Jodie Whittaker Doctor Who'dan Ayrılıyor!

Jodie Whittaker Doctor Who'dan Ayrılıyor!
  • 0
    0
    0
    0
  • 13. Doktor'u canlandıran Jodie Whittaker'ın, yılbaşı özel bölümü olarak 1 Ocak 2022'de yayınlanacak olan "Eve of the Daleks" ve sonradan bahar ve sonbahar aylarında gelecek olan 2 özel bölümden sonra ayrılacağı duyuruldu. BBC'nin 100. yıl kutlamalarına denk gelen bu ayrılık bana göre güzel bir haberi de yanında getiriyor; RUSSELL T. DAVİES! 2005 yılında Doctor Who için yeni bir dönemi açan ve çok sevilen yazar, Doctor Who'nun 60. yıl dönümü ile birlikte Chris Chibnall'ın yanında diziye geri dönüyor. RTD'nin açıklamalarına göre yeni Doktor'un kim olacağı belli değil.
    "Eve of the Daleks" özel bölümü Sarah (Aisling Bea) tarafından işletilen ELF Storage'da geçiyor. Nick (Adjani Salmon) adında düzenli bir müşterisi olan ve her yılbaşı zamanında birimini ziyaret eder. Fakat bu yıl bambaşka olacak gibi duruyor!
    13. Doktor'u oynayan Jodie Whittaker, Eve Of The Daleks'te neler olduğunu, Aisling Bea ve Adjani Salmon ile çalışmanın nasıl olduğunu, Doktor'un onlarla nasıl karşılaştığını, 13. sezon olan "Flux" ile karşılaştırıldığında bu özel bölümün nasıl olduğunu açıklıyor ve Zaman Lordu olarak son sahnelerini çekmekten bahsediyor... Fragman için en alta gidin.

     

    *Soru - **Cevap 

    *Aisling Bea ve Adjani Salmon ile çalışmak nasıldı?
    **"Sette beş kişiydik - ben, Mandip, John ve sonra Aisling ve Adjani, bütün zaman boyunca birlikteydik, bu yüzden harikaydı, kendi kendine yeten bir dünyamız vardı. Bölümlerde genelde bir sahnede sekiz ya da dokuz ana karakter vardı bu yüzden sahne araları gerçekten samimi ve komik oldu, çünkü üç komedyen ve Mandip ile ben varız. Bize gülüyorlardı, bizi komik buldular! Aisling ve Adjani harikaydı, gerçekten iyi bir kimyaları var. Kendi işlerini yaratıyorlar, kendi şovlarını yapıyorlar, bu yüzden onlar için biraz onur verici olan Doctor Who'da yer almak istiyorlar."
    ---
    *Bize Doktor'un onlarla nasıl karşılaştığını anlatır mısınız?
    **"Biraz rotadan sapıyoruz ve karşılaştığımız şey beklediğimiz gibi değil. İçinde bulunduğum tüm bölümlerden daha fazlası, gerçekten komik ve içinde bir sürü saçmalık unsuru ve tekrar eden anlar var çünkü ortada bir zaman döngüsü var, bu yüzden bir sürü açılan kapı var ve olacağını düşündüğün yerde olamıyorsun! Bence tehlike seviyesi sürekli olarak 10'da çünkü sadece bir zaman döngüsünde değil, Daleklerle bir zaman döngüsünde de sıkışıp kaldık ve bu Doktor için bir kabus..."
    ---
    *Flux için çok fazla fiziksel güç gerektiren gösteriler yapmak zorundaydınız, "Eve Of The Daleks" ile karşılaştırıldığında nasıldı?
    **"Aaa, spoiler vermeden açıklamak zor, ama bir zaman döngüsünde olduğumuz için sürekli olarak garip olan, normalleşen belirli şeyler oluyor. Esasen, daha az akrobasi, ama çok adrenalin dolu. O kadar çok koşu ve çıkmamız ya da aşağı atlamamız gereken o kadar çok merdiven vardı ki,
    ama asit okyanusunun üzerinde sallanmak yoktu. Ama bu tek yer ve bu tek set olduğu için, bu dünya oldukça klostrofobik hale gelebilir. Bazı noktalarda LaserQuest gibi, bir koridorda koşmaya çalışıyorsunuz ve diğer uçta bir şey var ve kaçmanız gerekiyor. Bu bir labirentte hapsolmak gibi."
    ---
    *2022'de yayınlanan üç özel bölümün sonunda şovdan ayrılıyorsunuz. Bu, sonun başlangıcı gibi hissettirdi mi?
    **"Hayır, çünkü bu yine de uzun bir zamandı! Bir dizi çekmiştik ve sonra buna girmek sorunsuzdu, geride bir şey bırakıyormuşsun gibi gelmiyordu. Hâlâ bu hız trenindeydin, ki bu harikaydı — 4.5 ay varken ayağını pedaldan hala çekmiyorsun! Tek fark Mandip ve ben Flux'un çoğunu ayrı geçirmiştim ve her zaman bunun yüzünden sızlanıyordum. Chris Chibnall'a (Doctor Who ana yazarı) söylediğimde her zaman WhatsApps'da şöyle oluyordu;
    'Daha yeni bir bölüm okudum ve Mandip ile neredeyse hiçbir sahnede değilim!'
    [gülüyor] O ise 'endişelenme, Yeni Yıl özel bölümünde tekrar bir arada olacaksınız!'
    ---
    *Doktor olarak son sahnelerinizi çektiniz, ancak son bölümünüz sonbahara kadar yayınlanmayacak. Bu biraz garip mi? Bitirdiniz ama hala duruyorsunuz?
    **"Bence güzel, yara bandını sökmenin biraz daha kolay bir yolu, bitmesinin üzüntüsünü yaşıyorsun, ya da ben kesinlikle öyle yaptım - ve son birkaç haftadır, sürünürken ve kaçınılmazlığa doğru giderken gerçekten çok duygulandım. Çok ağladım! Ama harika olan şey, bu çok acımasız vedanın olmaması,
    Herkesin bildiği gibi Doktor ve Yaz'ın macerası 2022'ye kadar devam ediyor.
    "Bir sonraki Doktor'un kim olduğunu öğrenmek için sabırsızlanıyorum ve Russell'ın (T Davies, seriye yeniden katılacak olan yazar) saltanatı için çok heyecanlıyım, kapalı bir kapı gibi değil. Bu şekilde bitirmek, ve baştan sona kademeli olacak bölümlere sahip olmak çok daha kolay geliyor çünkü bu hala tutunacak bir şey. Hayatımın en iyi zamanıydı. Aktör olmak isteyen herhangi bir çocuk için bu bir hayal işi. Çok değişken ve asla düzgün bir şekilde bir papyon bağlayamayacağınız bir karakteri oynamak. Bundan sonra ne yapacağım, bilmiyorum ama en azından bunu yapmalıyım!"
    ---
    "Eve of the Daleks" özel bölümünden ise "Zaman Döngüsü/Zamanda Sıkışma" temalı 8 dakikalık bir fragman yayınlandı.

     

    Kaynak: 1

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.