2000'ler Dekorasyon Trendleri

2000'ler Dekorasyon Trendleri
  • 1
    0
    0
    0
  • Değişen dekorasyon trendlerinden ve 90'lı yıllardan bahsetmiştik. Bu yazımızda ise kısaca 2000'li yılların dekorasyon trendlerini ele aldık.

    Geçmiş yıllardaki koyu ve daha karanlık renklerde olan mutfaklardan aydınlık mutfak seçimlerine geçildi. Bu aydınlığı yansıtması bakımından ise ilk tercih beyaz mutfak dolapları oldu. Tezgah seçiminde ise mutfakta şıklığı yakalamak adına beyaz yerine siyah tercih ediliyordu.

     

    2000'lerde mutfaklardaki tek değişiklik beyaz dolaplar olmadı. Açık mutfaklar tercih edilerek oturma odası ve mutfaklar birleştirilerek kullanıldı. Kısaca "Amerikan mutfak" kullanımı bu yılların en büyük değişikliklerinden oldu.

    Bu yıllarda dekorasyonda şıklık eskiye dönüş ile sağlanmaya çalışılıyordu. Vintage ve kırsal bir görünüm elde ederek sağlanan şıklık dekorasyonun büyük bir kısmına hakimdi. Bu vintage ve eskitilmiş görünüm banyolarda bronzu ve kahvenin hakim olduğu toskana tarzı ile sağlanıyordu.

    Evin geneline hakim olan bu vintage görünüm yatak odasında ise rustik tarz ile dekore edilerek sağlanıyordu.

    2000'lerin başında koyu renkleri yan yana getirmek en büyük trendlerden biriydi. Özellikle kahverengi ve koyu kırmızı ikilisi dekorasyonun vazgeçilmez renklerindendi. Öyle ki 2002 yılında Pantone "true red" adlı rengi yılın rengi seçmişti.

    Son zamanlarda yine sıklıkla tercih edilen birbirinden farklı sandalyeler ilk olarak 2000'lerde trend oldu. Yemek masasını da dekoratif hale getirmek amacıyla farklı sandalye kullanımıyla uyum yakalanıyordu. Daha çok ahşap veya rattan stildeki sandalyelerin bir araya getirilmesi ile aydınlık ve ferah bir ortam sağlanmaya çalışılıyordu.

     

    kaynak

    1

    2

    3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.