Pomeranian Boo Cinsi Köpeği Eğitimi! Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Karakteri

Pomeranian Boo Cinsi Köpeği Eğitimi! Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Karakteri
  • 0
    0
    0
    0
  • Altın rengi tüyleri, sevimli bakışlarıyla adeta bir oyuncak gibi gözüken Pomeranian Boo Cinsi Köpekler, günümüzde oldukça popüler bir ırk haline gelmiştir. Ünlülerin ve maddi durumu iyi olan insanları kucağında gördüğümüz Pomeranian Boo ile televizyonda da pek çok kere karşılaşırız.

    Pomeranian Boo Tarihçesi

    Pomeranian Boo Irkı Tarihçesi, orta Avrupa’nın Pomeranya bölgesinde uzun yıllar önce başlamıştır. Ataları ise, kızak köpekleridir. Orta Avrupa'nın Tarihi Pomeranya Bölgesinden adını almıştır. Spitz tipi köpek cinsidir. Genellikle süs köpeği olarak beslenir. Pomeranian Boo özellikle büyük Alman Spitz ve Wolfspitz soyundan üretilmiştir. Birçok ülkede cüce sitz olarak bilinir. Pomeranian, diğerleri arasında Somoyed, Alaskan Malamute  içeren Spitz köpek ailesinin en küçük üyesidir. Pomeranian Boo sağlam, sağlıklı bir köpek ırkıdır. Amerika da en popüler 20 köpek cinsi arasındadır. Eski Birleşik Krallık Kraliçesi olan Kraliçe Victoria 1888 yılında İtalya’da bir Pomeranian Boo Cinsini çok beğenerek İngiltere’ye getirmiştir ve İngiltere’de bu ırk kısa zamanla tanınmaya başlanmıştır. Popülerelitesini ilk o dönemlerde kazanmaya başlamıştır.

     

    Pomeranian Boo Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

    Pomeranian Boo cinsi sevimli oldukları kadarda zeki köpeklerdir. Eğitilmeyi ve yeni şeyler öğrenmeyi severler. Bu nedenle eğitimi kolay ve keyiflidir. Pomeranian Boo Eğitimi ilk olarak davranışsal bozukluklar ve tuvalet eğitimi ile başlamalıdır. Yavruluk döneminde aşırı havlama ve ağlama gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Her köpek eğitiminde olduğu gibi Pomeranian Boo Eğitimde de temel amaç köpeğiniz ile aynı dili konuşabilmek ve birlikte daha kaliteli bir yaşam sürebilmektir. Sevimli dostunuzun eğitiminde onu sevdiği mamalarla veya yiyeceklerle ödüllendirmek hem köpeğiniz hem de sizin için daha keyifli bir öğrenme süreci haline gelecektir.

     Pomeranian Boo Hangi Eğitimi Alabilir?

    Pomeranian Boo Irkı köpekler eğitime hevesli olduğu için sizi hiç zorlamayacak ve her öğretilen komuta hızlı bir şekilde adapte olacaktır. Çok akıllı ve zeki köpek oldukları için profesyonel bir eğitmen ile her eğitimi almaya yatkın köpeklerdir. Pomeranian Boo Köpeğinin Alması Gereken eğitim sırasıyla şunlardır;

    ·        Yavru Pomeranian Boo Tuvalet Eğitimi

    Yavru köpeklerin alması gereken ilk eğitim tuvalet eğitimidir. Köpeğin Tuvalet Alışkanlığını Kazanması ev içi hijyen açısından ve köpeğinizin beslenme düzeninin şekillenmesine yardımcı olan en önemli unsurdur. Tuvalet eğitimi Evde Pomeranian Tuvalet Eğitimi ve Dışarı Pomeranian Tuvalet Eğitimi olarak ikiye ayrılmaktadır. Evde tuvalet eğitiminde ilk aşama olarak yapılması gereken dostunuza evde tuvaletini yapabileceği bir alan belirlemektir. Bu alana köpek pedi diye tabir edilen köpek tuvalet kâğıdını koymalısınız. Daha sonra her mama yeme ve su içme eyleminin ardından köpeğinizi belirlediğiniz alana götürerek köpeğinizin tuvalet ihtiyacını koyduğunuz pede yapana kadar oradan çıkarmamalı ve başında beklemelisiniz. Bu durumları disiplinli ve kararlı bir şekilde tekrar etmelisiniz. Dışarıda Pomeraian Tuvalet Eğitiminde ise köpeğiniz her mama yediğinde onu dışarı çıkararak tuvalet ihtiyacını dışarıda karşılaması öğretilir. Bu süreç içerisinde dışarı çıkardığı evde olduğu dönemde köpeğiniz tuvaletini tutma alışkanlığı kazanacak ve asla tuvaletini eve yapmayacaktır. Pomeranian Boo Çiş-Kaka Eğitimi kolay gibi görünse de aşırı disiplin ve süreklilik ister. Bir yandan da tuvalet eğitiminde sabırlı olunmalı ve köpeğinize güzel bir dil ile eğitilmelidir. Tuvalet Alışkanlığı kazandıramayacağınızı düşündüğünüz takdirde mutlaka uzaman köpek eğitmenlerine başvurup eğitim programları hazırlamalısınız. Yavru Pomeranian Boo Tuvalet Eğitimi, köpeğinize küçük yaşlarda verilmesi gereken bir eğitimdir. Bu süreci ne kadar yavaşlatır ve uzatırsanız köpeğinizin eğitimi öğrenmesi o kadar zor ve uzun sürecektir.

     

    ·        Yavru Pomeranian Temel İtaat Eğitimi

    Pomeranian İtaat Eğitimi sizin ve köpeğiniz arasındaki bağı ve iletişimi güçlendirecek aranızdaki bağı kuvvetlendirecektir. Eğitimdeki asıl amaç köpeğiniz arasında iyi iletişim kurabilmek ve birbirinizi doğru şekilde anlayabilmektir. Yavru Pomeranian Boo Temel İtaat Eğitimi en gerekli eğitimlerdendir. Bu eğitimde köpeğinize hayatınızı kolaylaştıracak ve daha sağlıklı bir birliktelik geçirmenize yardımcı olacak bazı komutlar öğretilir. Bu komutlar; gel, otur, otur bekle, yat, yat bekle, aferin, hayır, takip gibi komutlardır. Takip komutunda köpeğiniz sizin sol tarafınızda tasmalı bir şekilde sizi çekiştirmeden yürümeye devam edecektir. Takip komutu köpeğinizin ani hareketlerini ve dışarıda gördüğü canlılara saldırma gibi davranış bozukluklarını ortadan kaldıracaktır. Pomeranian Temel İtaat Eğitimi, sadece eğitim yerinde öğretilenle kalmayıp, eğitimden sonra ev içerisinde öğretilenleri sürdürmeniz gereklidir. Eğitimlerden sonra köpeğiniz yöneticinin ve liderin kim olduğunu anlayacak ve sizin sözünüzden çıkmayıp size itaat edecektir. Yavruluk döneminde bu eğitimleri aldırmasanız köpeğinizin karakteri farklı yönde oluşacak ve ileride sizlere daha büyük sorunlar açabilecektir.

    Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi İçin Bizlere Ulaşabilirsiniz.! 

    ·        Pomeranian İleri İtaat Eğitimi

     Temel itaat eğitimini doğru bir şekilde almış ve burada öğrendiği komutları doğru bir şekilde uygulayan dostlarımıza verilmektedir. Pomeranian İleri İtaat Eğitimi temel itaat eğitimi almamış bir dostumuza verilemez. Bu eğitimde bir önce ki aşamada ki komutları tasmasız olarak yapması sağlanır. Eğitimdeki temel amaç köpeğiniz ile aranızdaki güven sorununu ortadan kaldırmak ve tamamen sizin sözünüzden çıkmayan bir köpek haline getirmektir. Eğitimden sonra köpeğiniz her ortamda ve çevresinde ne olursa olsun sizin komutlarınızı severek ve isteyerek gerçekleştirecektir.

    ·        Yavru Pomeranian Sosyalleşme Eğitimi

    Doğuştan sosyal olan ilgiyi seven arkadaş canlısı bu köpekler bazen sahibini kıskanabilir ve diğer canlılara, insanlara karşı havlayabilir. Bu gibi köpeklerde davranış bozukluklarını düzeltmek için sosyal eğitimi alması gerekir. Sosyal eğitimi alan köpeklerde havlama, kemirme, mama yememe, ağlama gibi sorunların ortadan kalkması sağlanır. Bu yüzden Yavru Pomeranian Sosyalleşme Eğitimi önemlidir.

    ·        Yavru Pomeranian Boo Koruma Eğitimi

    Pomeranian Boo Koruma Eğitimi konusunda elverişli bir ırk değildir. Cesur olmalarına rağmen koruma içgüdüleri fazla gelişmemiştir. Pomeranian Boo Şahıs Koruma Ve Bekçi Köpeği olarak değerlendirilmemelidir. Narin vücut yapıları ve soğuğa karsı pek dayanıklı olmayan kürkleri vardır. Süs köpeği olarak da adlandırılan Pomeranian Boo Dışarı Hayatı için uygun değildir. Koruma köpeği olarak bir köpek sahiplenmek istiyorsanız bu kesinlikle Pomeranian Boo olmamalıdır.

    Pomeranian Boo İçin Eğitim Kaç Aylıkken Başlar?

    Her köpekte olduğu gibi Pomeranian Boo İçin Eğitime yavruluk döneminde başlanmalıdır. Yavruluk dönemi köpeğinizin en stresli ve en sorunlu dönemidir. Bu stresinden kurtarmak ve davranışsal bozukluklar gibi sorunlarını çözmek için eğitim alması gerekmektedir. Eğitime açık ve öğrenmeye hevesli Pomeranian Boo Eğitimine 12 haftalıkken başlanması gayet uygundur. Köpeğinizin 3 aylık olana kadar ki süreçte kemik ve kas yapısı gelişmesi beklenir. 12 haftalık olunca eğitime uygun hale gelecektir.

     

    Pomeranian Boo Eğitim Fiyatları

    Pomeranian Boo Eğitim Fiyatlarını artık hemen hemen her ilde ve her ilçede olan köpek eğitim merkezlerinden öğrenebilirsiniz. Köpeğinizin ırkına ve yaşına bağlı olarak eğitim fiyatları değişmektedir. Pomeranian Boo Eğitim Fiyatları 2021 için güncel ve konu hakkındaki en doğru bilgiye eğitim merkezleriyle iletişim kurarak öğrenebilirsiniz.

    Pomeranian Boo Köpek Eğitmeni Nasıl Olmalıdır?

    Pomeranian Boo ırkı çok nazik ve çok narindir. Eğitiminin kolay olması ve köpeğinize doğru eğitimi verilmesi için Pomeranian Boo Köpek Eğitmeni sabırlı ve disiplinli olmalıdır. Doğru araştırma yaparak profesyonel bir eğitmen seçmeniz köpeğinizin eğitimi için en doğru karar olacaktır.

    Pomeranian Boo Irkının Fiziksel Özellikleri

    Pomeranian Boo Fiziksel Özellikleri deyince akla ilk gelen yumuşacık, uzun ve altın rengi tüyleri gelmektedir. Yüz ifadesi genellikle gülen surat şeklindedir. Küçük ırk köpekler oldukları için Pomerian Boo Ağırlıklıları 1 ile 3 kg arasında değişir. Boyları ise 18- 30 cm arasındadır. Kulakları gayet dik ve gözleri badem şeklindedir. Çok tüylü yapıları, oyuncağa benzemelerini ve çevredeki insanlar tarafından sevilmelerini sağlamaktadır. Tüy renkleri Kahverengi, krem ve turuncu renklerden oluşmaktadır. Fazla sık rastlanmasa da iki renkli kürke sahip olanlara rastlanması mümkündür.

     

    Pomeranian Boo Irkının Karakteristik Özellikleri

    Pomeranian Boo Karakter Özellikleri, enerjik ve pozitif yapısı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. İnsanlar ve diğer canlılar ile kolaylıkla anlaşabilirler ve oyun oynamayı sürekli egzersiz yapmayı çok seven Pomeryan cinsi tam bir ilgi delisi olarak da hayatımıza renk katmaktadır. Pomerian Karakteri ilgiyi çok severler ve yalnız kalmaktan asla hoşlanmazlar. Pozitif ve eğlenceli yapısı olması nedeniyle sosyal olmaya çok yatkın köpeklerdendir. Bazen ani agresif davranışları ve bu gibi sorunları olabilir fakat doğru eğitim ile bu sorunlar kolaylıkla çözümlenecektir. Çocuklarla araları çok iyidir ve etrafındaki herkes ile kolaylıkla anlaşabilen bir köpektir.

    Pomeranian Boo Irkı Köpeği Bakımı ve Beslenmesi

    Tatlı ve sevimli bir süs köpeği olan Pomeranian Boo Cinsi Köpekler evlerine ve sahiplerine bağlılıklarıyla bilinir. Tüy dökme gibi olumsuz yanları olmadığından Pomeranian Boo Bakımı oldukça kolaydır ve tüylerinin arada bir taranması yeterli olacaktır. Rutin diş bakımları, tırnak bakımları ve genel sağlık kontrolleri yapılmalıdır. Tüyleri gözlerinin üstüne geldiği için göz bakımı sık sık yapılmalı ve silinmelidir. Pomeranian Boo Beslenmesi ise yavruluk dönemine göre farklılık göstermektedir. Yemek yemeye çok düşkünlerdir ve kilo almaya da çok yatkınlardır. Bu yüzden verilen mamayı kaliteli seçmek ve düzenli bir şekilde mama vermek, öğün belirlemek çok önemlidir.  Yavru Pomeranian Boo Beslenmesi sık sık öğün vererek ayarlanmalıdır. Biraz büyüdükleri zaman günde 2 ya da 3 öğün yemek yemeleri gerekir. 

    Pomeranian Boo Irkı Köpeği Hangi Yaşam Ortamı İçin Uygun?

    Pomeranian Boo Yaşam Ortamı seçerken dikkat edilmesi gerekenler sıcak ve geniş bir alan olmalıdır. Yapıları gereği soğuğa karşı çok dayanıklı olmayan Pomeryanlar soğuğu sevmezler ve hasta olmaya eğilimlidirler. Ev ortamında beslemek en doğru karar olacaktır.

    Pomeranian Boo Satan Petshop ve Köpek çiftlikleri

    Hayvan severlerin Pomeryan köpekleri sahiplenmek için Pomeranian Boo Satan Petshop Ve Köpek Çiftlikleri araştırmaktadır. Günümüzde artık hemen hemen her yerde petshop ve çiftliklere rahatlıkla ulaşılabilir. Burada dikkat etmeniz gereken konu besleyeceğiniz Pomeranian Boo cinsinin kaldığı ortamın temiz ve hijyenik olmasıdır. Çok hayvan bir arada ve çoğunlukla da sağlıksız koşullarda yetiştirildiği için buralarda salgın hayvan hastalıklarının varlığı pek mümkündür. Köpeğinizin geldiği yeri iyice araştırıp, onun sağlık durumundan emin olmanız gereklidir.

    Pomeranian Boo İçin En Uygun Köpek Mamaları Hangileridir?

    Pomeranian Boo İçin En Uygun Köpek Mamaları besin değeri yüksek ve günlük alması gereken vitaminlerin bol olduğu bir mama seçimi yapılmalıdır. İçerisinde bol miktarda çinko selat 100 Mg, Ringa Balığı Yağı ve Amino Asit Hidrat bulunan mamalar, köpeğinizin gelişiminde önemli rol alacaktır. Oldukça küçük parçacıklı olduğundan köpeğiniz tarafından kolayca tüketebilecektir. Köpeğinizin gelişimi ve sağlığı için en önemli olan şey doğru Pomerian Boo Mama seçimidir. Yaş ilerledikçe mama seçimi değişebilir ama yine doğal içerikli ve enerjilerini karşılayacak mamalar tercih edilmelidir. 

    Profesyonel Köpek Eğitimi Hizmetlerimiz İçin Aşağıdaki Linkten İletişime Geçebilirsiniz.

    https://muratgungork9.com/pomeranian-boo-egitimi-ve-irk-ozellikleri/

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.