Yunanistan'a bir gezi planlama

Yunanistan'a bir gezi planlama
  • 1
    0
    0
    0
  • Yunanistan tatilinizi düşünmeye başlamak aynı anda hem canlandırıcı hem de ürkütücü. Bunu defalarca yapmış olmamıza rağmen, hem yeni hem de tanıdık destinasyonları içeren en büyük Yunanistan güzergahını hazırlamaya çalışırken her yıl yeni sorunlar getiriyor. Birçok turist, hotelhunter.com hizmetini kullanarak Yunanistan'da önceden otel rezervasyonu yapmayı tercih ediyor. Böylece iyi bir anlaşma yapabilir ve fiyatları ve yorumları karşılaştırabilirsiniz.

    Yunanistan'a bir tatil planlamak kuşkusuz bu endişelerin çoğunu gündeme getirecektir, bu yüzden bu kılavuzu size yardımcı olması için bir araya getirdik.

    YUNANİSTAN HAKKINDA TEMEL BİLGİLER.
    İtalya ile Türkiye ve Arnavutluk ile Bulgaristan'ın güneyi arasında kalan Yunanistan, Avrupa'nın bir parçasıdır ve Balkan Yarımadası'nın güney ucunda yer almaktadır. Hellenic Republic veya "Helliniki Dimokratia", Yunanistan'da resmi olarak Hellas olarak bilinir.
    132.000 kilometrekarelik arazisine dağılmış 227 yerleşik ada var. Ülkede yaşayan yaklaşık 11 milyon insan var.

    Doğu Ortodoksluğu (Hıristiyanlık) baskın dindir, sürüş yolun sağ tarafında yapılır ve alan kodu +30'dur.

    Vizeler ve Pasaportlar
    Schengen Anlaşması üyelerinin, Avrupa Birliği üyesi ve dolayısıyla Schengen bölgesinin bir parçası olan Yunanistan'ı ziyaret etmek için vizeye ihtiyaçları yoktur.
    Singapur, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere pasaporta ihtiyaç duymayan çok sayıda ülke var. Emin değilseniz, resmi hükümet web sitesine bakın.

    YUNANİSTAN'I ZİYARET ETMEK İÇİN EN İYİ ZAMAN HANGİ ZAMAN?
    Bizim için Yunanistan'ı ziyaret etmek için en iyi zaman tüm yıl boyuncadır, ancak çoğu insan ziyaret etmek için en iyi ayların sıcaklıkların optimum olduğu ve daha az ziyaretçinin olduğu Mayıs-Ağustos ayları arasında hemfikirdir.
    En yoğun aylar, Temmuz ve Ağustos ile Paskalya'dır.

    Yunan tatili için bavul hazırlamanız gerekenler
    Başlamak için valizinizi mümkün olduğunca hafif tutun. Arnavut kaldırımlı sokaklarda, tekne iskelelerinde ve sıkışık kiralık araçların arkalarında valizlerinizi taşırken, kullanışlı olduğunda bu özellik için minnettar olacaksınız.

    Alışveriş tutkunuysanız, Yunanistan'da sadece ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve yine de birçok hediyelik eşya alabilirsiniz. Sandaletleri ve togaları, sık sık belirttiğim gibi, türünün ilk örneği ve ayakkabıları ve kaftanları şimdi hala güzel.

    parmak arası terlik veya tanga; resif/sörf ayakkabıları; bir çift spor ayakkabı; ve banyo malzemeleri, konu giysi ve ayakkabı olduğunda, yılın büyük bölümünde ihtiyaç duyacağınız öğelerden bazılarıdır. Geldiğimde, normalde bir şapka ve ucuz bir havlu satın alırım ve daha sonra ihtiyacı olanlara bağışlarım. Plaj çantası olarak da kullanılabilen yeniden kullanılabilir bir alışveriş çantasına sahip olmak da iyi bir fikirdir.

    Saç kurutma makinesi/şekillendirme ütüleri, topuklu ayakkabılar ve bir gece çantası tüm seçeneklerdir, ancak deneyimlerime göre bu öğeler nadiren kullanılır. Yaz aylarında, Yunanistan'da işler daha rahattır. İnsanların akşam yemeği için teknelerinden adalara yüzdüklerini görmek olağandışı değil!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.