Tiflis'te Gezilecek Yerler ve Yapılacak Şeyler

Tiflis'te Gezilecek Yerler ve Yapılacak Şeyler
  • 0
    0
    0
    0
  • Kafkasya bölgesinde misafirperver bir şehir olan Tiflis, popüler bir turizm merkezidir. Neredeyse etrafını saran karla kaplı dağlar kadar eski olan bu şehirde, turistleri şaşırtmaktan asla geri kalmayan büyülü bir şey var.

    1001guide.net'te Tiflis'te sizi turistik olmayan rotalara götürecek ve size alışılmadık yerler gösterecek deneyimli rehberlerle benzersiz geziler seçebilirsiniz.

    Gürcistan'ın başkenti ve en kalabalık şehri olan Tiflis'te 1,5 milyondan fazla insan yaşıyor, şehrin amansız inşaat çabalarının da gösterdiği gibi: şehrin tarihi binalarının yanında yeni apartman kompleksleri ortaya çıktı, yeni ticari alışveriş merkezleri ve eğlence merkezleri eklendi. Şehir daha fazla uluslararası yatırımcı, işletme ve ziyaretçi çekmeye devam ederken, şu anda Tiflis'te her türlü bütçeye hitap eden oteller bulunmaktadır.

    Ziyaretçiler, şehrin sıcak kalpli ve enerjik sakinleri tarafından samimi bir el sıkışma ve bir kadeh şarapla karşılanmayı bekleyebilirler. Tiflis, Eski Dünya tarihi, kültürel olaylar, uzun süredir devam eden gelenekler veya açık hava etkinlikleri arıyorsanız, yaşam boyu deneyimlerle dolu bir gezi için mükemmel bir ortamdır.

    Tiflis Gezi Rehberimizin size bu canlı ve hareketli şehri tattıracağını umuyoruz.

    Tiflis Müzeleri

    Gürcistan'ın geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında bilgi edinmek için Tiflis'teki sayısız büyüleyici müzeden birini ziyaret edin.

    Tunç Çağı'ndan 20. yüzyıla kadar, Gürcistan'daki Simon Janashia Müzesi, ülkenin en seçkin arkeolojik keşiflerini sergiliyor. Dmanisi Arkeolojik Sit Alanı'nda ortaya çıkarılan Gürcü altınları, madeni paralar ve mücevherlerin yanı sıra kafatası fosilleri de sergilenen hazineler arasında.

    Uluslararası alanda tanınan Gürcü ve yabancı sanatçıların çarpıcı eserlerini arıyorsanız, Modern Sanat Müzesi'ni (MOMA Tiflis) veya Gürcistan Ulusal Galerisi'ni (NGG) ziyaret etmek sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

    Açık Hava Etnografya Müzesi'nde geleneksel Gürcü konutlarının yanı sıra eğitici sergiler ve etkinlikler görülebilir. Hava güzel olduğunda, bu ders çalışmak için harika bir alternatiftir çünkü bunu güzel bir dış ortamda yapmanıza olanak tanır.


    Tiflis sınırlarındaki Gösteri Sanatları Merkezleri

    Tiflis'teki birçok tiyatro ve müzik mekanı, Gürcülerin sanata duyduğu beğeninin müze ortamının ötesine geçtiğini gösteriyor. Tiflis geziniz sırasında aşağıdakilerden en az birini öneriyoruz:

    19. yüzyılın sonlarından kalma bir malikanede bulunan Shota Rustaveli Tiyatrosu, Gürcistan'ın en iyi sanatçılarından bazılarını tutkulu yapımları, etkileyici cephesi ve çağrıştıran resimleriyle kendine çekiyor.
    İngilizce, Rusça ve Gürcüce performans sergileyen Georgia Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu, uluslararası ve Gürcü oyun yazarlarının dünyaca ünlü eserlerini sunuyor.

    Rezo Gabriadze Kukla Tiyatrosu, 1981 yılında Gürcü oyun yazarı ve kuklacı Rezo Gabriadze tarafından kuruldu. Mükemmel kukla gösterisinin yanı sıra saat kulesinin komik tasarımı ve içindeki kokulu kafenin keyfini çıkarabilirsiniz.

    Tiflis Konser Salonu'nun dairesel, buzlu cam cephesi, fark edilmesini kolaylaştırıyor. Halk ve dans konserleri ile şehir çapındaki diğer kültürel etkinlikler genellikle burada yapılır. Güzel çeşmeler ve dünyaca ünlü Muse heykeli ziyaretçileri kendine çekiyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.