Marvel: Ana Gücü Büyü Olan 5 Karakter

Marvel: Ana Gücü Büyü Olan 5 Karakter
  • 4
    0
    1
    1
  • Marvel Çizgi Roman Evreni, geniş bir evren olmakla birlikte içinde farklı güçlere sahip süper kahramanlar, anti kahramanlar barındırır. Süper askerler, tanrılar, mutantlar, kozmik koruyucular, sadece doğru olanı yapmak isteyen normal insanlar ve sihirli güçlere sahip birileri vardır. Bu evrende ele alacağımız beş karakterin ana gücü büyüye dayanıyor. İyi okumalar!

    5. Loki, Kötülük ve Kurnazlık Tanrısı 

    Hem İskandinav mitolojisinde hem de Marvel evreninde önemli bir yere sahip olan Loki, aslen bir buz devidir. Büyük bir güce ve dayanıklılığa sahip olmasıyla birlikte kötülüğün ve kurnazlığın tanrısıdır. Büyülü sanatlarda kendini oldukça geliştirmiş, birçok lanetli büyüyü öğrenmiştir. Yıllar boyunca hem Asgard'ı hem de Thor'u defalarca rahatsız etmeyi ihmal etmemiştir. 

    4. Daimon Hellstrom, Şeytan'ın Oğlu 

    Daimon Hellstrom, bilinen adıyla Hellstorm, Şeytan'ın oğlu ve Satana Hellstrom'un kardeşidir. Gücünü Cehennem'den alan bu karakter, şeytani büyüler yapmıştır. Başlangıçta babasının mirasını reddetmeye çalışmış ve cesur bir kahraman olmuştur. Defenders'a katılmış, Hellcat ile evlenmiştir. Bir süre sonra Hellstorm'un kahramanlık isteği azalmıştır, Cehennem mirasi ise Hellcat için tramvaya sebep olmuştur. Evlilikleri son bulmuş ve Hellstorm, son yıllarda hem kahraman hem de kötü adam olarak zaman geçirmiştir.

    3. Jericho Drumm, Brother Voodoo

    İkiz kardeşi ve teyzesiyle birlikte Haiti'de fakir bir yerde yaşayan Jericho Drumm,  Amerika'ya eğitim için gitmiş ve yıllar sonra yaşadığı yere geri dönmüştür. Kardeşi Daniel, Hanugan Büyücüsü olmuştur ve öldürülmüştür. Daniel ölmeden hemen önce, kardeşine kendisinin akıl hocası olan Papa Jambo'yu ziyaret etmesini istemiş. Bu ziyaret sonrası Jericho, Papa Jamno'nun öğrencisi olmuştur. Kardeşi Daniel'ın ruhuyla da bağlanmıştır. Kendisini geliştirmiş ve kardeşinin mirasını sürdürmüştür. Hatta Doctor Strange, Yüce Büyücü unvanını kaybettiğinde yerine Jericho Drumm geçmiştir. O zamandan beri, Jericho, Strange bir kez daha Yüce Büyücü olduktan sonra bile, Avengers'ın müttefiki olmaya devam etmiştir.

    2. Scarlet Witch, Yıkıcı Bir Güç

    Scarlet Witch, daha çok bilinen adıyla Wanda Maximoff, köken hikâyelerinin çoğunda bir mutanttır. Quicksilver ismiyle andığımız Pietro ile Wanda Maximoff ikiz kardeşlerdir. Brotherhood of Evil Mutants ile ilk çıkışını yapan bu karakterin ve kardeşinin hikâyeleri oldukça karışıktır çünkü karakterler birçok değişime maruz kalmıştır. Bir yandan mutant oldukları söylenirken bir süre sonra aslında bir mutant olmadıkları, çocukken kaçırılıp üstlerinde deneyler yapıldığı ortaya çıkarılmıştır. Kökenin değişimlerini bırakıp genele dönecek olursak Wanda, Kaos Büyüsü'ne sahip bir karakterdir. Bu güç, onun tehlikeli olmasına da sebep olmaktadır çünkü sahip olduğu bu büyü oldukça yıkıcıdır. Avengers'ın da bir üyesi olan Wanda, mental bir çöküş yaşamış ve bu çöküş kontrolünü kaybetmesine de sebep olmuştur. Wanda Maximoff için bunları üstünkörü söyleyebilirim çünkü kendisine ayrı bir içerik oluşturmak ve her şeyiyle konuşmak daha mantıklı olacaktır. Ayrıca WandaVision dizisini henüz izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. 

    1. Doctor Strange, Yüce Büyücü

     Doctor Strange, bütün bu güce sahip olmadan önce başarılı ama bencil bir cerrah olarak karşımıza çıkmıştır. Doktor Stephen Strange, geçirdiği bir kaza sonrasında ellerini kullanamaz hale gelmiştir. Pes etmek istememiştir, ellerini tekrar kullanabileceği bir tedavi ararken yolu  Kamar-Taj'a düşmüştür.  Ancient One ile tanışan Stephen, ondan rehberlik istemiştir ve böylelikle kaderinde yazılı olan yola ilk adımı atmıştır. Kamar-Taj'da mistik ve dövüş sanatlarını öğrenmeye başlamış, sonrasında Yükselme Pelerini, Agomotto'nun gözü ve Vishanti Kitabı gibi objeleri güçlü bir büyücü olmak için kullanmıştır. Doctor Strange, The Defenders’la karşımıza çıkmıştır. Avengers'da da yer almıştır. Yeteneklerinden dolayı Yüce Büyücü unvanını almış ve bu unvanı iki kere iki kez kaybetmesine rağmen geri almayı da bilmiştir.

     

    Bu evrende Magik, Wiccan, Amora, Satana, Talisman,  Agatha Harkness gibi birçok güçlü büyücü var. Zamanla bu isimleri de hem dizilerde hem de sinemada göreceğimize eminim. Bu kadar ismin arasında içerikte beş karakteri ele aldık. Aklınızdaki kalan varsa, sevdiğiniz büyücüleri yorumlarda paylaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum, kendinize iyi bakın. 

     

    Kaynak: 1

     


    Yorumlar (1)
    • En enteresan karakter Loki aslında, ne kadar kendisine şeytani dense de insan denilen kavramla en çok onu özdeşleştirebiliyorum

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.