The Book of Boba Fett Yayınlandı!

The Book of Boba Fett Yayınlandı!
  • 0
    0
    0
    0
  • Spoilersız Tanıtım Bölümü

     

    The Mandalorian dizisinin 2. sezon finalinde bir after credits sahnesinde gösterilen The Book of Boba Fett dizisinden kısa bi kesit yayınlanmış ve dizinin geleceği duyurulmuştu. Yani 1 sene boyunca bekledik ve o bekleyiş sonunda 29 Aralık 2021 tarihinde sona erdi. 37 dakikalık süresi ile ilk bölüm yayınlandı. Bol bol "flashback"lerin olduğu ve Boba'nın yaşadığı fakat bizlerin bilmediği bazı durumları gördüğümüz güzel bir pilot bölümü oldu. Bu flashbackleri ve diğer durumları aşağıdaki spoiler'lı inceleme bölümünde detaylıca okuyabilirsiniz.

    Dizide Temuera Morrison'un canlandırdığı Boba Fett (doğal olarak filmlerde Jango Fett ve diğer klonları da canlandıran kişi) ve Ming‑Na Wen'in canlandırdığı ödül avcısı bir assasin olan "Fennec Shand" karakterleri başrolde.

     

    Jabba'nın ölümünden sonra sağ kolu Bib Fortuna'nın başa geçtiği fakat onun da "Crime Lord"luğunu bitiren isim olan Boba Fett, Tatooine'deki "Daimyo" oluyor ve kendi suç örgütünü kurarak diğer herkese yönetimini "Jabba korku ile yönetirdi, ben ise saygı ile yöneteceğim" mottosu ile kabul ettirmeye çalışıyor.

    Bu anlattıklarım spoiler değil çünkü "The Mandalorian" dizisinde yukarıda da bahsettiğim gibi dizi duyurulduğunda zaten bu sahne after credit olarak verilmişti, sırasıyla after credit > trailer 1 > mesaj videosu > saltanat videosu > geri dönüş videosu'nu aşağıdan izleyebilir, diziyi izlemeden önce biraz fikir edinebilirsiniz.

     

    The Mandalorian 2. Sezon Sonu After Credit Sahnesi

     

    İlk Trailer

     

    Mesaj Videosu

     

    Saltanat Videosu

     

    Geri Dönüş Videosu

     

    Spoilerlı İnceleme (Sadece İlk Bölüm ve Fragman Görüntüleri, Bilgileri İçerir)

    Spoilerlı İnceleme

    Spoilerlı İnceleme

    Spoilerlı İnceleme

    Spoilerlı İnceleme

    ------------------

    Öncelikle burada yazdığım metindeki her şeyi metnin altında başlıkları ile birlikte görsel ve video ile destekleyeceğim. Spoiler istemiyorsanız şimdi bu yazıyı burada terk edin.

    Boba'nın doğum yeri olan, daha doğrusu üretildiği yer olan Kamino'dan dalgaları flashback olarak görüyoruz. Daha sonrasında babasının yani Jango Fett'in, Attack of The Clones yani 2. filmde Geonosis savaşında ölüşünden sonra Boba'nın tepkisinin bir flashback sahnesini görüyoruz.

    Boba Fett "Star Wars Return of The Jedi" yani 6. filmde aşağıdaki sahneden beri Tatooine Sarlacc Pit'e düşerek öldü olarak biliniyordu. Fakat The Book of Boba Fett dizisinde gördüğümüz flashback'de Boba'nın tam bir badass hamle ile Sarlacc Çukurunu yakarak zor da olsa kurtulduğunu gördük.

    The Mandalorian dizisinde 2. sezonda, kendi zırhını arayan Boba'yı ve ona yardım eden Fennec'i görmüştük, zırhını nasıl kaybettiği de dizinin ilk bölümünde flashback sahnesinde açıklanmış oldu. Sarlacc Çukurundan kurtulduktan sonra güçsüz düşen Boba, zırhını yağmacı Jawa'lara kaybediyor. Daha sonrasında Sand People yani Tusken Raider'lar Boba'yı buluyor ve esir olarak alıyorlar. Esir olarak bazı maceralarını flashback sahnelerinde görmeye devam ediyoruz, buraları ilk bölümü izleyerek görebilirsiniz. Bu flashbackleri izledikten sonra Boba'nın "Bacta Tank" içerisinde uyanmasını görüyoruz. Bacta Tank nedir diye soranlar için acılı yanıkları ve büyük yaralanmaları zamanla iyileştirebilen bir sıvı tankı. Darth Vader'ın da kullandığını bildiğimiz bu tankı, Boba kullanırken Sarlacc faciası sonrası yaşadığı hatıraları görüyor ve bize de gösteriyor. 

     

    Daha sonrasında Suç Lordluğu görevini yapmak için Bacta Tank içerisinden çıkıyor ve kendisine gelen vergi, hediye vb. şeyleri kabul etmeye başlıyor. Hikaye asıl zamanda daha çok politika ve siyasi savaş, flashbacklerde ise Boba'nın kurtuluşu ve hayatının değişimini gösteriyor.

    Mos Espa şehrinin başkanının yolladığı elçi, başkanın ona vergi vermeyeceğini aksine vergi istediğini ima ettikten sonra Fennec sinir olsa da Boba klasik yönetim mottosu ile "Jabba korku ile yönetirdi, ben saygı ile yöneteceğim" diyerek elçiye bir şey yapmıyor (jabba rancor'a yem etmişti bile) ve zarar vermeden geri yolluyor, fakat dizinin devamında bu durum başına iş açıyor. Büyük ihtimalle Mos Espa başkanının yolladığı assasinler baskın yapıyor ve Boba ve Fennec'i sıkıştırıyorlar. Ben bu sahnedeki adamların kullandığı kalkanları The Phantom Menace yani 1. filmdeki Maul vs Qui-Gon Jinn ve Obi-Wan sahnesindeki güç kapılarına benzettim. Yani şu sahnedeki ;

     

    Yönetme konusunda tamamen değişikliğe giden Boba, bir yere giderken bile tahtta taşınmak yerine yürüyerek gidiyor ki halk bu duruma çok şaşırıyor. Yönetimini güçlendirmek için daha neler yapacağını ilerideki bölümlerde göreceğiz ve açıkcası ben The Mandalorian ile bir crossover bölüm beklemekteyim.

     

    Kamino ve Jango Fett'in Ölümü Flashback Sahneleri / Attack of The Clones 2. Film Geonosis Savaşı Jango Fett'in ölümü

     

    Star Wars Return of The Jedi Filmi Boba Fett Sarlacc Pit Düşüş Sahnesi (O zamandan beri öldü olarak biliniyordu)

     

    Boba Fett "The Book of Boba Fett" Sarlacc Pit Kurtulma Görseli (1. Bölümde flashback olarak nasıl kurtulduğunun sahne hali mevcut)

     

    Sarlacc Pit'den kurtulduktan sonra Boba'nın zırhını Jawa'lara çaldırması 1. bölüm sahnesi.

     

    Boba, Bacta Tank içerisinde iyileşiyor.

     

    Boba ve Fennec baskın yiyor.

     

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.