Harry Potter, Rünler ve SS Subayları| Gerçek Büyü Dünyası #3

Harry Potter, Rünler ve SS Subayları| Gerçek Büyü Dünyası #3
  • 0
    0
    0
    0
  • Yazılabilecek en tuhaf içeriklerden birini yazıyor olabilirim. İnsanlığın en büyük soykırımını yapmış diktatörün baş subayları ve Harry Potter ne alaka diyebilirsiniz. Hele bir de bunların rün ile büyüyle alakasını çözemeyebilirsiniz. Ancak bütün hepsinin tuhaf bir kesişim noktası var. Bu yazıda yazacağım şey ne eser hakkında yaptığım bir aşırı okuma (overreading) ne de benim nesnel yorumlarım. Bu daha çok Harry Potter ve Nazi Almanyasının tuhaf ortak geçmişini konu alan bir yazı. Yani işaretler başlıkta gördüğünüz işaretler birbirine benzemiyor. İkisinin de ortak noktası; SOWILO rünü...

     

    SOWILO Rünü Nedir?

    Sowilo Rünü, Elder Futhark olarak isimlendirilen eski rün alfabesinden bir harftir. Bu harf güneşi temsil eder. Yenilmezliğin ve nihai zaferin rünüdür. Hem koruyucu hem de savaşçı özellikler barındırır. Birey bunu rün olarak taşıdığında içerisindeki liderlik ve başkalarına ilham vermek gibi yeteneklerini açığa çıkarır. İnanış böyledir. Bu rün eski zamanlarda bu şekillerde kullanılmıştır. Peki bu karakteristik özellikler size tanıdık geldi mi? Hatta rünün kendisi size çok tanıdık geldi mi?

     

     

    SOWILO ve Harry Potter

    Bu rünün Harry Potter'da kullanılması çok normal. Harry Potter gerçek dünyada geçen bir çok cadılık ve büyü işaretini içerisinde barındırır. Eser içerisindeki büyüler ve büyülü hikayelerin gerçek dünyada birer karşılığı var. Simyacıların aradığı felsefe taşı hikayesinin ilk kitapta geçmesi veya ölüm yadigarları kitabındaki Hristiyan alegorileri gibi. Ancak Harry'nin alnına kazınan Sowilo figürü karakterin bütün hikayelerin sonunda kazanacağına dair büyük bir spoiler. Yenilmez, ilham veren ve lider bir karakter olan Harry Potter'ın karakteristik özelliklerini sergileyen de bir sembol Sowilo rünü. Buna ek olarak Sowilo'nun güneşi temsil etmesi de Harry Potter'ın ne olursa olsun aydınlık tarafta kalacağının da bir göstergesi. Peki bu sembol bu kadar iyi şeyleri temsil ediyorsa hatta Harry'nin karakterini yansıtıyorsa, Hitler'in SS Subaylarının konu ile ne alakası var?

    SOWILO'nun Karanlık Yansıması: SS Subayları

    Yazar Bill Yenne;  "Hitler's Master of the Dark Arts: Himmler's Black Knights and the Occult Origins of the SS" (Hitler'in Karanlık Sanatlar Ustası: Himmler'in Kara Şövalyeleri ve SS'nin Okült Kökenleri) kitabında Hitler için bu işaretin çift anlamına değiniliyordu. "Toplanma Çağrısı" ve "Zafer Zafer" İşte bu Zafer Zafer nidalarını simgeleyen rün SOWILO okült öğretilerde de Yenilmezliği, Zafer'i sembol ediyordu. 

    Nihayetinde karanlık amaçlar taşıyan Hitler'in SS Subayları belki de SOWILO rününü karanlık amaçlarda kullanmanın gazabına uğradı, aynı işareti Harry Potter gibi büyülü bir masalda kullanan J.K. Rowling'de güzel bir eserle milyonlarca gence ve çocuğa ilham veren bir eser bıraktı. Masalsı bir anlatıda bulunacaksak; J.K. Rowling'in aydınlık büyüsü kazanırken, Hitler'in karanlık büyüsü ise kaybetmiş oldu... 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.