Harry Potter: Hogwarts Hakkında En İyi 5 Ve En Kötü 5 Şey

Harry Potter: Hogwarts Hakkında En İyi 5 Ve En Kötü 5 Şey
  • 9
    0
    0
    3
  • Her Harry Potter hayranı bir Hogwarts kabul mektubu almayı hayal eder. Bu kelimeleri doğrudan Bayan McGonagall'ın tüy kaleminden okuduğunuzu hayal edin: Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na kabul edildiğinizi size bildirmekten memnuniyet duyuyoruz. Büyüleri öğrenmek, bir Nimbus 2000 ile uçmak, balkabağı turtaları yemek ve kaymak birası içmek kulağa okuldan çok bir fantastik tatil gibi geliyor. Ancak, Harry'nin maceralarına aşina olan herkes Hogwarts'ta yaşamanın eğlenceli olmadığını bilir. Bazen okul, çocuklar için düpedüz tehlikeli bir yer gibi geliyor. Zindandaki Troller ve Böcürtler gibi her türlü aksilik var. İşte Hogwarts hakkında en iyi 5 ve en kötü 5 şey.

    10. Büyülü Merdivenler (En Kötü)

    Yüz kırk iki merdivenden oluşan devasa bir merdivendir ve büyülüdür. Büyülü olduğu için hareket etme ve yer değiştirme eğilimi gösterir. Eh, bu da kaybolmanıza sebep olmakla birlikte sinirinizi bir miktar bozabilir.

    9. Hogwarts Ekspresi (En İyi)

    Biletler hazır mı? Hogwarts Ekspresi'nin kalktığı Kings Cross garındaki Platform 9 3/4'ün önünde buluşuyoruz. Arkadaşlarla oturacak bir kompartıman bulmak her zaman havalı ve rahat görünmekle kalmaz, aynı zamanda öğrenciler koridordan geçen Honeydukes arabasından farklı yiyecekleri de deneyebilirler.

    8. Yasak Orman (En Kötü)

    Yalnızca adıyla Yasak Orman'ın korkunç olduğunu varsayabiliriz. Ağaçlar ve kalın köklerle doludur, bu da yolları neredeyse geçilmez kılar. Kurt adamlar ve akromantulalar (diğer adıyla dev örümcekler) gibi tehlikeli yaratıklara ev sahipliği yapar.


    Bildiğiniz üzere ceza olarak Harr ve Draco bu ormana gönderilmişti!

    7. Bayramlar ve Tatiller (En İyi)

    Hogwarts, özel günleri kutlamak için en iyi yerdir. Özel günlerden kastım Cadılar Bayramı, Noel gibi günler. Herkes Dumbledore'un ev sahipliğinde düzenlenen ziyafet için bir araya gelir. Cadılar Bayramı'nda, fenerler Büyük Salon'un üzerinde havalanır ve hayaletler de size eşlik eder. Noel'de Büyük Salon ışıklar, çelenkler ve yükselen ağaçlar ile süslenir. Ve tabii ki büyülü bir kar yağışı olmazsa olmaz. Bu görkemli kutlamalar Hogwarts'ı gerçekten evdeymiş gibi hissettiriyor.

    6. Puan Sistemi (En Kötü)

    Hogwarts'ta bulunulan sürede yapılan iyi ve kötü her şey bina puanını etkiler. Yıl sonunda en yüksek puana sahip olan bina, Bina Kupası,yla ödüllendiriliyor. Bu sistem bağlılığı arttırmak için konulmuş olsa bile hiç olmadık anlarda bina puanınız düşebiliyor.

    5. Ollivanders (En İyi)

    Genellikle okula dönüş alışverişi sıkıcıdır, ancak Hogwarts öğrencileri için sabırsızlıkla beklenecek bir şey daha var: Diagon Yolu'na gitmek. Öğrenciler, malzemeleri almak için Uçuç Tozu ile Diagon Yolu'na seyahat edebilirler ancak doğru telaffuz etmeyi ihmal etmemeliler. Diagon Yolu'na gelen her cadı ve büyücünün ihtiyacı olan bir asa vardır ve asa seçimi için Ollivanders'a giderler. Unutmayın, asa büyücüyü seçer ve Ollivanders, bu konuda mükemmel bir eşleşme garanti ediyor.

    4. Sınavlar (En Kötü)

    Cadılık ve büyücülük okulunda bile öğrenciler final sınavlarından kaçamazlar. Hogwarts'ta Sıradan Büyücülük Düzeyi sınavları gerçekleşmektedir. Aldıkları puanlar, aynı sınıf seviyesinde devam edip etmeyeceklerini belirlerken iş bulmadaki başarılarını bile belirleyebilir.

    3. Hogsmeade Gezisi (En İyi)


    En iyi okul gezilerden biri olan Hogsmeade, bütün öğrencilerin göz bebeğidir. Hogsmeade'i ziyaret etmek, derse ve ders çalışmaya ara vermek için harika bir yoldur. Binaları ve dar sokakları kaplayan bembeyaz kar, köye bir kartpostal havası vermektedir.

    2. Ruh Emiciler (En Kötü)


    Ruh Emiciler, muhtemelen Harry Potter evrenindeki en kötü canavarlardır. İnsanların mutluluğu ve duyguları ile beslenen Ruh Emiciler, Hogwarts'taki bütün mutluluğu silip süpürecektir.

    1. Quidditch (En İyi)

    Basketbolu ve futbolu unutun. Quidditch, Hogwarts'ın olmazsa olmaz sporudur. 7 oyuncu ve üç çeşit toptan oluşan bu oyunda Altın Snitch'i yakalamak 150 puan kazandırırken oyunu da bitirir.

     

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.