Selanik, Yunanistan En İyi Şeyler

Selanik, Yunanistan En İyi Şeyler
  • 1
    0
    0
    0
  • Bağımsız turistler için en yeni destinasyon, övünme haklarıyla Selanik olacak. Büyük Aleksander ve öğretmeni Aristoteles ile bağlantıları olan Makedonya'ya açılan bir kapı, Yunanistan'ın en büyük ikinci şehridir. İki ana kurumu, büyük öğrencileri ve daha genç bir müzik, sanat ve spor camiasını kendilerine çekiyor. Kasabanın çeşitli kafe ve restoran kültürü.

    UNESCO tarafından Antik Hıristiyan ve Bizans Sanatı Açık Müzesi olarak belirlenen Selanik, 15. yüzyıldan kalma kulelerden büyük bir tarihi eser koleksiyonuna sahip şaşırtıcı müzelere kadar tarih açısından da zengindir.

    Selanik'teki otellerde %70'e varan indirimler. Hotelhunter.com'da sürekli özel teklifler.

    Termal banyoların ve şelalelerin tadını çıkarın

    Basit bir günlük geziye hazırsanız, Selanik'ten muhteşem turistik yerlere rehberli geziler iki saatten daha kısadır. Güzel Voras Dağı ile arka planda doğal kaplıcalar olan bir pozar spa'da rahatlayın. Geziye geleneksel Yunan öğle yemeği ve Pozar yakınlarındaki güzel bir kasabada yerel pazar ziyareti dahildir. Son varış noktası, eski Makedon krallığının ilk başkenti Edessa'dır - Balkan'ın en büyük şelaleleri olan Edessa Şelalelerine tanık olacaksınız.

    Bazı UNESCO Dünya Mirası'nı vurun.

    Selanik, UNESCO tarafından Erken Hristiyanlık ve Bizans Sanatı Açık Müzesi olarak belirlenmiştir. Roma'dan Osmanlı İmparatorluğu'na ve erken Hıristiyanlık dönemlerine geçişi kapsayan 15 farklı yer var.

    Selanik'i çevreleyen Paleochristia ve Bizans Anıtlarını takip edebilir ya da en azından depremlere, imparatorluklara ve muhteşem erken dönem mozaiklerin parçalanmış kalıntılarına dayanan bir kule olan Rotunde'ye gidebilirsiniz. Şehrin en eski ve seçkin yapılarından biri olan Rotonde'yi keşfedebilirsiniz. Agios Georgios kilisesi olarak adlandırılır, ancak çoğu insan buna sadece Rotunda der. Geç Roma inşaatının büyük ve görkemli bir örneği, mutlaka görülmesi gereken bir manzara.

    Yürüyüş yemeği turuna çıkın

    Tüm aile, bölgenin lezzetleri hakkında deneyimli uzmanlardan daha fazlasını öğrenmek istiyorsa, Selanik'te 2,5 saatlik keyifli bir yürüyüş turuna çıkın. Rehberiniz size sadece yerel kahvaltı hamur işleri, atıştırmalıklar ve kahve vermekle kalmaz, aynı zamanda size Yunan yemekleri ve gelenekleri hakkında büyüleyici hikayeler de verir. Gezi, renkli açık pazara (Pazartesiden Cumartesiye); neredeyse yerel gibi hissedebilirsiniz.

    Renkli Eski Şehir Keşfi

    Yukarı şehir olarak da bilinen eski şehir olan Ano Poli, yaklaşık 2300 yıllık, onu şehrin en eski bölümü yapıyor. Aynı zamanda Selanik'in en yüksek noktasıdır ve bu nedenle yukarıdan mükemmel manzaralar ve sakin bir atmosfer sağlar. Kuleleri, eski dini yapıları, Bizans mozaikleri ve freskleri ile diğer tarihi kalıntılarıyla sur bu konumdan görülebilmektedir. Minik ara sokakları, taş döşeli sokakları ve tarihi evleri görün.

    Nehrin yanında dolaşın.

    Turistler ve bölge sakinleri, Selanik'in 5 kilometrelik sahilinde gezinmeyi, egzersiz yapmayı, bisiklete binmeyi, fotoğraf çekmeyi ve çeşitli eğlence etkinliklerinin tadını çıkarmayı severler. Bölge, Palia Paralia ve Nea Paralia'ya (Yeni Sahil) ayrılmıştır. Gölge Bahçesi ve Gül Bahçesi gibi temalara sahip birçok yeşil alana sahiptir.

    Modiano için yerel pazarı kontrol edin

    Market Modiano, tarihsel olarak önemli bir turistik cazibe merkezidir ve şehrin en büyük kapalı pazarıdır. 1922 ve 1930 yılları arasında Selanikli ünlü bir İtalyan-Yahudi (Sefarad) ailesinden bir tasarımcı olan Eli Modiano tarafından inşa edilmiştir.

    Satıcılar peynirden deniz ürünlerine ve taze sebzelere kadar her şeyi sunar. Bina yeni ve klasik restoranlar, tavernalar ve barlar ile döşenmiştir. Not: Çarşıda tadilat yapılıyor, bu yüzden ziyaret etmeden önce açık olup olmadığını kontrol edin.

    Pella Arkeolojik Sit Alanı'nı ziyaret edin

    Eski Yunan Makedonya Krallığı'nın başkenti ve Büyük İskender'in bulunduğu tarihi alan Pella, Selanik'ten arabayla yaklaşık yarım dakika uzaklıkta doğmuştur. MÖ 4. yy'da inşa edilen ve içinde çok sayıda saray, türbe ve mağaza bulunan Agora, yaklaşık 10 blokluk bir alanda arkeoloji sergi alanları üzerine kurulmuştur. Pella, çakıl mozaik döşemesiyle ünlüdür. Dionysian House ve Helen's Enlistment House'daki mozaikleri görün.

    Muhteşem Plajları Ziyaret Edin

    Halkidiki turizm bölgesi, Selanik'e kısa bir sürüş mesafesinde güzel plajları olan birkaç güzel yarımadaya ev sahipliği yapmaktadır.

    Kassandra, ormanlık bölgelerde halk plajlarına, lüks otellere, kaplıcalara ve golf sahalarına sahiptir. Restoranlar, restoranlar ve tavernalar da bu moda mahallede yer almaktadır. Sani Plajı çok sevilen bir kum, turkuaz ve eşsiz bir kuştur. Plaj çok uygun.

    Sithonia, güzel manzarası, plajları, sakin kasabaları, harika mimarisi ve mekanları ile ünlüdür. Kartalia'nın taşlı, sakin plajları turistleri cezbetmektedir.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.