Pandemi Anime 2021: Belaya Hazır Olun! Hem De Beşli Belaya! 

Pandemi Anime 2021: Belaya Hazır Olun! Hem De Beşli Belaya! 
  • 3
    0
    0
    0
  •  2021 yılının sıcak yaz günleri hazır gelmişken maalesef bu güzelim yaz aylarını da evde geçireceğiz gibi görünüyor. İşte bu yüzden sizler için gelmiş geçmiş en belalı animelerin bulunduğu bir liste hazırladık.  Şayet siz “Yok ben pandemi falan dinlemem, virüs de neymiş canım o beach benim bu plaj senin gezerim” diyorsanız da, eh ne diyelim, size de hasta yatağınızda çok ihtiyacınız olacak bir listeyle geldik o zaman. Haydi başlayalım!

    1)    One Punch Man

     

    Son yılların en eğlenceli animesi ile başlayalım dedik. One Punch Man adeta bir efsane!  Görseldeki yüzü gözü açık, sevimli kardeşimizin adı Saitama ve inanmazsınız kendisi dünyanın en güçlü süper kahramanı. Kahraman olmasının sebebine gelirsek, çağımızın en büyük problemi; işsizlik! Gerçekten de Saitama sayısız iş görüşmesi yaptığı hâlde bir türlü iş bulamayınca “Ne var yaa ben de kendi işimin patronu olurum” diyerek süper kahraman olmaya karar veriyor. O kadar çok emek harcıyor ki bu uğurda güzelim saçları bile dökülüyor. Kahramanımız karizmasıyla insanları büyüleyen bir süper kahraman olmayı umut ederken ortada kalıyor. Üstelik şehir kendine kahraman diyen veletlerden de geçilmiyor. Böylece tek yumrukla dağları deviren kahramanımız günlük işlerini yapmayı sürdürmeye karar veriyor. Çamaşırını yıkayıp,  yemeğini pişirirken ara sıra da dünyayı uzaylı istilasından kurtarıyor. Her şey böyle sakince ilerlemiyor tabi. Saitama başına işler açarken bize de kahkahalara boğulmak düşüyor.

    2)    Saiki Kusuo No Psi Nan  / The Disastrous Life of Saiki K.

     

     

    Görseldeki pembe saçlı garip arkadaşın adı Saiki ve kendisi bütün dünyayı ele geçirebilecek kadar güçlü bir psişik. Süper kahraman demekten çekiniyorum çünkü Saiki sadece kimseyle uğraşmak istemeyen bir Japon liselisi. Saiki’nin özel güçlerine gelecek olursak, yapamayacağı hiçbir şey yok. En azından sizi istediğiniz şeyi yaptığına ikna edebilecek kadar güçlü. Bu da zaten her şey için yeterli değil mi? Işınlanmak onun için çocuk oyuncağı, bütün düşüncelerinizi duyabilir ve bunu asla umursamaz. Ona karışmayın başka hiçbir şey istemez sizden. Fakat Saiki’yi rahat bırakırsak nasıl eğleneceğiz?

     

    3)    Bleach 

     

     

    Ichigo Kurosaki’nin çok büyük bir problemi var, kendisi 15 yaşında bir lise öğrencisi. Ha ayrıca önemli değil çok fakat ruhları da görebiliyor. Kötü geçen liseli gününün ardından kader onu bir Şinigami yani ruh kesici ile karşılaştırır. Rukia isimli ruh kesici güçlü ve kötü bir ruh ile savaşmaktadır fakat kaza bu ya yanlışlıkla bütün güçlerini Ichigo’ya aktarır. Rukia’nın güçlerini geri alması ve Ichigo’nun da hayatta kalması için tek bir yolları vardır. Ichigo eğitilmelidir. Tanrıların ve savaşçıların arasında kalan bir liseli ne hâllere düşer hiç düşündünüz mü? Düşünmeyin, izleyin deriz.

     

    4)    Neon Genesis Evangelion

     

     

    Öncelikle jeneriği efsane olan bir anime ile karşı karşıya olduğunuzu belirtmek isteriz. İkinci olarak ise, bu anime biraz beyninizi yakabilir bizden söylemesi. İzlerken ilk tepkinizin “Taamam da dünyaya noolmuşş!?” olacağına emin olabilirsiniz. Dememiz o ki dünyaya bir şeyler olmuş ve dünyayı Angel adı verilen varlıklara karşı korumak için NERV isimli bir organizasyon kurulmuş. Hikayemizin kahramanı olan Shinji ise organizasyonun ürettiği savaş robotlarını kullanarak bu varlıklarla savaşan bir ekibe katılmak zorunda kalıyor. Sorun şu ki; Shinji bu robotlar konusunda eğitimli değil üstelik sadece 14 yaşında…

     

    5)    Gokushufudou / The Way of the House Husband

     

     

    Yakuza çetesinin en belalı adamı, Ölümsüz Ejderha lakaplı Tatsu bir gün mafyalığı bırakıp ev erkeği olmaya karar verir. En az onun kadar belalı bir iş kadını olan karısını mutlu etmeyi görev edinerek birbirinden lezzetli yemek tariflerinin, temizlik tüyolarının ve DIY ipuçların peşine düşer. Onun hayatında kan artık çete kavgalarında değil, marketlerdeki indirim günlerinde, teyzeler tarafından akıtılmaktadır. Tatsu mafya olmaktan vazgeçmiştir fakat mafyanın ondan vazgeçmeye pek niyeti yoktur… Gokufushudou oldukça yeni bir anime diyebiliriz fakat kahkahalarla güleceğinizin de garantisini veririz.

     

    Özdem Direkçi Güner


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.