AC/DC Grubuna Açılan Dava

AC/DC Grubuna Açılan Dava
  • 1
    0
    0
    0
  • 45 yıldan fazla bir süredir Malcolm ve Angus Young kardeşler tarafından yürütülen ve dünya çapında listeleri alt üst eden efsanevi rock grubu AC/DC’yi hemen hemen herkes bilir. Grubun başına gelen en tuhaf olaylardan bir tanesi şüphesiz yayımladıkları bir şarkılarında geçen numaraların gerçek telefon numarası olmasaydı. 

    1981 yılında Norman ve Marilyn White isimli çift, telefon numaralarının grup tarafından çıkarılan “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” isimli şarkıda yer alması sebebiyle yüzlerce defa gereksiz aramaya ve telefon şakasına maruz kaldı. Marilyn White olayla ilgili şöyle demiştir: "İlk başta durum biraz komikti ancak daha sonra kontrolden çıktı. Ben sadece normal bir insanım, en azından öyle olmaya çalışıyorum. Bu telefon görüşmeleri her saat kabus gibiydi." 

    Çift, aramalar çoğaldıktan sonra gruba mahremiyetlerinin ihlal edildiğini belirterek dava açtı. Mahkemede şarkının farklı bir numara kullanılarak yeniden kaydedilmesini, ve orijinal şarkının hiçbir radyoda yayınlanmamasını istediklerini belirtti. Ayrıca $250.000 değerinde bir de tazminat talebinde bulundu. Ama zaten bildiğimiz gibi grup şarkıyı yeniden kaydetmedi. Bunun nedeni, yargıcın birinin telefon numarasını yanlışlıkla kullanmanın suç olmadığını belirterek bu doğrultuda karar vermesiydi. 

    Mahkemeden istedikleri sonucu alamayan White çifti daha sonra telefon numaralarını değiştirdiler. 

    Şarkının sözleri ise şu şekilde: Telefonu eline al, ben hep evdeyim. İstediğin zaman arayabilirsin. Şunu çevir: 3-6-2-4-3-6.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.