Spider-Man: No Way Home Filminden Senaryo Sızdırıldı

Spider-Man: No Way Home Filminden Senaryo Sızdırıldı
  • 5
    1
    0
    0
  • Her gün yeni bir sızıntı haberiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Spider-Man: No Way Home'un fragmanı sızdırıldı ve Marvel anında önlem alarak durumu kurtarmaya çalıştı. Daha sonra fragmanı bizlerle paylaştı. Fragramı izlerken heyecanımız doruğa ulaştı çünkü beklemediğimiz kişiler dolaylı yoldan ya da direkt olarak ekrana yansıdı. Şimdi ise yeni bir sızıntı haberi ile karşınızdayız. Filmin çekimleri büyük bir gizlilik içinde devam ederken senaryonun Reddit'de sızdırıldığı öne sürüldü. Biz de bu haberin peşine düştük ve bu yazıyı kaleme aldık. 

    Unutmayın, bu yazı AĞIR SPOILER İÇERİR!

    Her şeyin Peter Parker'ın kimliğinin açığa çıkmasıyla başladığını biliyoruz. Mahallemizin dostu, Tom Holland'ın canlandırdığı Spider-Man halk tarafından dışlanıyor. Onun yanında yer alan MJ ve Ned'de bu duruma karşılık insanlar tarafından yargılanıyorlar, suç ortakları sayılıyorlar. Doctor Strange, Happy'nin isteği üzere onları Sanctum Sanctorum‘da misafir etmeye karar veriyor ve her şeyi düzeltmenin bir yolunu arıyor. Peter, Sanctorum'da, içerisinde kötülerin tutulduğu bir hapishane keşfediyor. Bu keşif sonucunda Willem Dafoe‘nun canlandırdığı Green Goblin ile karşılaşan Peter, onun manipülasyonlarına yenik düşerek Green Goblin'i serbest bırakıyor. Green Goblin, edindiği bilgiler ışığında Sinister Six'i topluyor ve Tom Holland'ın canlandırdığı Peter Parker'ı ilk hedef olarak seçiyor. 

    Peter Parker tekrar Doctor Strange'den yardım istiyor, Doctor Strange başta kızgın olmasına rağmen daha sonra yardım ediyor ve çoklu evrenlerdeki istikrarsızlık sebebiyle onları hapishanede tuttuğunu açıklıyor. Bütün bunların ardından Peter'ın onları durdurması için sorumluluk almasını istiyor. Fragmanda gördüğümüz siyah kostüm, senaryoda Doctor Strange tarafından Peter Parker'a veriliyor. Peter'ın amacı diğer evrenlerdeki Peterlar ile bir araya gelmek ve kötü adamları durdurmaktır. Peter ilk olarak Tobey'in canlandırdığı Peter Parker'a gidiyor. Gittiğinde ise Tobey'in Mj ile evlediği ve çocuğu olduğunu görüyor. Tobey, bu yüzden yardım etmek istemiyor ama senaryoya göre yardım etmek için efsanevi bir şekilde geri dönüyor. Andrew'ın canlandırdığı Peter'a giden mahallemizin dostu, Peter Parker'ın bir üniversitede profesör olduğunu görüyor ve ona durumu anlatıyor. Gwen'i kaybetmenin acısını hala yaşayan Peter, ona yardım etmeye karar veriyor. 

    Kötü adamlarımız bağlantıları sayesinde Spider-Man ekibinin yolda olduğunu hissediyor ve ellerindeki cihazı tek yönlü bir portal açmak için kullanıyorlar. Green Goblin ise çift yönlü portal açarak kendi evlerine dönmenin yolunu ararken cihaza bir Stark güç çekirdeği ile güç vermek olduğunu çözüyor. O bunu çözerken diğerleri Spider-Man ekibinin dikkatini dağıtmak için çabalıyorlar.

    Buradaki asıl amaç Sinixter Six'in kendi dünyalarına portal açarak Spider-Man ekibini tuzağa düşürmekten başka bir şey değil. En sonunda Özgürlük Heykeli'nin oralarda bir çatışma patlak veriyor. Tobey ise bu çatışmanın sonucunda diğerlerine göre daha fazla darbe alarak hayatını kaybediyor. 

    Üzülerek söylüyorum ki, Ned, Green Goblin tarafından öldürülüyor. Tom Holland'ın Spider-Man'i buna kayıtsız kalamıyor ve Green Goblin'i öldüresiye dövüyor. Bu sahnede Andrew araya giriyor ve Tom'un katil olmasını son anda engelliyor. Sinixter Six ekibi, Doctor Strange'ın onları tuttuğu hapishaneye tekrar kapatılıyor. Andrew ve Tom'un, Tobey'in Raimiverse'deki cenazesine katıldığı da senaryoda yer alıyor.

    Ek olarak Daredevil karakterinin de senaryoda yer aldığı konuşuluyor. Peter'ı savunacak kişinin Matt Murdock olduğu yazıyor. Ayrıca Charlie Cox'un filmde yer alıp almayacağına dair dedikolara bir cevabı var: 

    “Evet ya da hayır diyerek mahvetmek istemem, hakkında konuşması zor bir durum. Bekleyelim ve neler olacağını görelim.”

    Eğer sızdırılan bu senaryonun doğruluk payı varsa Matt Murdock için de hazır olsak iyi olur. Her an her şey olabilir. Açıkçası Tony Stark geri dönse bile şaşırmam çünkü herkesin geri dönme potansiyeli varken Tony Stark neden geri dönmesin?!

    Bunların hepsinin birer iddia olduğunu, bunlara benzer teorileri de olduğunu, birçok kaynakta birçok farklı bilgi olduğunu da unutmayın. İster fragman sızdırılsın ister senaryodan kesitler sızdırılsın bizler en doğru cevapları vizyon tarihinde ertelenme olmadığı takdirde 17 Aralık'ta alacağız bu yüzden o güne kadar sağlıkla kalın. 

    Kaynak: Reddit, 4Chan (via BGR)

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.