Aynı Günü Tekrar Tekrar Yaşatan Filmler

Aynı Günü Tekrar Tekrar Yaşatan Filmler
  • 6
    0
    0
    0
  • 1- Groundhog Day

    1 Şubat'ta hava durumu sunucusu Phil Connors izleyicilerine yaklaşmakta olan bir kar fırtınasının Batı Pensilvanya'yı ıskalayacağını söyler. Yapımcı Rita Hanson, kameraman Larry ve Phil her yıl yapılan Kunduz Festivali için Punxsutawney kasabasına seyahat ederler.

    2 Şubat'ta Phil, Cherry Tree otelinde saatli radyoda Sonny & Cher'den "I Got You Babe" şarkısıyla uyanır. Kunduz Günü festivaliyle ilgili haberini yapar. Phil'in tahmininin aksine kar fırtınası bölgeyi vurur ve tüm seyahatlere engel olur. Phil gitmek için bir yol arar ama geceyi Punxsutawney'de geçirmek zorunda kalır.

    Bir sonraki sabah, Phil tekrar radyoda "I Got You Babe" şarkısı ve DJ'in aynı esprisiyle uyanır. Phil bir önceki gün yaşadıklarının tekrar ettiğini görür ama başta bunu önemsemez. Yine kasabayı terk etmeye çalışır fakat başarısız olur. Tekrar uyandığında yine 2 Şubat'tır. Phil git gide bir şeylerin farkına varmaya başlar. Phil durumu Rita'ya açar ve Rita onu bir nörologa, nörolog da bir psikologa yönlendirir fakat ikisi de bu olayları açıklayamazlar. Ardından olaylar gelişir.

     

    2- Palm Springs

    Palm Springs, bir düğün gününü tekrardan yaşadıkları bir döngüye hapsolan Nyles ve Sarah'nın hikayesini konu ediyor. Rahat bir insan olan Nyles ve nedime olmaya pek de istekli olmayan Sarah'nın yolu, Palm Springs'te bir düğünde kesişir. İkilinin arasında romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah, Palm Springs'ten ne zaman ayrılmaya çalışsa kendini yeniden aynı yerde bulur. Sarah ve Nyles, birbirlerinden ve bulundukları yerden kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

     

    3- 50 First Dates

    Henry Roth, Hawaii'de istediği her kadınla birlikte olan ve bu kadınlarla bağ kurmayan bir doktordur. Bu durum Lucy Whitemore ile tanıştığında değişecektir. Henry ve Lucy birbirlerinden hoşlanacak ve ciddi bir ilişkiye başlayacaklardır. Ancak bir problem vardır. Lucy, geçmişte yaşadığı bir trafik kazası ve kafasına aldığı darbe yüzünden sürekli hafızasını kaybetmekte, bir gün önce ne yaşadığını hatırlamamaktadır ve bu yüzden her günü aynı yaşamaktadır. Henry bunu fark ettiğinde Lucy'nin kendisini unutmasına izin vermeyecek, her gün onu kendisine aşık etmenin yollarını arayacaktır.

     

    4- The Truman Show 

    Truman Burbank, kartpostalları aratmayacak güzellikte bir adada yaşamaktadır. Bir işi, evi ve çok sevdiği karısı vardır. Ancak Truman dışında herkes bunun bir oyun olduğunu bilir. Truman'ın yaşamı gerçek sandığı bu stüdyolarda tam otuz yıldır, aralıksız olarak ve reklam vermeden bu yaşamı 24 saat boyunca canlı olarak televizyonda yayınlanmaktadır. Truman'ın annesi, babası ve eşi kısacası tüm ailesi de sahtedir. Çocukluğunda bile dış dünyanın olmadığı Truman'a ikna edilmeye çalışılmıştır.

     

    5- About Time

    Tim Lake Cornwall, İngiltere'de yaşayan genç bir adamdır. Çocukluğu deniz kıyısındaki bir evde babası , annesi , yarım akıllı dayısı ve özgür ruhlu kardeşi Kit Kat ile geçmiştir. Tim 21 yaşına geldiğinde babası, Tim'e ailesindeki erkeklerin kendi hayat sürelerinde geriye gidebildiğini yani bir nevi zamanda yolculuk yapabildiklerini söyler. Tim'in babası oğlunun, bu yeteneğini para ve şöhret kazanmak için kullanmamasını ister, bunun üzerine Tim yeteneğini hayatının aşkını bulmak için kullanmaya karar verir ve yaptığı her hatada durumları baştan ele alır.

     

    6- The Butterfly Effect

    Evan Treborn doğuştan zihinsel sorunları olan bir çocuktur. Kötü olaylar yaşamış fakat gidip gelen hafızası yüzünden bu olayları tam olarak hatırlayamamaktadır. Zaman geçer, Evan artık bir yetişkin olur ve hafıza sorunu olmadan gayet normal bir yaşantı sürer. Bir gün küçüklüğünde sorunu çözmek için tuttuğu günlüklerden birini tesadüfen okur ve zamanda yolculuk yaparak yarım anılarının hatırlayamadığı karanlık kısmına döner. O anda değiştirdiği olaylar bulunduğu zamandaki yaşantısını etkileyecek ve geri döndüğünde kimsenin zarar görmediği normal bir hayat için mücadele verecektir.

     

    7- Edge of Tomorrow

    Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz. Artık dünyadaki tüm ordular bu uzaylı sürüsüne karşı güçlerini birleştirmek durumundadır ve bu güç birliği dışında ikinci bir şansları yoktur. Subay Bill Cage daha önce bu savaşlardan hiçbirine katılmamış tecrübesiz bir askerdir ve atıldığı yeni görevi onun için bir nevi intihar anlamına gelmektedir. Beklenen olur; Cage dakikalar içerisinde öldürülür... Fakat bu bir sonu değil, yeni bir başlangıcı doğurur. Cage, sıradışı bir şekilde cehennem gibi bir günde uyanır, kendini kırılması zor bir döngünün içerisinde bulur. Buna göre her seferinde ölüp sonrasında yeniden dirilip aynı savaşı bir kez daha tekrarlamak zorundadır. Her geri dönüşünde daha güçlü, daha zeki ve Mimics'lerle daha kolay başa çıkabilir hale gelse de kendine verilen iş dünyanın en zorlu görevidir.

     

    8- Predestination

    Film zamansal ajanımızın Fiyasko Bombacısı olarak bilinen ünlü bir teröristi aramasıyla başlıyor. Fiyasko Bombacısı, binalara bombalar kurup yüzlerce insanın ölümüne sebep olan bir teröristtir. Ajanımız bombanın patlamısını engellemiş ama oluşan küçük patlamada yüzü tanınmaz hale gelmiştir. Fiyasko Bombacısı kaçmış ama zamansal ajan bilinmeyen bir kişinin yardımıyla zaman makinesiyle 1992 yılına gitmiştir. Ajan yüz ameliyatı olmuş şekilde uyanır. Bu ajan gizemli bir departman için çalışmaktadır ve bu departman Fiyasko Bombacısını yakalamak için zamanda yolculuklar yapan ajanlarla patlamaları önlemeye çalışmaktadır.

     

    9- Source Code

    Hızlı trende uyanan ve burada nasıl bulunduğuna dair hiçbir fikri olmayan Yüzbaşı Colter Stevens (Jake Gyllenhaal), karşısında Christina (Michelle Monaghan) adlı kendisinin tanımadığı birini bulur. Kadının hareketlerinden Colter'ı tanıdığı anlaşılır. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan Colter, tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yüzünü görmesiyle şok olur. Cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği bulunuyordur.

     

    10- When We First Met

    Avery ile bir partide tanışan Noah ona görür görmez aşık olur. Geçirdikleri keyifli akşamın sonunda Noah, genç kızın kendisinden hoşlandığını düşünse de, Avery ona tamamen arkadaşça davranır. Gerçekleri fark eden Noah her şeyi başa sarmak, onunla yeniden tanışıp isteyebileceği gibi bir adam olmayı diler. İmkansız gibi görünen bu dileği sihirli bir fotoğraf kabini sayesinde gerçeğe dönüşür ve zamanda geriye gider. Tanıştıkları geceyi tekrar yaşamaya başlayan Noah, Avery’i kendine aşık etmeye çalışır.

     

    Kaynaklar: Wikipedia, IMBD, Beyazperde


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.