Prag'a Yeni Başlayanlar İçin Rehber

Prag'a Yeni Başlayanlar İçin Rehber
  • 0
    0
    0
    0
  • Bu Prag'ı ilk ziyaretiniz mi? Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag hakkında bilmeniz gereken her şeyi bildiğinizden emin olmak için bu kılavuzu bir araya getirdik. Çekya Prag tatilinizi daha keyifli hale getirmek için bu rehberi hazırladık.

    Avrupa'nın en ünlü turistik yerlerinden biri, gurur duyduğumuz tarihi bir şehir olan Prag'dır.

    Yüz Kuleler Şehri'nin mimari ve kültür açısından sunabileceği çok şey olduğundan, dünyanın her yerinden gezginler Avrupa güzergahlarını Prag ziyareti etrafında düzenler.

    İSİMLER VE SÖZLÜK

    Prag, Avrupa'nın ortasındaki coğrafi konumu nedeniyle birçok farklı isimle anılıyor. Bir başka popüler takma ad, Yüz Kuleler Şehri'dir (en son sayım Prag'ın binlerce kulesi olduğunu söylese de).

    Haberlerde Altın Şehir referanslarına rastlamak oldukça nadirdir, ancak takma adın kökeni bir sır olarak kalır.

    Prag, çok sayıda kulesi nedeniyle "Yüz Kuleli Şehir" olarak bilinir.


    DİLİM
    Çek Cumhuriyeti'nde Çekçe konuşuruz ve muhtemelen söylediğimiz tek kelimeyi anlamayacaksınız.

    İnsanlar dilimizi Rusça ve Lehçe ile karşılaştırdı, ancak ton ve telaffuzdaki benzerliğe rağmen iletişim kuramıyoruz. Alfabemiz İngiliz alfabesinden daha fazla harf içeriyor çünkü biz aksan kullanıyoruz. Çek diline hakim olmak çok zor çünkü onu kullanıyoruz.

    Almanya'da en çok konuşulan ve anlaşılan diller, özellikle genç nüfus arasında İngilizce ve Almanca'dır.

    Prag'da turizm sektörü söz konusu olduğunda çok fazla dil engeli yoktur; yine de, bu her zaman böyle değildir.

    PARA BİRİMİ
    Çek Cumhuriyeti Avrupa Birliği (Crown) üyesi olmasına rağmen hala Çek Korunası kullanıyoruz.

    Döviz kuru genellikle olumsuz olsa da, çoğu turistik yerde dolar veya euro ile ödeme yapmak mümkündür, bu nedenle nakit çekmek, para dönüştürmek veya bunun yerine bir kredi kartı kullanmak tercih edilir. Küçük işletmelerin hala nakit paraya ihtiyacı olsa da, hemen hemen her şey kredi kartlarını ödeme olarak kabul ediyor.
    Çek Cumhuriyeti'ndeki para birimi, madeni para ve banknotlara bölünmüştür (1, 2, 5, 10, 20, 50 koruna) (100, 200, 500, 1000, 2000, 5000).
    Artık kuruş kullanmadığımız için fiyatlar yukarı veya aşağı yuvarlanır.

    PARA DEVRİ
    Prag'ın da her Avrupa şehri gibi turizmle ilgili sorunları var. Para bozdurmanız gerekiyorsa bir bankaya gitmenizi öneririz.

    Sonuç olarak, Prag'ın çok sayıda döviz bürosu (özellikle şehir merkezindekiler) etik olmayan iş yöntemleriyle ünlüdür ve gafil turistlere verdikleri döviz kurlarından genellikle utanırız.

    Çek Cumhuriyeti'nin, döviz bürosundaki bir memurun sizi yanlış yönlendirdiğini veya başka bir yerde daha iyi bir anlaşma bulduğunuzu fark ederseniz, sözleşmenizi iptal etmenize izin veren yeni bir mevzuatı olduğunu unutmayın. Geri dönmek için üç saatiniz var ve makbuzu taşımayı unutmayın.

    PRAG'DA NE YAPILMALI VE NEREDE KALMALI

    Prag'ın mükemmel toplu taşıma sistemi, hemen her yerde kalabileceğiniz ve yine de tarihi merkeze yürüme mesafesinde olabileceğiniz anlamına gelir. Ancak, şehri ilk kez ziyaret ediyorsanız, her şeyin merkezinde olmayı tercih edeceğinizi varsayıyoruz, bu nedenle işe gidip gelme konusunda endişelenmenize gerek yok.

    Şehrin merkezine yürüme mesafesinde, her fiyat aralığında şehrin en iyi otellerinden üçünü seçtik.

    Temiz ortak alanları ve ücretsiz interneti ile Hostel Boudnik, şehrin kalbine yakın bir yerde kalacak bir yer arayan, bütçesi kısıtlı olanlar için mükemmel bir seçimdir.

    Bütçe | Nyx Hotel Prag - Bütçe kategorisinde çok sayıda otel olduğu için tek bir otel seçmek zor ama şehir merkezinde bulunan bu otel kendine özgü tarzıyla kalabalığın arasından sıyrılıyor.

    Prag Kalesi yakınlarındaki eski bir manastırda lüks bir otel olan Augustine Prag, şehrin muhteşem manzarasına sahip zevkli bir şekilde döşenmiş odalar ve süitler sunmaktadır.

    Doğrudan otellerden ve dünya çapındaki rezervasyon sistemlerinden özel indirimler - Hotels-scanner.com'da tüm özel teklifleri bulabilir ve %80'e varan oranda tasarruf edebilirsiniz.

    GIDA NEREDEN ELDE EDİLİR
    Daha önce hiç Çek yemeği yemediyseniz, Prag bunu yapmak için mükemmel bir yerdir. Geleneksel yemeklerimizin birçok alanında Alman ve Macar etkileri görülebilir.

    Et, köfte, sos ve/veya lahanadan oluşan yemekler normdur. Çekici olmayan ününe rağmen, Çek yemekleri gerçekten çok iyi. Ancak, aktif olarak kilo almak istemiyorsanız, her gün yememelisiniz.

    Geleneksel yemekler arasında gulaş, köfte ve lahana ile domuz rostosu ve Martin ve benim çok uzun zaman önce hazırladığımız kremalı köfte veya dereotu kremalı sos (aşağıdaki resme bakın) ile marine edilmiş sığır filetosu bulunur. Köfte ve lahana ile gulaş servis etmeyi de severiz.

    Ekstra İpucu: Patates kızartması ve mayonezli kızarmış peynir, bazı insanların bayıldığı ve diğerlerinin nefret ettiği (smazeny syr) bir Çek sert çekirdekli yemeğidir. Bir şans vermeli ve bu konuda ne düşündüğünüzü bize bildirmelisiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.