RÖNESANS

RÖNESANS
  • 3
    0
    0
    0
  • Uffizi Galerisi, Floransa'nın entelektüel ailesi Medici ailesinin eski bir sarayında yer alan dünyanın en ünlü sanat galerilerindendir. 
    Orijinal Uffizi Sarayı, Vasari tarafından I. Cosimo de Medici için 1560 yılında tasarlandı. Daha sonra bu kısım Medici ailesinin diğer bir evi olan Pitti Sarayı'na bağlandı.
    Medici ailesi, bir koleksiyonerden daha çok Rönesans'ın sanat otoritesi olarak görülen bir aileydi. Aile bireyleri muhteşem bir koleksiyon oluşturdu. Koleksiyona zamanla o kadar muhteşem eser girdi ki mecburi olarak bazı eserler şehirdeki muhtelif noktalara taşınmak zorunda kaldı.
    27 Mayıs 1993'te Sicilya mafyasının düzenlediği ve can kaybına neden olan bombalı saldırıda saray büyük ölçüde hasar gördü. Bazı eserler telafisi mümkün olmayacak hasarlar aldıysada yoğun bir restorasyon çalışmalarının ardından saray eski ihtişamına kavuştu. 
    GALERİDE YER ALAN BAZI ESERLER
    Müjde: Leonardo da Vinci, 1472 yılında bu tabloyu bitirdiğinde Verrochio'nun yanında çıraklık yapan bir gençti. Bu eser Leonardo'nun ustalık döneminin ilk eseri olarak kabul edilir. Meryem Ana'yı ve Cebrail'i sembolizmden faydalanarak eşsiz bir şekilde resmetti.

    Venüs'ün Doğuşu: Botticelli tarafından 1480'li yıllarda Medici ailesinin bir mensubu için yapıldı. Roma mitolojisinden konusu alarak alegorik bir biçimde resmetti. 

    Holofernes'in Başını Kesen Judith: Artemisia Gentileschi'nin 1614-1620 yılları arasında tamamladığı bu eser, işgalci Asur komutanı Holofernes'in, Yahudi dul bir kadın olan Judith tarafından katledilişinin tasviri. 

    kaynakça: All About History dergisi, eylül-ekim sayısı 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.