Arjantin'e seyahat, faydalı bilgiler

Arjantin'e seyahat, faydalı bilgiler
  • 0
    0
    0
    0
  • Arjantin. Güzel manzaralar, dinamik kasabalar, gelişen bir kültürel ortam ve birinci sınıf şarap, bu Güney Amerika güç merkezini dünyanın en iyi seyahat noktalarından biri haline getiriyor. Arjantin'e gitmek için pek çok iyi neden olsa da, seyahatinizi planlarken aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler de var. Arjantin'e ilk kez gelen ziyaretçiler kapsamlı seyahat rehberimizden yararlanabilir. Hotels-scanner.com'da doğrudan Arjantin'deki ve dünya çapındaki otellerden özel indirimler.

    Arjantin için aşılarımı nereden almalıyım?
    Arjantin'e gitmeden önce gerekli tüm aşıları yaptırdığınızdan emin olun, çünkü ülke çok çeşitli hastalık ve hastalıkların yuvasıdır. Bu aşılar, nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bir örnek olarak şiddetle tavsiye edilir, ancak sadece bunlar değildir. Ülkeye girişte sarıhumma sertifikası ibraz etmeniz gerekebileceğinden, ayrıca sarıhumma aşısı olmanız gerekir.

    Arjantin seyahatim için sıtma önleyici haplar gerekli mi?
    Arjantin'in kuzey Salta eyaletinin (Bolivya sınırı boyunca) sıtma riski düşüktür. Gitmeden önce, sıtma ilacı almanız gerekip gerekmediğini öğrenmek için doktorunuza danışın. Zika virüs vakaları tespit edilmiştir, bu nedenle sivrisinek ısırıklarını en aza indirmek için ekstra önlemler alınmalıdır. Gece uyurken en az %50 DEET içeren cibinlik ve kovucular kullanılmalıdır. Arjantin'de sıtma riski hakkında daha fazla bilgi için CDC veya NHS Fit to Travel sayfalarına bakın.

    Arjantin'de musluk suyunu içmek oldukça güvenlidir.
    Daha büyük şehirlerde ve kasabalarda musluk suyu sakinleri tarafından tüketilme eğilimindedir. Yüksek mineral içeriğine alışkın olmayan yolcular, sonuç olarak mide bulantısı ve ishal olabilir. Şişelenmiş su ise en güvenli seçenektir. Yoldayken, musluk suyu içmemek en iyisidir. Süpermarketlerde, otellerde, kafelerde ve restoranlarda şişelenmiş suyu zahmetsizce satın alabileceksiniz.

    Arjantin'in ne tür mutfağı var?
    Etin büyük bir hayranı iseniz, gidilecek yer Arjantin. İster patates kızartması, ister püre olsun, ister derin yağda kızartılmış balon şeklindeki patatesler olan 'papes sufle' olarak bilinen yerel bir lezzet olsun, patatesler diyetin temel dayanağıdır. Arjantin ızgarasında biraz sıra dışı bir şey arıyorsanız, morcilla'yı (kan sosisi) veya hatta morcillinos'u (tavuk kanatları) (bağırsakları) deneyin.

    Arjantin'in güçlü İtalyan nüfusu nedeniyle, makarna ve pizza ülkenin en büyük şehirlerinde büyük ilgi görüyor. Et seven bir kültürde bir vejeteryan olarak, daha küçük kasabalarda ve uzak yerlerde seçenek bulmakta zorlanacaksınız. Ancak, tur liderlerimiz ve rehberlerimiz, en iyi vejetaryen alternatifleri bulmanızda veya ihtiyaçlarınıza uygun restoranları önermenizde size yardımcı olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır.

    Mendoza'dan Malbec ve Patagonya'dan Pinot Noir, Arjantin'in en tanınmış şaraplarından ikisi. Beyaz şarabı seviyorsanız, Torrontes harika bir seçimdir. Bir şişe yerel şarap bir dolardan daha ucuza satın alınabilir. Arjantin, dünyanın en büyük kahvesine ek olarak, en güzel manzaralardan bazılarına da sahiptir.

    Arjantin'de mi seyahat ediyorsunuz? İyi yediğinizden emin olun!
    Et ağırlıklı beslenmeleri nedeniyle Arjantin'de etler çoğunlukla güvenli bir şekilde tüketilir ve hazırlanır. Büyük şehirler, temizlenmiş salata ve meyvelerin tüketilmesinin güvenli olduğu tek yerdir. Su içilebilir olmadığı için daha kırsal alanlarda herhangi bir şey yıkamaktan kaçının. Doğru görünmeyen veya kokmayan, uzun süre güneşte kalan veya başka bir şekilde güvensiz görünen yiyeceklerden uzak durun.

    Arjantin'de bahşiş bekleniyor mu?
    Genel bir kural olarak, bahşiş Arjantin'de yaygın bir uygulama değildir. Restoran çalışanları bir istisnadır; Olağanüstü bir hizmetiniz varsa ancak bir hizmet ücreti almadıysanız, küçük bir bahşiş çok makbule geçerdi. Örneğin, otel kapıcılarına ve kuaförlere küçük bir bahşiş bırakmak tamamen isteğe bağlıdır ve yalnızca siz isterseniz yapılabilir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.