Yavru Köpeklere Temel İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Yavru Köpeklere Temel İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?
  • 0
    0
    0
    0
  • Günümüzde hayvan severlerin en çok tercih ettiği hayvan türlerinden biri köpeklerdir. Genellikle yavruyken beslemeye başladığımız bu canlılar ile daha sağlıklı ve daha konforlu bir birliktelik geçirmek için bazı eğitimlerin verilmesi gerekir. Köpeklerin yavruluk döneminde nasıl bir eğitim aldığı, yetişkinlik döneminde ne tür davranışlara ve nasıl bir kişiliğe sahip olacağını belirleyen en önemli faktördür. Yavru Köpeklerde Temel İtaat Eğitimi, oldukça fazla dikkat edilmesi gereken bir konudur. Büyük bir dikkat, sabır ve hassasiyetle gerçekleştireceğiniz bu eğitimlerin neticesinde daha sadık ve daha itaatkâr bir köpek sahibi olabilirsiniz. Köpek Temel İtaat Eğitimi konforlu birlikteliğin ilk adımdır. Köpeğinize hayatınızı kolaylaştıracak bazı komutlar öğretilir. Bu komutlar sizin ve köpeğinizin daha iti iletişim kurmasına ve birbirinizi anlamınıza yardımcı olur. Komutlar sırasıyla şunlardır;

    ·        Gel

    ·        Otur

    ·        Otur bekle

    ·        Yat

    ·        Yat bekle

    ·        Hayır

    ·        Aferin

    ·        Takip

    Örneğin Köpeklerde Takip Komutunu öğrenen minik dostunuz sizin sol tarafınızda sizi çekiştirmeden, sizin önünüze geçmeden sizin yanınızda yürüyecektir. Bu komut öğrenen köpeğinizin ani hareketlerini ve ani çekiştirmelerini kontrol altına almış oluyorsunuz.

    Temel İtaat Eğitimi Köpekler İçin Neden Önemlidir? 

    Yavruluk dönemi köpeğinizin karakterinin şekillendiği dönemdir. Bu dönemde aldıracağınız eğitim köpeğinizin bütün yaşamı boyunca büyük öneme sahiptir. İnsanların sosyal yaşamına adapte olamayan köpekleri hayvan barınaklarına ya da sokaklara bırakılmaktadır. Köpeğinize aldıracağınız temel itaat eğitimi, dostunuzun size ve sizin yaşantınıza ayak uydurmasını sağlar. Köpeklerin davranışları bizimkinden çok farklıdır. Köpeklerde temel itaat eğitiminin önemi oldukça fazladır. Ancak davranışlarını istediğimiz şekle sokabileceğimiz köpekler iyi eğitildiklerinde gerçekten insanlar için en iyi dost olabilecek potansiyele sahip bir hayvandır.

    Yavru Köpeklerde Temel İtaat Eğitimi Ne Zaman Başlar?

    Köpeğinizin en erken sürede temel itaat eğitimi vermeniz köpeğinizin ve sizin yaşam kalitesi için çok önemlidir. Yavru Köpeklerde Temel İtaat Eğitim Yaşı 3-9 aylıkken başlanması gerekir. Chow Chow, Akita, Akbaş, Cane Corse Gibi inatçı ve güçlü köpek ırklarında 3 aylık olduğunda temel itaat eğitimi almasını tavsiye ederiz. Yavru Köpeklerde Temel İtaat Eğitim Süresi ise sorun çıkmaz ise 30 gündür.

    Profesyonel Köpek Eğitimi İçin Bizlere Ulaşabilirsiniz.

    https://muratgungork9.com/

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.