90'lar Dekorasyon Trendleri

90'lar Dekorasyon Trendleri
  • 2
    0
    0
    0
  • Her geçen yıl tıpkı modada olduğu gibi dekorasyonda da trendler değişiyor. Yeni trendler ortaya çıkarken zaman zaman eskiye dönüşler de yaşanıyor. Biz de dekorasyonda biraz geriye giderek doksanların dekorasyon trendlerinden kısaca bahsettik.

    90'larda, 70'li ve 80'li yıllara göre daha sade ve minimal tercihler yapılıyordu. Bu sade anlayışa bağlı olarak dekorasyonda da Çin ve Japonya esintileri görüldü.

    Çin ve Japonya dekorasyonunun en belirgin unsuru olan katlanır bölme duvarlar doksanlı yılların trendleri arasındaydı. Genelde ahşap bölmelerden veya yarı saydam kağıtlardan yapılan katlanır bölme duvarlar, paravan görevi ve dekoratif amaçlı olarak 90'lı yıllarda oldukça kullanılıyordu. 

    Çin ve Japonya stillerine bağlı olarak Uzak Doğu aksesuarları da dekorasyonda oldukça kullanılıyordu. Aksesuar seçiminde bambu parçalar tercih edilerek evde sıcak bir hava yaratılırken renkli ve desenli vazolarla aynı zamanda şık bir görünüm elde ediliyordu. 

     

    90'lı yıllarda hayatımızın büyük bir parçası olan müzik çalarlar, plaklar ve televizyonları dekoratif bir şekilde depolamak için açık raflar kullanılıyordu. 

    Mobilya ve dekorasyonda ahşap kullanımı bu yıllarda da oldukça trenddi. Ancak geçmiş yıllardaki koyu renk ahşaplar yerine, daha ferah ve aydınlık bir görünüm sağlyacak olan açık renk ahşap görünüm tercih ediliyordu.

     

    Ahşap oymacılığın görüldüğü el yapımı ağır mobilyalar 90'lı yılların vazgeçilmez mobilyalarıydı. Daha çok parlak ve canlı renklerde tercih edilen bu mobilyalar gösterişli el oymalarıyla da tamamlanırdı.

    Bu yıllarda Uzak Doğu esintilerinin yanı sıra Fransız Country tarzına da rastlanıyordu. Özellikle perdelerde ve örtülerde tercih edilen çiçekli desenler bu stili oldukça yansıtıyordu. Bunun yanı sıra desenli duvar kağıtları da bu stilin bir yansımasıydı.

     

    Kaynak

    1

    2

    3

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.