2021 Dekorasyon Trendleri

2021 Dekorasyon Trendleri
  • 0
    0
    0
    0
  • 90'lar ve 2000'ler dekorasyon trendlerinden bahsetmiştik. Geçmişten günümüze kısa bir yolculuk yaptığımıza göre günümüz dekorasyon trendlerine ve geçmişteki trendlerin günümüz üzerindeki etkilerine göz atalım.

    Günümüzde dekorasyonda salaş şıklık benimsenmesine bağlı olarak bohem tarzın etkileri görülüyor. Son yıllarda, geçmiş yıllların aksine dekorasyonda maksimalist anlayışın benimsenmesi bohem ve eklektik stile bizi daha da yaklaştırıyor.

    Bohem stilin getirdiği etnik desen ve renkler 2021 trendlerinden. Evin birçok alanında hatta yer yer duvarlarda tercih edebileceğiniz kalabalık desenler trendler arasında.

    Son yıllarda dekorasyonda doğallık oldukça ön planda.  Doğallığı yakalamanın en iyi ve kolay yolu ise bitkilerdir. Son yıllarda evlerde büyük bitkilere oldukça yer veriliyor. Böylece doğa, bu bitkiler sayesinde evinize taşınıyor. 

    Bu doğallığın tamamlayıcısı olarak ise mobilyalarda ahşap veya rattan ürünler tercih ediliyor. Evinize hem sıcaklık katan hem de ferahlık veren bu mobilyalar, bitkilerin yarattığı doğal havayla uyum sağlayacak trendler arasında.

    Pandemi dönemi nedeniyle birçok ev aynı zamanda bir ofise de dönüşmek durumunda kaldı. Kimileri çalışma alanı için bir oda ayırmayı tercih ederken kimileri de odanın bir köşesine kendisine bir çalışma alanı yarattı.

    Evden çalışmanın zorluğunu göz önünde bulundurduğumuzda çalışma alanlarını dekore etmek kaçınılmaz oldu. Çalışma alanlarında da rahatlığın yanında şıklığı tercih edenler bu şıklığı dekoratif masa lambaları ve spor görünümdeki sandalyelerle sağladı. Bu yılın maksimalist stilinin aksine çalışma alanlarındaki minimalizm çok daha kullanışlı olacaktır.

    Pantone bu yıl, yılın renkleri olarak sarı ve griyi seçti. Bu iki rengin uyumu dekorasyonda da kendine yer buldu. Koltuk kırlentleri, çerçeveler ve hatta salona renk katmak için berjerlerde kullanıldı.

    kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.