Filmlerle Vincent van Gogh

Filmlerle Vincent van Gogh
  • 3
    0
    0
    0
  • 1- Lust For Life (1956)

    Hollandalı büyük ressam Vincent Van Gogh'un bunalımlı hayatını ve arkadaşı Gogen ile ilişkilerini anlatan enfes bir biyografik eser.

     

    2- Vincent & Theo (1990)

    Vincent van Gogh’un trajik hayatının sadece belli bir bölümüne odaklanan film, özellikle kardeşi Theodore ile olan ilişkisi üzerinden van Gogh’un hayatına ve sanatına bakmayı seçiyor. Abisinin çalışabilmesi için elinden gelen her türlü yardımı gösteren Theodore, Vincent’ın hayatı için bir vazgeçilmez olmuştur.

     

    3- The Life and Death of Vincent Van Gogh (1987)

    Sanatçı Vincent Van Gogh'un hayatını konu alan bu belgesel, 1872'den trajik ölümüne kadar kardeşi Theo'ya yazdığı mektuplarla anlatılıyor. Onun motivasyonları ve insanlığı hakkında ilk elden fikir ediniyoruz.

     

    4- Van Gogh (1991)

    Filmin konusu Hollandalı izlenimci ressam Vincent van Gogh'un trenle yaptığı bir seyahatte gittiği bir köyde başlar. Van Gogh bu burada köyün doktorunu ziyaret eder. Sanata müthiş derece önem ve değer veren Dr. Gachet van Gogh'u evine davet eder. Teklifi geri çevirmeyerek kabul eden van Gogh sıra dışı olayların içinde kendisini bulur. Doktorun oldukça güzel olan kızı ressamın ilgisini çeker ve eserlerinde model olarak kullanılır. Sonrasında ise aralarında özel bir ilişki başlar. Yönetmen Maurice Pialat genel anlamda van Gogh'un yaşamının son üç ayını bu filmde ele almıştır.

     

    5- Van Gogh: Painted with Words (2010)

    İngiliz kanalı BBC tarafından hazırlanmış belgesel. Başrolünde Vincent'i, yakından tanıdığımız Benedict Cumberbatch oynamakta.

     

    6- Van Gogh: At Eternity's Gate (2019)

    Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında, Vincent van Gogh’un Arles’teki son zamanlarını konu ediyor. Ünlü ressamının hayatının ele alındığı filmde, Van Gogh’u William Dafoe canlandırıyor. Van Gogh’un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımın yönetmen koltuğunda Julian Schnabel oturuyor.

     

    7- Loving Vincent (2017)

    Animasyon olarak tasarlanan film, Van Gogh'un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin üzerinden ilerliyor. Van Gogh'un Fransa, Auvers'te öldüğü haberi, eskiden yaşadığı Arles kasabasına ulaşır. Van Gogh ile yakın arkadaş olan emektar postacının oğlu Armand, babasının ısrarları sonucu taziye mektubunu van Gogh'un ağabeyi Theo'ya götürmeye razı gelir. Paris'e vardığında Theo'nun da kardeşinin ardından vefat ettiğini öğrenince mektubu verebileceği bir akraba aramaya başlar. Bu yolculukta ünlü ressamın son günlerini ve ölümünün esrarını da aydınlatmaya başlayacaktır.

     

    Elbette hakkında daha fazla film bulunmakta fakat en çok bilinenleri sizin için yukarıda derledim, diğerleri aşağıda sadece isim olarak varlar, keyifli seyirler. 

    Dreams (1990)

    The Eyes of Van Gogh (2005)

    Vincent and Me (1990)

    Vincent Van Gogh: A New Way of Seeing (2015)

    The Yellow House (2007)

    Van Gogh: Brush With Genius (2009)

    Van Gogh - Of Wheat Fields and Clouded Skies (2018)

    Starry Night (1999)

    Van Gogh in Love (2020)

     

    Kaynaklar: IMDB, Beyazperde, Wikipedia


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.