Bulgaristan'da kayak tatili

Bulgaristan'da kayak tatili
  • 0
    0
    0
    0
  • Yaklaşan kış beklentisiyle ilk üç kayak hedefimizi daralttık. Birbirine kısa bir mesafede yedi ana dağ sırası vardır, bu nedenle kayak veya snowboard yapmak için yer sıkıntısı yoktur.

    Bulgaristan'da yerel rehberlerle yapılan rehberli turlar, Bulgaristan'daki seyahatinizden en iyi deneyimi yaşamanıza yardımcı olacaktır. Şu anda foxiepass.com'da çevrimiçi rezervasyon için 268'den fazla cazibe merkezi mevcuttur.


    Bulgaristan Turizm Bakanı Stela Baltova, Bansko'nun uzun yıllardır Alp disiplini Dünya Kupası yarışmaları düzenlediğini söyledi.

    Sofya'dan bir buçuk saat uzaklıktaki Borovets, Rila dağında, Bulgaristan'ın en yüksek zirvesi olan Musala'nın 29.253 fit yakınında bulunan bir başka popüler kayak merkezidir."

    İster büyük bir tatil yeri ister daha samimi bir ortam isteyin, her türlü ihtiyacınızı karşılayabiliriz.

    Bansko, Bulgaristan'da gezilecek yerler

    Bulgaristan'ın en büyük kayak merkezi olan Bankso, Pirin Dağları'nın eteklerinde yer almaktadır. Tatil yerinin kar topları, Aralık'tan Mayıs'a kadar kar yağmasını sağlar, bu nedenle hava durumu hakkında endişelenmenize gerek yoktur.

    70 kilometrelik kayak pistleri ve 18 pist boyunca maviden siyaha değişen zorluk seviyeleri ile burada herkes için bir şeyler var.

    Yamaçlarda kendinizden biraz emin değilseniz, dersler ve sıcak havuz sunulmaktadır.

    Borovets Kayak Alanı

    Kuzey Rila Dağı yamaçlarında bulunan Borovets, Sofya'dan yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta küçük bir Bulgar şehridir. Çam ağaçlarıyla çevrili olduğu için tatil bir şenlik havası sunuyor. Deniz seviyesinden 1.390 metre yükseklikte, tepeden manzara nefes kesici.

    1896'da Bulgar Kralı Kniaz Ferdinand, burada av köşkleri ve yazlık yapılması emrini verdi.
    Bulgar kralı Kniaz Ferdinand, 1896'da burada av köşkleri ve bir yazlık kurarak burayı kraliyet inzivası haline getirdi. Asalet, nereye giderse gitsin Kral'ı çabucak takip etti ve ülkenin en güçlü insanlarının çoğu kısa sürede bölgede dağ evlerine sahip oldu.

    Onlarla seyahat ediyorsanız, çocuklar için kayak dersleri mevcuttur. Tek başınızaysanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda gece geç saatlere kadar açık bar ve kulüp vardır.

    Malyovitsa kayak alanı

    Malyovista, uzman kayakçılar için ideal bir destinasyondur. Borovets'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan bu tesis, sadece dört kilometrelik kayak yapılabilir bir arazi sunuyor. Yokuşun tepesindeki siyah koşu en zoru; ama indikçe daha kolay hale geliyor ve sonunda mavi bir koşuya dönüşüyor.

    Dağın eteğinde yer alan tesis, çeşitli yemek alternatifleri sunmaktadır. Ancak, daha büyük şehirlerde görülen daha heyecan verici gece hayatına erişim yoktur.

    İki ila üç saatte tırmanılabilen Malyovitsa dağı, alp özçekimleriniz için güzel bir fon sağlıyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.