VAN GOGH HAKKINDA

VAN GOGH HAKKINDA
  • 3
    0
    0
    0
  • Günümüzde çok meşhur, sanatla pek alakası olmayan kimselerin bile aşina olduğu o isim hiç kuşkusuz VINCENT VAN GOGH. Yaşamı boyunca geçim sıkıntısıyla boğuşan ve hayatta olduğu sürece yalnız bir tablosunu satabilmiş bir ressam. 
    İlk olarak yolu tıpkı babası gibi papazlıkla kesişti. Bir süre misyonerlik faaliyetlerinde bulunsa da 27 yaşındayken ilk resmini yaptı. Ne acıdır ki sadece 10 yıl sonra yaşama genç yaşta veda etti ve arkasında 900 resim 1100 eskiz bıraktı. 

    Bazı gerçekler:
    - Kulağını kesti muhabbetini hep duyarız peki olayın arka planı neydi? 
    Van Gogh, ressam arkadaşı Paul Gauguin'i kendisiyle kalması için Provence'taki evine davet etti. Gauguin, van Gogh'un evinden ayrılacağını söyleyince van Gogh öfke nöbetleri geçirdi ve elindeki usturayla arkadaşını tehdit etti. Nöbetin etkisi geçince büyük bir pişmanlığa gömüldü ve kulağınıj bir kısmını kesti. 

    -Van Gogh'un nasıl öldüğüne dair birtakım spekülasyonlar var. Kimisi intihar etti der kimisi de bir cinayete kurban gittiğini söyler bu olay üzerine herkesin mutabık olduğunu bir karar mevcut değil. 
    Son zamanlar da ortaya çıkan olay ise şudur: Van Gogh'un tanıdığı bir çocuk tarafından arızalı bir silahla kazara vurulup öldürülmesidir. 

    - Soyadını yanlış telaffuzlardan dolayı kullanmayı bıraktı. Van Gof diye telaffuz edilen soyadından rahatsız oldu ve resimlerine soyadını imzalamadı yalnızca Vincent şeklinde imzalamaya başladı. 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.