Disco Elysium Sonunda Türkçe Oluyor!

Disco Elysium Sonunda Türkçe Oluyor!
  • 0
    0
    0
    0
  • 2019 yılında çıkan ve kısa sürede en iyi RPG oyunlarından biri haline gelen Disco Elysium, 2 yıllık koca bekleyişin ardından Türkçe olması için çalışmalara başlandı.  Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında resmi web sitesi aracılığıyla bir anket yayınlayan yapımcı firma, oyuna eklenecek yeni dilin ne olmasını istediklerini sormuştu. Ankette 84 binden fazla oy alan Türkçe, en yakın rakipleri olan Arapça (71 bin) ve Lehçe (25 bin) dillerini açık ara geride bırakmıştı.

    Son gelen yamada Türkçe ve Arapça dillerinden daha az oy aldığı halde oyuna Lehçe dili eklenince Türk oyuncular tarafından şikayetler oluşmaya başladı.

    Bugün ise o mutlu haber geldi.  Locpick Oyun Yerelleştirme firması, yapımın Türkçe yerelleştirme çalışmalarına başlandığını resmen duyurdu. Firma şu şekilde açıklama yaptı: 

    " Bu haberi ne kadar beklediğinizi biliyoruz! Sonunda duyurma vakti geldi: Locpick olarak bu hafta itibarıyla Disco Elysium - The Final Cut'ın resmi Türkçe yerelleştirme çalışmalarına başladık!

    Bir süredir ZA/UM ile devam eden iletişimimiz sonucunda oyunun resmi Türkçe yerelleştirmesine başlamak üzere anlaştık ve vakit kaybetmeden bu gelişmeyi sizinle paylaşmak istedik.

    Birçoğunuzun bildiği gibi, Disco Elysium son yılların en ilgi çekici hikâyelerinden birine sahip ve hikâyesiyle birçok ödül aldı. Bir milyon kelimeden fazla metin içeren bu müthiş oyunun Türkçesini hayata geçireceğimiz için onur duyuyoruz ve büyük bir heyecan içindeyiz.

    Disco Elysium'u çok seven, deneyimli oyun yerelleştirme uzmanlarından oluşan ekibimiz Türk oyunculara benzersiz bir deneyim yaşatmak için kolları sıvadı bile!

    Bu gerçekten muazzam bir proje olduğu için sizden sabırlı olmanızı rica edeceğiz. Merak etmeyin, çalışmalarımızın gidişatını aylık güncellemelerle sizinle paylaşacağız. "

    Umuyoruz ki bu bekleyiş kısa sürer ve oyuncular olarak bu muhteşem RPG oyununu Türkçe dil desteğiyle oynayabiliriz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.