Kartal Tibet'in Yer Aldığı 10 Güzel Yeşilçam Filmi

Kartal Tibet'in Yer Aldığı 10 Güzel Yeşilçam Filmi
  • 0
    0
    0
    0
  • Ömre Bedel Kız (1967)

    Vedat ve Sedat kardeşler birlikte kurdukları şirkette çalışırlar. Büyük olan Vedat bir hayli utangaç, fakat disiplinli, Sedat ise bir hayli çapkın ve vurdumduymazdır . Ofise sekreter olarak aldıkları Zeynep ikilinin hayatını değiştirecektir.

     

    Zulüm (1972)

    Ayla, bir konservatuar öğrencisidir. Bir rastlantı sonucu ünlü bir besteci olan Tarık’la tanışır. Birbirlerinden etkilenen ve birbirlerini tanıdıkça daha çok seven ikili kısa süre içerisinde nişanlanır. Fakat bu aşk Tarık'ın geçirdiği trafik kazasıyla son bulacak ve Ayla'nın hayatı başka bir yöne evrilecektir.

     

    İtham Ediyorum (1972)

    Fatma, cinayetle suçlanmaktadır. Oysa genç kadın ve eşi, iddiayı kesinlikle reddetmektedir. Savcı Aydın'ın elinde onu suçlamaya yetecek kadar delil vardır. Mutlu bir evliliği olan Aydın’ın eşi Selma bir süredir psikolojik sorunlar yaşamaktadır. Dava ilerledikçe Selma’nın rahatsızlığı ile Fatma’nın işlediği iddia edilen suç arasındaki bağlantılar ortaya çıkmaya başlar.

     

    Son Hıçkırık (1971)

    Birbirlerini seven Kenan ve Nalan evlenmeye karar verir. Fakat Nalan’a aşık olan İlhami, sevdiği kadının evleneceğini duyunca çılgına döner. Evlenmelerini engellemeye karar veren İlhami, nikah kıyılacağı sırada Nalan’ı öldürür. Kenan, eşinin ölümünün ardından uzun süre yasını tutar. Konakta uzun süre yalnız yaşayan Kenan, Yıllar sonra Nalan’ın yeğeni Handan’ı evlat edinir. Teyzesi Nalan'a çok benzeyen Handan ve babası İlhami'ye benzeyen asteğmen Ferit tanışırlar. Handan bir süre sonra Ferit’e aşık olur. Fakat Kenan, bu aşka karşı çıkacaktır.

     

    Zambaklar Açarken (1973)

    Yurtdışında üniversitede okuyan Mete, babası Oğuz’a bir mektup gönderir. Gönlünü modellik yapan Perran'a kaptırdığını ve yıldırım nikahı ile evlendiğini yazar. Mete, babasından iş için İstanbul'a giden Perran ile ilgilenmesini ister. Oğuz, gelinini köşkünde ağırlar. Habersiz bir şekilde evlendikleri için Perran'a sert davransa da zamanla genç kadın ile iyi anlaşır. Mete dönene kadar bol bol vakit geçiren ikili arasında yasak bir aşk başlar.

     

    Elveda (1967)

    Kemal, kız kardeşi Mine’nin düğünü için alışveriş yapmak üzere İstanbul’a gelir. Burada Meral ile tanışır. Kemal ve Meral görür görmez birbirlerine âşık olur. Her şey yolundayken Kemal, annesinden bir telgraf alır. Kız kardeşinin tecavüze uğradığını ve intihar ettiğini öğrenir. Kardeşinin intihar etmesine sebep olanlardan intikam alarak Trabzon’a kaçar. Amacı buradan yurt dışına çıkmaktır. Bu sırada Kemal’in yolu bir kez daha Meral ile kesişecektir.

     

    İstanbul Tatili (1968)

    Asıl amacı bir gazetede foto muhabirliği olan Ali sokak fotoğrafçılığı yapmaktadır. O günlerde Nilgün adlı bir prenses, babası Katras Sultanı El Haşim’le İstanbul’u ziyarete gelir. Sürekli muhafızlar eşliğinde dolaşmaktan sıkılan Prenses Nilgün kaldıkları saraydan kaçar. Uyuyakaldığı bankta onu bulan Ali, Nilgün’ü evine götürür. Nilgün saraya dönmez ve Ali ile tüm İstanbul’u dolaşır. Birbirlerine aşık olan gençler, sonunda ayrılmak zorunda kalır.

     

    Ben Bir Sokak Kadınıyım (1966)

    Gezici bir çadırda dansözlük yapan Funda, Şile’de gösteri yaptıkları bir gün tatile gelen üniversite öğrencisi Ferdi ile tanışır ve ona âşık olur. Ancak Ferdi’ye gerçek kimliğini söylemediği için bu ilişkiye devam edemez. Yıllar sonra Funda İstanbul’da ünlü ve gözde bir dansçı olduğunda yeniden yolları kesişir. Fakat bu kez birlikteliklerinin önüne yeni engeller çıkar.

     

    Bir Demet Menekşe (1973)

    Nişanlısı tarafından terk edilen Nesrin, yatalak annesine bakmak için bir butikte çalışmaktadır. İçine kapanık olduğu için iş arkadaşları tarafından, nişanı bozduğu için de mahalleli tarafından hor görülür. Fabrikatör Kenan ise yaşadığı hayattan memnun değildir. Sonradan görme karısı ve zengin arkadaşları yüzünden mutsuzdur. Nesrin ile Kenan bir kuyumcuda karşılaşırılar. İkisi de yalnız ve mutsuz oldukları için görüşmeye başlarlar. Zaman içinde birbirine âşık olan çifti zorlu günler beklemektedir.

     

    Ateş Parçası (1971)

    Azize, geçimini bir çadır tiyatrosunda şarkıcılık yaparak sağlayan genç bir kadındır. Tarık ise, sosyeteye mensup bir ailenin çapkınlıklarıyla meşhur oğludur. Tarık fırtınalı bir günde yolda kalan Azize’yi arabasına alınca hayatları tahmin edemeyecekleri ölçüde değişecektir. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.