İlk zamanlayıcılar için Vietnam'ı ziyaret etmeden önce bilmeniz gerekenler

İlk zamanlayıcılar için Vietnam'ı ziyaret etmeden önce bilmeniz gerekenler
  • 0
    0
    0
    0
  • Vietnam'a seyahat etmek, ülkenin zengin mutfağı, pitoresk pirinç terasları, yeşil koyları ve tropik ada plajlarının yanı sıra sıcakkanlı yerlilerle hızlı tempolu şehirlerin benzersiz kombinasyonu nedeniyle benzersiz bir deneyimdir. Görülecek o kadar çok şeyi olan bir millet ki, uzak durmak imkansız. Buna inanmak istiyorsanız, kendiniz görmelisiniz.

    Deneyimli gezginler, Vietnam'da seyahat etmek için önceden bookingauto.com'u kullanarak bir araba rezervasyonu yapmayı tercih ediyor. Böylece iyi bir anlaşma ve özel indirim alabilirsiniz.
    Vietnam'a bir gezi planlıyorsanız, seyahat rehberimize göz atın.

    VİETNAM SEYAHAT İÇİN GÜVENLİ Mİ?
    Vietnam'ı ziyaret etmenin güvenliği birçok gezgin için büyük bir endişe kaynağıdır. Vietnam dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir, bu yüzden bunu zaten bilmelisiniz. Vietnam'ı ziyaret ederseniz, güvenliğiniz için endişelenmenize gerek kalmayacak. Kelimenin tam anlamıyla her yer güvenli bir yer. Eşyalarınızı yoğun alanlarda size yakın tutun ve iyi olmalısınız.

    VİETNAM'DA VİZE GEREKLİLİKLERİ
    Vietnam'da, çevrimiçi bir başvuru doldurarak e-Vize alabilirsiniz. Online vize başvurusu süreci basittir ve maliyeti 25 USD'dir. İspanya ve Birleşik Krallık gibi birkaç ülkenin Vietnam'a 15 günlük vizesiz seyahati vardır. Çoğu Avrupa ülkesi ve Amerika Birleşik Devletleri, 30 günden uzun süreli konaklamalar için bir e-vizeye ihtiyaç duyar.

    VİETNAM NAKİT VE ATM'LERİ
    Vietnam'da nakit kraldır. Vietnam perakendecileri ve işletmeleri ABD doları kabul etmektedir. Yine de, mümkünse paranızı kendi yerel para birimi olan Vietnam Dongu'na çevirmek tercih edilir. Vietnam Dongu bir ABD dolarının değeri 23000 civarındadır. Güncel döviz kurunu öğrenmek için bu sayfaya gidin.

    YILIN DOĞRU ZAMANINDA VİETNAM'I ZİYARET EDİN
    İlkbahar veya sonbaharda Vietnam'ı ziyaret etmek için ideal zaman sırasıyla şubattan nisana veya ağustostan ekime kadardır. Ocak-Ağustos ayları boyunca, ara sıra öğleden sonra yağmurları olmasına rağmen, hava çoğunlukla kurudur. Gökyüzü parlak ve Mart'tan Mayıs'a kadar kirlenmemiş. Bununla birlikte, güney tarafının plajları yıl boyunca hoştur.

    TIBBİ SEYAHAT KAPSAMINDA YARDIM
    Vietnam'a gitmeden önce bilinmesi gerekenler: Genellikle kendi ülkeleri dışında seyahat edenlerin herhangi bir sorun yaşamaları durumunda seyahat sigortası yaptırmalarını öneriyoruz. Gıda Zehiri, ateş veya başka bir hastalık, her zaman alabilirsiniz.

    Vietnam'dayken büyük bir ameliyata ihtiyacınız varsa veya başka tıbbi sorunlarınız varsa, maliyetler hızla artabilir.

    Vietnam'da Wi-Fi ve İnternet erişimi mükemmel.
    Büyük şehirlerde internet hızlı ve güvenilirdir, ancak daha az seyahat edilen bölgelerde internete girmek zor olabilir. Birkaç pansiyon ve motel, ücretsiz WiFi ve bunu yapan çok sayıda restoran sağlar.

    Vietnam'da yerel ulaşım bu bölümde ele alınmaktadır.
    Vietnam'da kasaba hakkında bilgi almak için. Şehir merkezinde, 1 USD'den daha az bir ücrete bir otobüse binebilirsiniz. Daha fazla konfor seçerseniz, rotaya bağlı olarak bir taksi veya Uber maliyeti 3-5 USD olmalıdır. Motosiklet kiralama fiyatları yaklaşık 5-7 USD'den başlarken, bisiklet kiralama maliyeti 3 USD civarındadır. Vietnam'da çok fazla motosiklet göreceksiniz.

    Bulunduğunuz yere bağlı olarak, Vietnam'daki yataklı gece otobüsleri 10 ila 20 ABD Doları arasında bir fiyata mal olabilirken, trenler benzer şekilde fiyatlandırılır. Bunları yoğun sezonda kullanmayı planlıyorsanız, müsaitlik için önceden rezervasyon yaptırın.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.