Vincent Willem Van Gogh Kimdir?

Vincent Willem Van Gogh Kimdir?
  • 4
    0
    0
    0
  • Dünyanın en büyük ressamlarından biri olan Vincent Willem Van Gogh, 1853 yılında Hollanda’da dünyaya geldi. Hayatı yalnızlık, bunalım ve melankoli içerisinde geçen Vincent, yaşadığı süre boyunca 800’den fazla yağlı boya, toplamda 2000’den fazla resim üretmiştir. Ürettiği resimlerin çoğunu hayatının son dönemlerinde yapmıştır. Bu resimlerde manzara, natürmort, portre, otoportreler bulunmaktadır.  Kendine has fırça darbeleri ve farklı renkler kullanmaktadır.
     
    Ailesi sanat tüccarı olan Van Gogh, çocukluğunu yatılı okulda geçirmiştir. Bu dönemde yalnızlık ve üzüntüyü derinden hissetmiştir. Bu nedenle çocukluk döneminde ciddi psikolojik sorunlar yaşamıştır. Bu psikolojik sorunları ilerleyen yaşlarda da devam etmiş, kulağının bir parçasını kesmiş, intihar amacıyla zehirli boyalar ve gaz yağı içmiştir. Sık sık halüsinasyon gören ve nöbetler geçiren Vincent, bir dönem akıl hastanesine yatmayı kabul etmiş ve bipolar ve şizofreni teşhisi konmuştur. 
     
    Hayatı boyunca başarısız olması, yaşadığı psikolojik sorunlar ve deli olarak görülmesi, bir dönem dul kuzenine âşık olması, çok sık alkol alması, kendisinden 30 yaş büyük bir fahişeyle olan samimi ilişkisi ailesiyle arasının açılmasına neden olsa da, kardeşi Theo, Vincent’ın en büyük destekçisi olmuştur. Van Gogh’un yaşadığı dönemde tanınmasında büyük bir payı vardır. Hatta Van Gogh’un ölümünden çok etkilenen Theo, üzüntüsünden hastalanarak 6 ay sonra hayata gözlerini yummuştur. 
     
    Gauguin, Van Gogh’un çok sevdiği bir arkadaşıydı ve bir dönem birlikte yaşadılar. Ancak bu arkadaşlıkta yaşanan sorunlar Vincent’ın kulağının bir parçasını kesmesine yol açmıştır ve Gauguin bu olayın sabahında Vincent’ı terk etmiştir. O günden sonra çok nadir mektuplaşmışlardır.  Depresyonu iyice artan Vincent Van Gogh, 37 yaşında kendini göğsünden vurarak intihar etmiştir. 
     
     
    Bazı Eserleri:
     
    Yıldızlı Gece – 1889 
     
    Patates Yiyenler – 1885 
     
    Arles’daki Yatak Odası – 1888
     
    Ren Nehrinde Yıldızlı Bir Gece – 1888
     
     
    KAYNAKÇA:
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh%27un_otoportreleri
    https://www.google.com/amp/s/www.milliyet.com.tr/amp/kultur-sanat/vincent-van-gogh-kimdir-kisaca-hayati-ve-eserlerinin-isimleri-6238969
    https://www.oggusto.com/sanat/sanatci/vincent-van-gogh-hayati-eserleri-ve-bilinmeyenleri

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.