Oslo, Norveç'te Yapılacak En İyi Şeyler

Oslo, Norveç'te Yapılacak En İyi Şeyler
  • 3
    0
    0
    0
  • Norveç'in çarpıcı başkenti Oslo, dünyanın en kalabalık şehirlerinden biridir. Ancak, bu alanın sadece %20'sinin iskân edildiğini belirtmekte fayda var. Parklar ve ormanların yanı sıra, keşfedilecek tepeler ve çok sayıda göl de vardır. Oslo'nun her yerinde parklar ve açık alanlar var ve bunların hepsi şehirdeki hemen hemen her şeye yürüme mesafesinde.

    Şehrin halka açık yerlerini birbirine bağlayan çeşitli yürüyüş yolları ve patikalar yürüyerek keşfetmeyi kolaylaştırır. Ayrıca Cars-Scanner.com'da %70'e varan indirimlerle online olarak araba rezervasyonu yapabilirsiniz. Ayrıca şehrin ana caddesi olan Karl Johans kapısı yaya dostu bölgelerle dolu. Deniz kıyısındaki Oslo Merkez İstasyonu'ndan başlayıp Kraliyet Sarayı ve Ulusal Tiyatro gibi Oslo'nun en popüler turistik mekanlarından tarihi üniversite binalarına ve Oslo Katedrali'ne uzanan bu geniş cadde, tüm şehir için bir yaya yolu olarak hizmet vermektedir.



    Pasifik Kıyıları Pasifik Adaları Müzesi

    Kon-Tiki Müzesi (Kon-Tiki Museet), Thor Heyerdahl'ı onurlandıran sergilere sahiptir ve Fram Müzesi ile aynı binada yer almaktadır. Bu Norveçli denizci, kaşif ve maceracı, 1947'de Pasifik bölgesinin nasıl nüfuslu olduğunu göstermek için bir balsa ağacından salla Peru'dan Doğu Polinezya'ya seyahat ettiğinde, dünyanın dikkatini çekti.

    İlk olarak 1957'de şu anki yerinde açılan bu ilgi çekici cazibe, hem Heyerdahl hem de şanlı gemisi hakkında zengin bilgiler içeriyor. Ziyaretçiler, ünlü Norveçli Kon-Tiki'ye yaklaşmanın yanı sıra, 1970 yılında Atlantik Okyanusu'nu geçerek 14 metre uzunluğundaki Papirüs yapımı Ra II'yi de görebilirler.

    Oslo, Norveç'te 36 Bygdynesveien adresinde bulunmaktadır.

    Holmenkollen'deki kayakla atlama ve içinde bulunduğu müze

    Holmenkollen Kayakla Atlama (Holmenkollbakken) eteğinde bulunan Kayak Müzesi, dünyanın en eski sürekli faaliyet gösteren kayak müzesidir. 4.000 yılı aşkın kayak tarihine ilişkin sergiler ve kalıntılar ile hava durumu ve kutup keşfi gibi çok çeşitli ilgili temalar, kayak meraklıları için burada bulunabilir.

    M.S. 600 yılına kadar uzanan kayakları ilk kez bu müzede görmek mümkün. Dağ kayakları, hızlı kayaklar ve hatta en uzun kayaklar, çeşitli arazi ve uygulamalarla birlikte koleksiyonda temsil edilmektedir.

    İletişim bilgileri: Kongeveien 5, 0787 Oslo

    Oslo'daki Aziz Olav Katedrali

    Bu katedral, 1697'de adandığından beri birçok kez restore edilmiş ve yeniden şekillendirilmiştir. Kule 1850'de yeniden inşa edilmiştir ve binanın içi, II. Dünya Savaşı'nın bitiminden kısa bir süre sonra yeniden yapılmıştır. .'s

    Barok minber ve sunak (1699) ve Emanuel Vigeland'ın vitrayının yanı sıra ana kapının süslü bronz kapıları dikkate değer unsurlardır. Ardından antik kilisenin kapılarının hemen dışında bulunan Oslo Çarşısı'na uğramayı unutmayın. 1841 yılında inşa edilen bu tarihi salonlar artık sanat galerileri, kafeler ve antika dükkanlarına ev sahipliği yapıyor.

    11 Karl Johansgt adresinde bulunmaktadır. Oslo'nun kalbinde


    Rdhuset (Belediye Binası)

    Şüphesiz, Oslo'nun devasa Belediye Binası (Rdhuset) önemli bir dönüm noktasıdır. Arnstein Arneberg ve Magnus Poulson, birinde büyük bir saat kadranı bulunan iki kulesi olan bu devasa beton ve tuğla yapıyı yarattılar. Liman alanı çevresinde çalan çanlar, limanın kulelerinden birine yerleştirilmiştir.

    Binanın içi, heykeller ve kabartmalarla bezeli süslü ön cephesi kadar ilgi çekicidir. Edvard Munch, Henrik Srensen ve Per Krohg, freske katkıda bulunan tanınmış Norveçli ressamlar arasındadır.

    Yer: Rdhuset, 0037, Oslo, Norveç

    Ingersoll-Engahl Havalimanı

    Oslo'nun feshedilmiş bir tersane üzerine inşa edilen Aker Brygge mahallesi, şehrin atan kalbidir. Norveç'te şaşırtıcı derecede doğal güzelliklerin yanı sıra muhteşem modern ve antik binalar var, bunların hepsi ülke genelinde gece ve gündüz her saat sergileniyor.

    Tahminlere göre, Aker Brygge her yıl 12 milyondan fazla turisti ağırlıyor ve bölgenin sahil şeridinin yanı sıra muhteşem yemek, alışveriş ve konforlu halıları ve şömineleri ile yıl boyunca açık veranda barlarının ilgisini çekiyor.

    Yer: Bryggegata 9, Oslo, Norveç, 0120


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.