Malta'da ne yapmak ve görmek.

Malta'da ne yapmak ve görmek.
  • 0
    0
    0
    0
  • Malta, küçücük boyutuna rağmen, soyluluk ve kültürel çeşitlilik ile öne çıkan zengin bir geçmişe sahiptir. Bu süre zarfında bölgeye Fenikeliler ve Romalılar hükmetti. 14. yüzyılda Araplar bölgenin kontrolünü ele geçirdiler ve 1530'da Moğollar devralana kadar bölgeyi ellerinde tuttular. Malta'nın tarihi, bu dönemde V. Charles'ın egemenliği Malta Şövalyelerine devretmesiyle çok önemli bir dönüş yaptı. Aziz John Kudüs Askeri Düzeni, Malta'yı hem kültür hem de askeri güç açısından daha önce benzeri olmayan bir seviyeye yükseltti.

    Adada sadece birkaç gün kalarak, sizi meşgul edecek kadar vaktiniz olacak. Bu, Malta'ya bir gezi planlayan herkes için harika bir kaynak.

    MALTA'DA MDINA HILLSIDE TAPINAK
    Malta'nın en yüksek şehri olan Mdina, heybetli taş duvarları sayesinde gerçekten başka bir dünyaya girmiş gibi hissedebileceğiniz bir yer.
    Daha otantik bir deneyim için şehrin ara sokaklarına sessizce girmeden önce şehrin ana bölgelerinin manzaralarını ve seslerini içinize çekin. Nüfusu 300'ün altında olan kasabalar ve nesilden nesile aktarılan konutlar nadirdir.
    Adını onurlandırmak için Silent City, sadece yumuşak ve sessiz konuşmanız gerektiğini düşündüğünüz bir yer.

    YÜKSEKLERDEN DİNGLİ YALIŞANLARINI GÖRÜN!
    Malta'nın en yüksek noktasından ziyaretçiler, Akdeniz'in ve adanın muhteşem kıyı şeridinin muhteşem manzarasının keyfini çıkarabilirler. Gün batımında denizin rengi en canlı halidir.

    Evde yemek pişirmek ve yemek yemek her zaman tercih edilir.
    Kendinizi Dingli Kayalıkları yakınında bulursanız, bu restoranı şiddetle tavsiye ederim. Malta mutfağı, tarladan sofraya felsefesi sayesinde yıllar boyunca aktarılmıştır.

    MNAJDRA VE HAGAR QIM TULIPS, QRENDI'de bulunmaktadır.
    Malta, dünyanın ilk megalitik yapılarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Mimari ihtişam açısından Hagar Qim ve Mnajdra en iyi korunmuş tapınaklardır. Küçük bir Akdeniz adası olan Filfa'da denizi seyredebilirsiniz.

    MARSXLOKK balıkçı köyünü mutlaka görmelisiniz.
    Balıkçıların günlük işlerini yaptıkları Marsaxlokk'ta Malta yaşam tarzı tüm görkemiyle hayat buluyor. Balıkçı sabah limana döndüğünde onları tanımanın en iyi zamanıdır.
    Bu resim mükemmelliğindeki mezra, renkli kapıları ve limanda sürüklenen parlak renkli balıkçı tekneleri olan kumtaşı binalardan oluşur.

    GHAJN TUFFIEHA'DAKİ GOLDEN SANDS PLAJI'nda mola verin.
    Malta'nın en iyi plajlarından biri olan Golden Sands, adanın engebeli kıyı şeridinde yer almaktadır. Kayalıklarla çevrili bir koyda yer aldığı için yüzücüler plajın huzur içinde tadını çıkarabilirler. Bölgede dinlenmek isteyen misafirlere hitap eden birçok sahil oteli bulunmaktadır. 1001beach.com Malta'daki en güzel on plajın bir listesini derledi.

    POPEYE'NİN ORJİNAL MEYDANI MELLIEHA'ya göz atın.
    Müzikalin 1980 performansı sırasında, Temel Reis'in ahşap köyü ahşaptan inşa edilmiştir. Malta'nın Mellieha semtindeki Anchor Bay hakkında büyülü bir şey var. Artık çocuk dostu bir su parkı olmasına rağmen, genç kalabalıkla nasıl büyük bir başarı olacağını görebiliyorum.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.