini şansa bırakmasalar da onlara şans getirecektir.

     

     

    Kova Burcu

    Sınırsız hayal güçleri ve birçok alandaki yaratıcılıklarıyla öne çıkan kova burçlarının doğal taşı ise gümüştür. Çoğu zaman akılcı ve sezgisel davranan kovalar için gümüş oldukça etkili bir taş olacaktır. Gümüş, stresi alarak negatif enerjiyi ve radyasyonu önleyerek kovaların sezgilerini güçlendirici yönde rol oynar. Gümüşün yanı sıra kova burçlarının diğer taşları ise ametis ve yeşim taşıdır. Yeşim Taşı, genellikle kalp ve vücuttaki genel sağlık durumu üzerinde etki gösterir.

     

    Balık Burcu

    Sabırlı ve duygusallığı ile bildiğimiz balık burçlarının doğal taşı ise ay taşıdır. Dış etkenlerden en çok etkilenen burç olan kova burçları için ay taşı oldukça faydalı olacaktır. Ay taşı, balık burçlarını duygusal olarak dengeleyecektir.

     

    Koç Burcu

    Hareketli ve enerjik olmasının yanı sıra kontolcü yapılarıyla bilinen koçların doğal taşı yakut taşıdır. Yaşam gücü taşı olarak da bilinen yakut taşı, yaşamsal enerji vererek mutluluk duygularını arttırıyor. Yakut taşı ayrıca kişiye yüksek konsantrasyon ve motivasyon sağlar.

     

    Boğa Burcu

    İnatçı ve hırslı yapılarıyla tanıdığımız boğa burçlarını en çok yansıtan taş zümrüt taşıdır. Zümrüt taşı boğaların inatçı ve hırslı yapılarını, sakinlik ve huzur verici özellikleriyle dengeleyecektir. Sadakat taşı olarak da bilininen zümrüt taşının aynı zamanda evlilik, aile ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirdiği belirtilir

     

    İkizler Burcu

    Hızlı enerjileri ve telaşlı hallerinin yanı sıra mükemmelliyetçi yapılarıyla bilinen ikizleri en çok yansıtan taş akik taşı. Akik taşı gerginliği azaltıcı, canlılık ve enerji verici özelliği ile ikizler burcunun telaşlı ve mükemmelliyetçi hallerini dengeleyici rolde oynayacaktır.

     

    Yengeç Burcu

    Duygusal ve duyarlı özellikleriyle ön plana çıkan yengeçleri en iyi yansıtan taşlar akik ve kuvars taşlarıdır. Akik taşı strese karşı koruyucu, negatif enerji ve endişeyi bastırıcı özelliklerini taşır. Kuvars taşı ise kişiyle uyumlu olan enerjileri kendine çekmesi ve kişinin olumlu düşünmesini sağlayıcı özellikler taşır.

     

    Aslan Burcu

    Özgüvenli ve liderlik vasfına sahip yapılarıyla tanıdığımız aslan burçlarını en iyi yansıtan taşlar ise peridot ve krizolit taşlarıdır. Beden ve zihin dengesini sağlayan taş olarak bilinen peridot taşı sinirleri yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Krizolit taşı ise sakinlik ve olumlu enerji yaymasıyla bilinir.

     

    Başak Burcu

    Düzenli, araştırmacı ve planlı bir yapıya sahip olan başak burçlarının doğal taşı ise ametist ve yeşim taşlarıdır. Ametist olumlu enerjiyi kendisine çekmesi ve strese karşı koruyucu özellikleriyle başak burcu üzerinde oldukça etkilidir. İyileştirici taş olarak bilinen yeşim taşı, dengeleyici ve şifa verici özelliğinden dolayı toksinlerin ve diğer zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.

     

    Terazi Burcu

    Kararsızlığının yanı sıra cazibe ve çekiciliği ile ön plana çıkan terazi burçlarını en iyi yansıtan taşları mercan ve pembe kuvars taşlarıdır. Mercan rahatlatıcı bir etki göstererek yaşamsal enerji verir. Pembe kuvars taşı ise verdiği mesaj koşulsuz sevgi, neşe, sıcaklık ve duygusal şifa olduğu için “aşk taşı” olarak da bilinir ve kişiye sakinlik ve huzur verir.

     

    Akrep Burcu

    Tutkulu ve iddialı kişiler olan akrep burçlarının doğal taşları obsidyen ve lâl taşıdır. Obsidyen taşı kaygı bozukluklarına iyi gelmesinin yanı sıra önsezi gücünü arttırdığı düşünülür. Lal taşı ise hayal gücünü geliştirir ve buna bağlı olarak kişinin yeni şeyler keşfetmesine yardımcı olur.

     

    Yay Burcu

    Yüksek enerjileri, gezmeyi seven hallerinin yanı sıra işlerine olduça odaklı olan yay burçlarının doğal taşları sodalit ve topaz taşlarıdır. Mantık taşı olarak da bilinen sodalit taşı sinirleri yatıştırıcı etkisiyle mantık ve sezgiyi birleştirir. Topaz taşı ise sakinlik ve huzur verici özelliği sayesinde negatif enerjiye karşı koruyucu nitelikte bir taştır. 

    kaynak:

    1

    2

    3

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.