Filmlerdeki En İyi 8 Arkadaşlık

Filmlerdeki En İyi 8 Arkadaşlık
  • 3
    0
    0
    2
  • Hayatımıza anlam katan insanlar vardır. Bu kişiler her daim yanımızda olur ve bizlere en güzel desteklerini sunarlar. Birlikte maceralara atılır, güler ve ağlarsınız. İşte o ya da onlar, sizin en yakın arkadaşınızdır. Hayatımızda olduğu gibi filmlerde de birbirine her zaman destek olan arkadaşlıklar var. Hatta bazı ilişkilerde kendi arkadaşlıklarımızı da bulabiliyoruz.

    Filmlerdeki pek çok arkadaşlık izleyicide yankı uyandırmazken, hayranların bağ kurabileceği ikonik ikililer olduğu bütün gerçekliğiyle ortada. Listede olmayan ama olmasını istediğiniz ikiliyi yorumlarda belirtebilirsiniz. Sizlere sağlıklı günler ve iyi okumalar diliyorum. 

    8) Transformers'ın Bumblebee ve Sam'i

    Transformers izleyen birçok kişinin hayalindeki araba Bumblebee olabilir. Hurda bir arabayken ilk olarak 1977 Chevrolet Camaro dönüşümüyle bizleri kendine hayran bırakıyor. Dost canlısı bir Autobot olan Bumblebee, Optimus Prime'ın en çok güvendiği askerlerinden biridir. Cesur ve dürüst olmasının yanı sıra inatçı ve duygusal davrandığı anlar da olabiliyor. Kendisi gezegenimizden Sam Witwicky ile kurduğu dostlukla hafızalara kazınmıştır. İkilinin eğlenceli ve aksiyon dolu anıları dostlukları gibi hatırlanmaya değer.

    7) Aslan Kral'ın Timon ve Pumbaa'sı 

    Aslan Kral'ı izleyen yoktur, herkes tarafından sevilen ve birden fazla izlenmiş olduğunu düşündüğüm bir animasyon. Bu animasyonda öne çıkan Timon ve Pumbaa, arkadaştan çok aile gibi davranıyorlar. Birbirlerini tamamlayan bu iki karakterin akıllardan kalmayı sürdüreceğini biliyorum. 

    6) Steve ve Bucky'nin yüzyıla dayanan arkadaşlığı

    Bucky ve Steve'in arkadaşlığı hakkında söylenecek söz yok. İkisi de birbirlerinin yanındalar, birlikte çarpıştılar, birbirlerini korudular. Hikayelerini bildiğinizi varsayıyorum ve ayrıntıya girmiyorum çünkü ayrıntılara girecek olursam Bucky ve Steve'in yaşadıklarını bitirebileceğimi düşünmüyorum. Her neyse bu ikili ne yaşarlarsa yaşasınlar birbirlerine güveneceklerini biliyoruz.

    5) Doc Brown ve Marty McFly arasındaki mentor-mentee ilişkisi 

    Back to the Future serisi ile hayatımıza giren bu ikili unutulmazlar arasında yer alıyor. Aralarındaki yaş farkına rağmen ilgi duydukları ortak alan onları bir araya getirdi ve mentor-mentee ilişkisi kurmalarını sağladı. 

    4) Han Solo ve Chewbacca'yı unutmamak gerek

    Chewbacca ve Han'ın bir araya gelmesinin altında kurtuluş hikâyesi yatıyor. Han, akademide görev yaptığı sırada Chewbacca’yı imparatorluğun köleliğinden kurtarıyor ve böylece galaksideki en iyi arkadaşlığın temelleri atılıyor. 

    3) Dominic Toretto ve Brian O'Conner'ı atlamak olmaz

    21. yüzyılın en başarılı serilerinden biri olan Hızlı ve Öfkeli, bize ailenin önemini oldukça hissettiriyor. Bu ikilinin ilişkisinde de arkadaşlıktan ziyade abi-kardeş ilişkisi görüyoruz. Serinin en duygusal sahnesi olarak kabul edilen Hızlı ve Öfkeli 7'nin sonunda iki arkadaşın ayrı yollara gittikleri görülüyor. Hem aralarındaki ilişkiyi hem de bu sahnenin kolay kolay unutulacağını düşünmüyorum ve 2013 yılında aramızdan ayrılan Paul Walker'ı saygıyla anıyorum. 

    2) Farklılıklarına rağmen en iyi arkadaş olmayı sürdüren Woody ve Buzz Lightyear

    Toy Story serisi de en iyi animasyonların başında gelir. Bu hikâyedeki arkadaşlığımız ise yaşadıkları maceraların, düşmanlarının eşliğinde büyüdü. Birbirlerinden farklılardı, hatta Woody, Buzz'ı kıskanıyordu çünkü Buzz'ın Andy'nin dikkatini çektiğini ve kendisinin ikinci planda kalacağını düşünüyordu. Tüm bu düşüncelere rağmen birbirlerine düşman olmak yerine farklılıklarının üstesinden geldiler ve birbirlerine saygı duyarak arkadaşlıklarını sürdürdüler.

    1) Frodo Baggins ve Samwise Gamgee'nin ilham veren sadakata dayanan arkadaşlığı

    Frodo Baggins'in bahçıvanı ve en iyi arkadaşı olarak bildiğimiz Sam, Frodo'nun en sadık ve en güvenilir arkadaşı olduğunu kanıtladı. Onların macerası hiç kolay değildi, Frodo'nun taşıdığı bir yük ve Yüzük Kardeşliği'nden ayrıldıktan sonra karşılaştıkları Gollum ile yollarına devam ettiler. Sam, Frodo'yu koruduğu gibi Yüzük'ün yok edilmesinde kritik bir rol oynadı. Frodo'ya yardım etmek için her zaman onun yanındaydı. Bir miktar Sam'i övdüğümün farkındayım ama Frodo için zor bir süreçti. Aslında ikisi için de zordu ama Frodo biraz daha ağır atlattı. Her şeye rağmen Sam'e olan bağlılığını, sevgisini görmemek elde değil. Daha fazla uzatmadan bu arkadaşlığın da unutulacağını düşünmüyorum.

    Legolas-Gimli, Chihiro-Haku, Natasha-Clint, Gon-Killua, Peter Parker-Ned ve daha nice isimler sırayalabilirim buraya. Her birinin arkadaşlığı ve hikayesi çok özel. Şimdilik benden bu kadar, en başta söylediğim gibi aklınıza gelen ikilileri yorumlara yazabilirsiniz. Kendinize iyi bakın! 

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.