Maltese Terrier Irkı Köpek Eğitimi, Köpek Cinsi Özellikleri, Bakım, Beslenmesi

Maltese Terrier Irkı Köpek Eğitimi, Köpek Cinsi Özellikleri, Bakım, Beslenmesi
  • 0
    0
    0
    0
  • Maltese terrier cinsi dünyada en çok sahiplenilen köpek cinslerinden biridir. Bir diğer adıyla Malta Köpeği ve Maltiz Köpeği olarak da bilinir. Bakımlarının oldukça kolay olması onları en çok tercih edilen köpek ırklarından biri yapmaktadır.  Sevimli görünüşleri ve sevecen yapılarıyla da bütün dikkatleri üzerine çekmektedir. Fazla kalabalığa ve yabancı kişilerden gelen ilgilere karşı olumsuz tepki gösterebilirler. Maltese  Terrier Irkı Köpekler  oynayacak bir arkadaş aramazlar onun  yerine tek başlarına zaman geçirmeyi daha çok severler.

    Maltese Terrier Irkının Tarihçesi 

    Maltese Terrier Tarihi çok eski dönemlere dayanmaktadır. Antik roma devletinin sınırları içerisinde bulunan Malta Şehri, Maltese Terrier ırkının anavatanı olarak kabul edilmektedir. O dönemlerde roma sınırlarında yaşayan insanlar için asaleti ve gücü temsil etmiştir. Tam 2800 yıl önce Toy Poodle ve Maltese köpek ırkının çiftleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkarılmasındaki temel amaç çevik ve aktif bir süs köpeği olarak yetiştirmektir. Maltiz Köpeği dünyanın birçok yerinde Evde Yaşayabilen Süs Köpeği olarak da adlandırılıştır. Antik Roma Döneminde de Evde Beslenilen İlk Köpek olarak tarihte anılmıştır.

    Maltese Terrier Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

    Her ırk köpeklerde olduğu gibi Maltese Terrier Eğitiminde köpeğin belli bir yaşı doldurması, zihinsel olgunluğa ulaşması beklenir. Altese ırkı korkusuz ve cesur köpeklerdir. Oyun oynamayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seven Maltiz dostlarımız, eğitimlere ve öğretilen komutlara hemen adapte olacak komutları kolaylıkla uygulayabileceklerdir.  Maltiz Terrier Eğitiminin eğitimin sonunda onun için küçük mama sürprizleri yaparsanız bir sonraki eğitimi sabırsızlıkla bekleyecektir. Sert tavırlar köpeğinizi inatçı hale getirebilir ve eğitimini bu yönde zorlaştıracaktır. Ailesine ve sahibine çok bağlı olmasından dolayı eğitim verirken nazik ve dikkatli davranılması gerekir. Eğitimlerdeki temel amaç köpeğiniz ile kaliteli vakit geçirmek ve aynı dili konuşabilmektir. Eğitimde köpeğinizi sevdiği mamayla ve yiyecekler ile ödüllendirmeniz vereceğiniz eğitimi kolaylaştırmada size yardımcı olacaktır. Yeni şeyler öğrenmeyi seven Maltese Terrier dostumuz size kolaylıkla uyum sağlayabilen bir köpek haline gelecektir.

      Yavru Maltese Terrier Hangi Eğitimleri Almalıdır?

    Her köpekte olduğu gibi Maltiz Terrier Cinsi Köpeklerin Alması Gereken Önemli Eğitimler vardır. Bu eğitimler şu şekilde sıralanabilir;

        Yavru Maltese Terrier Tuvalet Eğitimi

    Ev içerisinde beslenilen köpeklerin en büyük sorunlarının başında zamansız tuvalet ihtiyacı gelmektedir. Bu durum köpeğinizin beslenmesiyle doğrudan ilişkilendirilebilir. Tuvalet eğitimini henüz yavruyken aldırmanız çok yerinde bir karar olacaktır. Köpekler genel olarak tuvalet ihtiyaçlarını yemeklerini  yedikten ve sularını içtikten sonra gidermektedir.  Bu dengeyi sağlamak disiplin ve düzen ister. İlk olarak Maltese Terrier Tuvalet Eğitimine, köpeğinize bir alan oluşturularak başlanır. Evde Maltese Terrier Tuvalet Eğitimi için öncelikle belirlediğiniz alana köpek pedi koymanız gerekir. Köpeğiniz mama yedikten ve su içtikten sonra tuvaletini yapmak isteyecektir. Çünkü onların sindirim sistemi bizden çok farklıdır ve hızlı çalışır. Minik dostunuzu hemen belirlediğiniz alana götürerek köpek pedi diye tabir edilen köpek tuvalet kâğıdına yapmasını beklemelisiniz. Köpeğiniz tuvalet ihtiyacını o alanda karşılayana kadar o alandan ayrılmamanız gerekir. Bu durumu sürekli olarak tekrar etmelisiniz. Dışarıda Maltese Terrier Tuvalet Eğitiminde ise amaç köpeğinizin tuvalet ihtiyacını evde değil de dışarıya çıkarak karşılamasını öğretmektir. Evde tuvalet eğitimde olduğu gibi köpeğinizin her mama yemesi ve su içmesi eyleminden sonra onu dışarı çıkarmalı ve tuvaletini yapana kadar dışarıda vakit geçirmelisiniz. Bu süreç uzun ve sabır isteyen bir süreçtir. Süreklilik ve disiplin sayesinde köpeğinize tuvalet alışkanlığı kazandırmak gayet kolay olacaktır. Dışarıda tuvalet eğitiminde dostunuz tuvaletini ev ortamınayken tutmayı ve sadece dışarı çıktığında tuvaletini yapmayı öğrenecektir. Yavruluk döneminde verilen tuvalet eğitimi yetişkinliğe göre daha keyifli ve kolay olacaktır.

         Yavru Maltese Terrier Temel İtaat Eğitimi 

     Yavru Maltese Terrier ve diğer tüm köpekler için öncelikle ön görülen ve en önemli eğitimlerden biri Terrier Temel İtaat Eğitimidir. Eğitim yaklaşık 30 gün sürmektedir.  Eğitimde köpeğinize belirli hayatınızı kolaylaştıracak bazı komutlar öğretilir. Bu komutlar şunlardır;

    ·        Gel

    ·        Otur

    ·        Otur bekle

    ·        Yat

    ·        Yat bekle

    ·        Aferin

    ·        Hayır

    ·        Takip

    Bu komutları öğrenen Maltese Terrier Irkı sizinle daha iyi iletişim kuracak ve aynı dili konuşabilmiş konuma geleceksiniz. Örneğin takip komutunu öğrenen minik dostumuz sizin sol tarafınızda sizi çekiştirmeden sizin önünüze geçmeden yanınızda güvenilir bir şekilde yürüyecektir. Böylelikle köpeğiniz ile dışarıda daha güvenilir ve daha sağlıklı zaman geçirmiş olacaksınız.

          Yavru Maltese Terrier İleri İtaat Eğitimi 

    Maltese Terrier İleri İtaat Eğitiminin temel itaat eğitiminden farkı tasmasız tamamen sizin komutlarınız ile eğitim almasıdır. Aşırı akıllı ve zeki bir köpek olduğu için öğretilen eğitimlere hemen anlayacak ve adapte olacaktır. Bu eğitim tüm aldığı eğitimlerin kalıcılığı içinde çok önemlidir. Maltese Terrier İtaat Eğitimi sayesinde köpeğiniz ile daha rahat vakit geçirecek ve her türlü sosyal aktivitelere katılım sağlayabileceksiniz.

           Maltese Terrier Sosyalleşme Eğitimi

    Sosayalleşme Eğitimini almaya son derece yatkın olan Maltese Terrier cinsi köpeklerin eğitimde en verim alınacağı dönem yavruluk dönemidir. Maltese Terrier Yavruluk döneminde sık karşılaşılan sorunlardan biri olan stres ve psikolojik sorunlar Sosyalleşme Eğitimi alınarak ortadan kaldırılır. Oyuncu ve sevimlilikleriyle de bilinen Maltese Terrier Evde Yaşanılabilen Köpekler kategorisinde de en iyisi olmayı hak etmiştir. Evde beslenilebilen köpek türü olduğu için sahip ve köpek arasındaki bağı sağlamlaştırmak ve daha konforlu bir birliktelik geçirmek için alınması gereken eğitimlerden biridir.

    Maltese Terrier Koruma Eğitimi

    Maltese Terrier Koruma Eğitimi, cesur bir köpek olmasına rağmen tercih edilmemelidir. Çünkü yapıları gereği soğuğa karşı dayanıksız vücutları vardır ve içgüdüsel olarak fazla gelişmemişlerdir. Koruma ve bekçi köpeği sahiplenmek istiyorsanız tercihinizi Maltese Terrier Irkından kullanmamalısınız.  Çok küçük boyutta olan bu köpekler, girdikleri ortamı eğlendiren bir karakter yapısına sahiptirler. Kavgacı olmayan yapıları ve sevecenlikleri de bu ırkın koruma köpeği olamayacağının birer göstergesidir.

     

    Maltese Terrier’larda Eğitim Kaç Aylıkken Başlar?

    Maltese Terrier Eğitimi köpeğiniz 12 haftalık olduğunda başlanmalıdır. Çünkü henüz kavrama yetilerinin ve kas yapısının gelişmesi 3 aylıktan sonra yerine oturacaktır. Yavruluk dönemi köpeklerin en stresli ve en sorunlu dönemidir. Erken eğitim ileride oluşabilecek sorunları ve köpeğinizin doğru karakteri kazanması için çok önemlidir. 

     

    Maltese Terrier Eğitim Fiyatları

    Maltese Terrier  Eğitimi Fiyatları için en doğru bilgi ye eğitim merkezlerini arayarak ulaşabilirsiniz. Eğitim süreci köpeklerde çok önemlidir. Bu süreçte bakmanız gereken fiyatlarından ziyade profesyonel bir eğitim merkezi aramaktır. Yüksek fiyatlara eğitim veren bir firmaya göre daha düşük fiyatlarda eğitim veren bir çiftlik daha doğru ve daha güzel eğitimi verebilir. Sizin sürekli araştırma yapıp en doğru eğitmeni ve en doğru çiftliği bulmanız köpeğinizin eğitimi için çok faydalı olacaktır.

     Maltese Terrier Irkının Fiziksel Özellikleri

    Apartmanda Yaşanılabilen Köpekler arasında en çok tercih edilen Maltese Terirer Cinsi Fiziksel Özellikleri ince zarif beden yapısıyla ve ipeksi tüyleriyle dikkat çekmektedir. Sırt kısımlarından yere kadar uzanan ipeksi ve düz beyaz tüyleri olan küçük fakat dayanıklı bir yapıya sahip köpeklerdir tüyleri kıvırcık ve gürdür. Gözleri zeytin büyüklüğünde ve hafif çıkık yapıya sahiptir. Burunları her zaman siyah kulakları ise düşük yapıdadır. Uzunlukları erkek ve dişiye göre farklılık göstermekle birlikte genel olarak 10-13 cm olarak değişiklik göstermektedir. Maltese Terrier Ağırlıkları 4 ila 8 kg arası değişmektedir. Çoğu köpek türünde olduğu gibi Maltiz Köpeği Yaşam Süresi 13 yıldır.

    Maltese Terrier Irkının Karakter Özellikleri

    Maltese Terrier Karakter Özelliklerinden en önemlisi çok sevecen oyuncu ve zeki olmasıdır. Oyun oynamayı seven ve hiperaktif olan bu köpekler sahiplerine aşırı sadık ve itaatkârdırlar. İlk defa köpek besleyecek biri için çok iyi ve mantıklı bir seçenektir. Çünkü kolay eğitilebilen, arkadaş canlısı, oyun oynamayı seven ve bir o kadarda akıllı bir köpek türüdür. Aslında çok sakin köpeklerdir fakat dışarıdan bir tehdit algıladıklarında bunu havlayarak ya da bir şekilde bildirebilirler. Yabancılara karşı temkinli hatta saldırgan olabilirler. Ama kendisine ilgi gösteren yabancılara iyi karşılık verme eğilimi taşırlar. Sahibine karşı çok bağlı ve itaat eden bir köpek olduğu için ara ara sahibini kıskanabilirler. Sürekli ilgi bekleyen Maltese Terrier köpekler bol bol oyuncağa sahip olmalıdır ve oyuncaklar ile oynamaya alıştırılmalıdır. Sahiplerinin her an yanında isteyen Maltese Terrier Karakteri olarak belirgin özelliklerden biri ise yalnız bırakılmaktan hoşlanmazlar. Sahiplerinin tüm ilgi ve sevgisini kendilerine istedikleri için çocuklu evler ile başka evcil canlıların yaşadığı ortamlara uyum sağlamakta zorlanırlar. Aslında sosyal hayvanlar olan Maltese Terrier cinsi köpekler sevgi, ilgi ve oyunla yabancılarla ilişki kurmaya alıştırılabilirler.

     

    Maltese Terrier Irkının Bakımı Ve Beslenmesi

    Tatlı ve sevimli bir süs köpeği olan Maltese Terrier Cinsi Köpekler evlerine ve sahiplerine bağlılıklarıyla bilinir. Tüy dökme gibi olumsuz yanları olmadığından Maltese Terrier Bakımı oldukça kolaydır ve tüylerinin arada bir taranması yeterli olacaktır. Rutin diş bakımları, tırnak bakımları ve genel sağlık kontrolleri yapılmalıdır. Tüyleri gözlerinin üstüne geldiği için göz bakımı sık sık yapılmalı ve silinmelidir. Maltese Terrier Beslenmesi ise yavruluk dönemine göre farklılık göstermektedir. Yemek yemeye çok düşkünlerdir ve kilo almaya da çok yatkınlardır. Bu yüzden verilen mamayı kaliteli seçmek ve düzenli bir şekilde mama vermek, öğün belirlemek çok önemlidir.  Yavru Maltese Terrier Beslenmesi sık sık öğün vererek ayarlanmalıdır. Biraz büyüdükleri zaman günde 2 ya da 3 öğün yemek yemeleri gerekir. 

    Maltese Terrier Hangi Yaşam Ortamı İçin Uygun?

    Günümüzde hayvan severlerin en çok sahiplendiği hayvan türü köpeklerdir.  Beslediğimiz köpekler genellikle ırkına bağlı olarak bizimle birlikte ev ortamında yaşarlar. Maltese Terrier Yaşam Ortamı içinde evde yaşanması en doğru karar olacaktır. Çünkü bu ırk köpekler cesurlardır fakat dışarıda yaşamak için uygun köpekler değildir.

    Maltese Terrier Satan Petshop ve Köpek Çiftlikleri

    Maltese Terrier Satan Petshop Ve Köpek Çiftlikleri artık hemen hemen her semtte bulunmaktadır. Köpeğinizi alacağınız yerin güvenilirliği ve temiz olması dikkat edeceğiniz en önemli unsurdur. Yasal belgelere sahip bir çiftlikten veya petshoptan almanız daha güvenilirliği sağlayacaktır. Maltese Terrier Irkının Orijinal Olduğunu Anlamanın birçok yolu vardır. En belirgin özelliği tüy rengi ne olursa olsun burnu, ağzı ve patileri her zaman siyahtır.

    Maltese Terrier İçin En Uygun Köpek Mamaları Hangileridir?

    Besleğiniz yavruların gelişimleri ve sağlığı için doğru mamayı seçmek çok önemlidir. Maltese Terrier İçin En Uygun Yavru Köpek Mamaları besin değeri açısından yüksek olan mamalardır. Maltese Terrier çok enerjik ve hareketli olduğu için enerji ihtiyacını karşılayacak mamaları tercih etmekte doğru olacaktır.  Mamaların içerisinde hem bitkisel hem de hayvansal proteinlerin olması da köpeğinizin daha güçlü ve dayanıklı olmasını ayriyeten de hastalanmamasını sağlar. En Uygun Yetişkin Büyük Köpek Mamaları için kesinlikle makalemizi okumanızı tavsiye etmekteyiz.

    Profesyonel Köpek Eğitimi İçin Bizlere Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz.

    https://muratgungork9.com/maltese-terrier-egitimi-ve-irk-ozellikleri/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.