John Lennon Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız Şeyler

John Lennon Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız Şeyler
  • 2
    0
    0
    0
  • Tam adı John Winston Ono Lennon idi.   
     
    Lennon ailesiyle büyümemiştir.
     
    Birer işçi olan anne ve babası Lennon iki yaşındayken boşanmışlardır. Mimi dediği Mary teyzesinin yanında büyümüş ve 17 yaşındayken annesi Julia caddeden karşıya geçerken bir polis arabasının altında kalarak hayatını kaybetmiştir. Denizci olan Babası Alfred’i ise 20 yıl boyunca sadece iki kez görmüştür.
    John Lennon'ın yalnızlığı kendisi gibi küçük yaşta annesini kanserden kaybetmiş olan Paul Mccartney ile arkadaşlığını pekiştirmiştir.
     
    Annesine derin bir sevgi beslemiştir.
    Lennon ilk oğlunun adını Julian koymuş ve annesine olan sevgisini belirtmek için Julia adında bir şarkı yapmıştır.
    Hatta Lennon'un ikinci karısı Yoko Ono'ya olan derin sevgisinin bir kısmının onun annesine benzerliği ve onda bir anne figürü bulması gerçeğiyle ilgili olduğu iddia edilmiştir. Julia gibi Yoko Ono da sanatsaldı, sıra dışıydı ve güçlü bir karaktere sahipti. Nitekim John, Yoko Ono'dan “anne” olarak bahsederdi.
     
     
    Müzik dışında yetenekleri de vardı.
    Lennon, genç yaşlardan itibaren sadece müzikte değil, aynı zamanda çizim ve yazmada da yeteneğini fark ettirmiştir. Çocukken,  okumak için çok zaman harcamış, okumaya olan sevgisi illüstrasyonlarla kısa öyküler yazmaya dönüşmüştür. 17 yaşında Liverpool Sanat Koleji'ne kabul edilmiştir. Sanat çalışmalarını yalnızca müzik yapmaya konsantre olmak için bıraksa da diğer tutkularına, kitap yazmaya ve yayınlamaya geri dönmüştür. Hayatı boyunca çizim yapmaya da hep devam etmiştir.


     

    Büyük bir Elvis hayranıydı.
    50'lerin sonlarında yaşamış çoğu rock müzisyeni gibi, John Lennon da Elvis Presley'e büyük bir hayranlık duymuştur. Lennon ve Beatles grubunun diğer üyeleri, Elvis'i müzikal anlamda örnek aldıklarını sık sık dile getirmiş, bazı şarkılarının cover'larını kaydetmişlerdir, örneğin: That’s All Right (Mama),” “I’m Gonna Sit Right Down and Cry (Over You),” “I Forgot to Remember to Forget,” and “I Got a Woman.Beatles bunlardan birkaçıdır. Dünya çapında bir üne kavuşup 1964'te ilk kez ABD turuna çıktıktan sonra Elvis grubu tanımak için evine davet etmiştir.
     
    Dokuz sayısını onun için çok önemliydi.
    Dokuz sayısı Lennon  için önemli bir sayıydı. Kendisi ve oğlu Sean 9 Ekim'de doğmuştur. 9 Kasım 1966'da ikinci eşi Yoko Ono ile tanışmıştır. Grubun başarısında kilit rol oynayan Beatles menajeri Brian Epstein, onları ilk kez 9 Kasım 1961'de Liverpool'un Cavern Club'ında sahne alırken görmüştür. Lennon'un hayatındaki diğer birçok önemli olay, dokuz sayısıyla çakışmıştır. Lennon, birkaç röportajda bu sayının öneminden bahsetmiş ve hatta içerisinde sayının geçtiği birkaç şarkı yapmıştır. “One After 909”, “Revolution 9” ve “No. 9 Dream.” bu şarkılardandır.
     
     
    “Imagine”şarkısını yazarken Yoko Ono’nun “Cloud Piece” şiirinden ilham almıştır.
    "Imagine" şarkısı, karısı Yoko Ono'nun “Grapefruit” adlı kitabındaki bir şiir olan "Cloud Piece"den esinlenmiştir. “Bulutların damladığını hayal edin. Onları koymak için bahçenizde bir çukur kazın.” 
     
     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.