İtalya'da Unutulan Bir Şehir: Palermo (Part 1)

İtalya'da Unutulan Bir Şehir: Palermo (Part 1)
  • 0
    0
    0
    0
  • İtalyada unutulmuş bir şehir... Belki çoğumuz God Father’dan Sicilya’ya aşinayız veya Sicilya'daki Corleone kasabasına. Fakat ilginçtir ki Godfather’ın Corleone de çekilmiş bir sahnesi yok.

    Konuyu çok dağıtmadan Palermodan bahsedelim. Palermo İtalyanın en büyük 7. Şehri, aynı zamanda Sicilyanın başkentidir. Kış nufüsü 700.000 civarında olduğu biliniyor. Kuzey İtalya'ya karşın pek endüstrileşmemiş bakir bir şehir. Palermonun temel geçim kaynağı balıkçılık ve yaz turizmidir

    Şimdi biraz da bu şehirin tarihinden bahsedelim. Tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sicilya Adası, 9. asırda Müslümanlar tarafından fethedilmiştir.
    Müslümanlar, fetihten sonra İtalya’ya da akınlar düzenlemişlerdir. 11. asırda Normanlar tarafından istila edilene kadar Müslümanların elinde olan adada İslam kültürü egemen olmuştur.1038 yılında Bizans hâkimiyetini yeniden tesis etmek için adaya bir sefer düzenlemiştir. Arapları 1040 yılında Castello di Maniace yakınında yense de zaferi uzun sürmemiştir. Ada, yirmi bir yıl sonra 1061’de Normanlar tarafından istila edilmiştir, çünkü beş yıl sonra İngiltere’yi fethedecek olan Normanlar, önce Sicilya’yı almaya karar vermişlerdir. Adadaki üç Arap emirin birbiriyle amansız bir mücadele içinde olması, Norman istilasını kolaylaştırmıştır. Palermo 1130 dan 1816 tarihine kadar yeni bir krallık olan Sicilya Krallığı'nın baş şehri oldu.

    Yazımızı parçalara ayıracağız çünkü uzun olmaması gerekiyor. Bir sonraki yazımda gezilmesi gereken yerlerinden bahsedeceğim. Görüşmek üzere sağlıkla kalın

     

    Kaynaklar: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/321210

    https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCney_%C4%B0talya%27n%C4%B1n_Normanlar_taraf%C4%B1ndan_fethi


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.