Gürcistan'da ne yapılır

Gürcistan'da ne yapılır
  • 1
    0
    0
    0
  • Gürcistan'da, onu beş duyunuzun tamamıyla deneyimlemek en iyisidir. Bir ulusu gerçekten deneyimlemek için, onun simgelerini görmenin ötesine geçmek gerekir. Bookingcar.eu'da Gürcistan içindeki en iyi araç kiralama teklifleri.

    Aşağıdakilerin tümüne katılmanızı şiddetle tavsiye ederim:

    Sık sık yürüyüş yapın.
    Gürcistan'da yürüyüş, eyaletteki her tatilde mutlaka yapılması gereken bir aktivitedir! Kafkasya silsilesinde dünyanın en görkemli dağları arasında yer alan dağlar vardır. Ayrıca ülkenin çeşitli yerlerinde kısa parkurlar, uzun parkurlar, basit yürüyüşler ve zorlu yürüyüşler var. Yürümek istemeyenler için teleferikler mevcut (böylece mazeretiniz yok). Kazbek, Svaneti veya Tusheti'ye bir gezi yapın ve Kafkasya'yı en saf haliyle deneyimleyin.

    Yerlileri tanıyın.
    Otel odalarından uzak durun! Bunun yerine yakınlardaki konuk evlerinde kalın, kanepe sörfü etkinliklerine katılın ve yeni insanlarla tanışın! Gürcüler sıcaklıkları ve samimiyetleri ile tanınırlar.

    Tiflis'in yenilikçi kültürünün tadına bakın.
    Tiflis, Sovyet sonrası görünümüne rağmen modern bir metropol haline geliyor. Şehrin birçok caddesinde klasik berberler, minimalist kafeler ve şık restoranlar bulunabilir. Burada her şey Avrupa'dan daha ucuz, bu da burayı savurganlık için ideal bir yer yapıyor.

    Son şarabınızmış gibi bol miktarda şarap ve chacha'nın tadını çıkarın.
    Çoğu yemek için Gürcüler bir bardak (veya şişe) şarap alırlar. Kırsal bölgelerdeki herkes kendi şarabını yaratır ve her fırsatta tadına bakmanız teşvik edilir. Tost yapın, içeceğinizi yudumlayın ve anın tadını çıkarın. Eve gittiğinizde detoks diyeti sizi bekliyor olacak.

    Gecenin tadı senin.
    Yaz aylarında Batum, herkesin tercihlerine hitap eden çok sayıda çılgın partiye sahiptir. Ancak Tiflis, elektronik müzik prodüksiyonu için Avrupa'nın önde gelen lokasyonlarından biri haline geliyor. En büyük DJ'leri rezerve etmesiyle tanınan Bassiani kulübü, uluslararası bir kurum haline geldi. Buradayken en az bir gece saçını açık bırak.

    PARA BİRİMİ
    Gürcü lari ülkenin resmi para birimidir. "GEL" bu kelimenin en yaygın kısaltmasıdır. Birkaç üst düzey otel ve diğer kuruluşlar dışında, tüm işlemler yerel para biriminde yapılmalıdır. Büyük şehirlerde çok sayıda ATM'nin yanı sıra çok sayıda döviz bozdurma olanağı bulunmaktadır. Ayrıca çoğu barda, kafede ve benzerlerinde (yalnızca büyük şehirlerde olsa da) kredi kartıyla ödeme yapabileceksiniz. 2018 yılında euro-lari döviz kuru 2,90 seviyesindeydi. Ama her zaman değişiklikler vardır. Seyahatinize çıkmadan önce mevcut döviz kurunu kontrol edin.

    Khevsureti veya Tusheti gibi yerlerde ATM veya kredi kartı ödeme seçeneği yoktur. İzole yerlere seyahat ederken, her zaman yanınızda yeterli nakit bulundurmanızı öneririm.

    Gürcistan sırt çantasıyla seyahat masrafları

    Gürcistan, ziyaret etmek için makul fiyatlı bir yer. Avrupa normlarına göre Avrupa'da çok ucuza güzel bir hayatın tadını çıkarabilirsiniz. Tiflis ve Batum'da yurtlarda gecelik 3 Euro'ya veya kahvaltı dahil çift kişilik oda için 15 Euro'ya pansiyonlar bulunabilir. Dağlardaki çoğu konukevi ya yarım ya da tam pansiyon sunmaktadır. Konaklama ve iki veya üç öğün yemek genellikle kişi başı 15 ila 20 $ arasında fiyata dahildir.

    Lokasyona ve yemeğin kalitesine bağlı olarak, restoran fiyatları büyük ölçüde değişebilir. Yemek fiyatlarına gelince, Khachapuri (ki gerçekten doyurucu) 2 dolara, salatalı domuz broşeti 6 dolara mal oluyor. Yemeğinizle birlikte sipariş ederseniz, bir kadeh şarap sizi 0,50 ila 1,50 dolar arasında geri getirecektir.

    Dolaşmak da ucuz. Tiflis'ten Batum'a yaklaşık 6 saatlik bir marshrutka yolculuğu 7 dolara mal oluyor. Minibüs, seyahatin her saati yaklaşık 1 dolara mal olacak. Ayrıca Gürcistan son derece yürünebilir bir eyalettir. Dağlık bölgelerde yolların kötü durumu nedeniyle fiyatlar bazen iki kat artıyor.

    Hostel konukları marshrutka almalı ve mahalle kuruluşlarında yemek yemeli. Günlük 25$'lık bir bütçeyle Gürcistan'ı görmenin birçok yolu vardır. Kendi yemeğinizi kendiniz yaparsanız ve şarap tüketiminizi sınırlarsanız (ya da bir hayvan gibi parti yapıyorsanız iki katına çıkarsanız) bu bütçenin maliyeti büyük ölçüde düşebilir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.