Bir Oturuşta Bitirilecek Mini Diziler

Bir Oturuşta Bitirilecek Mini Diziler
  • 7
    0
    1
    1
  • The Third Day

    İngiltere kıyılarındaki, ana karadan izole, esrarengiz bir adaya giden Sam’in maceralarını işliyor. Sam zamanla adadaki ritüellere dahil olurken gerçeklikle hayal dünyası arasındaki sınırlar ortadan kalkar. Kurgu ve gerçeklik arasındaki çizginin bulanıklaşması ile Sam, kendisini adalılar ile çatışma içerisinde bulur.

     

    The Undoing 

    Jean Hanff Korelitz'in You Should Have Known kitabından uyarlama. Mutlu bir evlilik süren Grace’in hayatı vahşi bir kazanın ardından kocasının kaybolması ile kabusa döner. Grace kendisini bir felaketler zincirinin ortasında bulur ama oğlu için ayakta kalmak zorundadır.

     

    The Act

    2019 yapımı dizi, gerçek bir hikayeden esinlenmiş. Gypsy Rose onlarca hastalığa sahip, hayatı tekerlekli sandalye üzerinde geçen bakıma muhtaç bir kız çocuğudur. Annesi Dee Dee ise kızının daima yardımcısı ve hatta Gypsy’nin deyimiyle onun en yakın arkadaşıdır. Dee Dee; kızını ağır hastalıklar, evsizlik ve Katrina kasırgası gibi çok sayıda sarsıcı güçlüğe karşı korumayı başarmıştır. Missouri’de başladıkları yeni hayatlarında da kızına aynı ilgiyi gösteren annenin kimsenin görmediği bir de karanlık, korkutucu ve hastalıklı yüzü vardır.

     

    My Husband Won’t Fit / Otto No Chinpo Ga Hairanai

    Kenichi ve Kumiko üniversitede tanışırlar. Birbirlerini ilk gördükleri andan itibaren aralarında bir aşk gelişir ve çok geçmeden evlenirler. Başlarda herşey kusursuz gitmekteyken evlilik hayatları yaşadıkları cinsel problemlerle bitme noktasına gelir. Evli bir çiftin hiç cinsellik hayatları olmadan evliliklerinin ne kadar başarılı olup olmayacağını sorgulatıyor.

     

    The Little Drummer Girl

    John Le Carré’in 1983’te yayımlanan romanından uyarlama. Batı Almanya’da patlayan bombanın İsrail vatandaşlarının oturduğu bir evi hedef aldığı tespit edilir. Bunun üzerine teröristleri durdurabilmek için Almanya’da özel bir ekip kurulur. Bir istihbarat memuru olan Joseph, Charlie isminde idealleri olan bir oyuncuyu ajan olması için görevlendirir. Bu görev ile birlikte Charlie'nin doğru ile yanlış arasındaki farkı gitgide bulanık hale gelecektir.

     

    Defending  Jacob

    2012 yılında yayınlanan William Landay’ın aynı isimli romanından uyarlama. Bölge savcı yardımcısı Andy Barber ile çocuklara hizmet veren bir vakıfta çalışan Laurie Barber’ın 14 yaşındaki oğulları Jacob Barber, okul arkadaşlarından birinin öldürülmesi üzerine, cinayet şüphelisi olarak göz altına alınır. Bu olaydan sonra çocuğunu kurtarmak isteyen Andy ve Laurie Barber, oğullarının adını temize çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

     

    When They See Us

    19 Nisan 1989'da gerçekleşen Central Park koşucu vakasıyla ilgili gerçek olaylara dayanıyor. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Onlar her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de kimse onları dinlemez ve tutuklanırlar. Suçsuzluklarını ispatlamak için çok zor bir mücadeleye girişmek zorunda kalırlar.

     

     

     

     


    Yorumlar (1)
    • Ek olarak After Life ve Living with Yourself öneririm, ikisi de çok hoş diziler

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.