Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?
  • 0
    0
    0
    0
  • Hayatımızın bir parçası haline gelen köpek dostlarımız sosyal hayvanlardır. Sosyal hayata tam anlamıyla uyum sağlamak adına almaları gereken eğitimlerin başında Tuvalet Eğitimi gelmektedir. Köpeklerde Tuvalet Eğitimi ile yalnızca dostlarımızın tuvalet ihtiyacını karşılaması değil bunun yanında beslenme, egzersiz ve dinlenme gibi temel ihtiyaçlarınıda disipline etmiş olursunuz. Yavru köpeklerde eğitim olabildiğince erken sürede verilmesi gerekir. Çünkü yavruluk döneminde olan köpeklerin henüz bu dönemde kötü alışkanlıkları ve davranış bozuklukları yoktur. 

    Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi

    Yavruluk dönemi köpeğinizin en stresli ve en sorunlu dönemidir. bu dönemde öğretilecek ve verilecek her eğitim minik dostunuzun karakterinin doğru şekillenmesinde yardımcı olur. Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi köpeğinizin sizinle birlikte geçirdiği ilk zamanlardan itibaren verilmesi gereken önemli bir eğitimdir. Tuvalet eğitimi yavruluk döneminde verilmelidir. Bunun nedeni ise yavru köpeklerin yetişkinlere göre daha kolay ve daha hızlı öğrenmesidir. Tuvalet eğitimi Evde Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi ve Dışarıda Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi olarak ikiye ayrılmaktadır. 

    Evde Köpek Tuvalet Eğitiminden öncellikle yapmanız gereken şey ev içerisinde köpeğinize bir alan belirlemeli ve o alana kopek pedi diye tabir edilen köpek tuvalet kâğıdını koymalısınız. Köpeğiniz her mama yediğinde ve su içtiğinde onu hemen belirlediğiniz alana götürmelisiniz. Köpeklerin sindirim sistemi bizden farklı olarak çok hızlıdır ve mama yedikten hemen sonra tuvaletini yapmak isteyecektir. Köpeğiniz tuvalet ihtiyacını karşılayana kadar belirlediğiniz alandan çıkarmamalısınız ve bu durumu sürekli olarak tekrar etmelisiniz. Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi sabır süreklilik ve disiplin ister. Diğer eğitim seçeneği olan Yavru Köpek Dışarıda Tuvalet Eğitimi evdekinden çok farklı değildir. Bu eğitimde köpeğinizin tuvalet ihtiyacını dışarı çıkınca gidermesi ve bu süreç içerisinde evde iken tuvaletini tutması öğretilir. Yavru Köpeklerde Tuvalet Alışkanlığı kazanmak yalnızca köpeğinizin boşaltım sistemini değil evdeki hijyen ve temizlik gibi konularda da oldukça önemlidir.

    Köpeklerde Tuvalet Eğitimine Ne Zaman Başlanılabilir?

    Köpeklerde Tuvalet Eğitimi, köpek eve geldiği an itibariyle yeni alışkanlıklar kazanmadan önce başlamalıdır. Tuvalet eğitimine ne kadar erken başlanırsa, köpeğinizin eğitimi o kadar benimseyecek ve anlayacaktır. Köpeğinize henüz yavruyken tuvalet eğitimi vermek özellikle ev içerisinde siz ve köpeğinizin daha hijyenik ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için önemli bir adımdır.

    Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi 3 aylıktan itibaren her köpeğe verilebilen bir eğitimdir. Yavruluk döneminde olan köpeklerde her eğitim kolaylıkla verilir fakat özellikle tuvalet eğitimi sabır ve disiplin istemektedir. 

    Profesyonel Köpek Eğitmeni Murat Güngör! Bizlere Ulaşarak Köpek Tuvalet Eğitimi Hakkında Bilgi Alabilirsiniz.

    https://muratgungork9.com/kopek-tuvalet-egitimi/

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.