Riga Gezi Rehberi

Riga Gezi Rehberi
  • 0
    0
    0
    0
  • Riga, adını duyduğum ama neye benzediğini tam olarak çıkaramadığım yerlerden biri. Selamlar! Riga, çok fazla takdir edilmeyen harika bir şehir. Zaten bir tatil planladıysanız, tebrikler! Aksi takdirde, Riga Gezi Rehberimiz bir bilet ve otel rezervasyonu yapmak için ihtiyacınız olan kıvılcım olabilir! Riga Şehir Rehberimizde detaylandıracağım Riga'da yapılacak birkaç aktivite var. Bundan sonra Riga'da ne yapacağınızı tam olarak bileceksiniz ve tüm Riga seyahat tavsiyelerimi sizinle paylaşacağım!

    Seyahate çıkmadan önce Riga'da önceden bir otel rezervasyonu yaptırmanızı öneririz, örneğin Hotels-scanner.com'da %80'e varan indirimlerle otel rezervasyonu yapabilirsiniz.

    Riga'da yapılacak ne var?
    Bremen Mızıkacıları
    Bremen'den bu kadar uzak bir yerde neden Bremen Mızıkacıları heykeli olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Ancak heykel, Riga'nın kardeş şehri Bremen'den bir hediye olduğu için şaşırmaya gerek yok. Aziz Petrus Kilisesi'ne çok yakındır ve güzel bir fotoğraf için mükemmel bir mekandır!

    Riga'daki Aziz Petrus Kilisesi
    Riga'daki bir sonraki önemli yer olan Aziz Petrus Kilisesi, Şehir Mızıkacıları anıtının arkasında şimdiden görülebilir. Kule, Riga'nın en yüksek kilise kulesidir ve Eski Kent'in çatısı üzerinde muhteşem bir perspektif sunar. Bu kule de defalarca yıkılmış, ancak geçen yüzyılda yeniden inşa edilmiştir. Tarih ve mimari üzerine sanat sergileri, canlı müzik ve eğitim programlarına ev sahipliği yapmaktadır. Ne yazık ki, gitmek için çok geç geldik, ama eminim öğrenecek ve deneyimleyecek yeni şeylerle dolu hoş bir yer.

    Aziz Mary Katedrali
    Hazır güzel kiliseler konusuna gelmişken, ben bir tane daha önermek istiyorum! Aziz Mary Katedrali de Riga'nın kalbinde yer alır ve görülmeye değerdir. Girmek için para ödemeniz gerekecek olsa da, giriş ücretiniz Riga şehrinin gelecek nesillerin bu güzel sitenin keyfini çıkarmasını sağlamasına yardımcı olduğu için üzülmemelisiniz.

    Özellikle de gerçekten şaşırtıcı olan inanılmaz organı söz konusu olduğunda. Riga'daki hemen hemen her şey gibi, ilgi çekici bir geçmişi var! Organ, ömrü boyunca iki kez, ilki Riga'yı kasıp kavuran bir yangın ve bir kez de yıldırım tarafından tahrip edildi. Her yıkıldığında yeniden inşa edildi. Aynı zamanda bir kez yenilendiğinde dünyanın en büyük organıydı ve Baltık cumhuriyetlerindeki en eski organdır. Bu yüzden Katedral'de durup tarihiyle ilgili tüm ilgi çekici gerçekleri okuyun. Ama eminim ki Riga'nın tarihinin bu kadar büyüleyici olmasının nedenlerinden biri olduğunu zaten biliyorsunuzdur!

    Riga Katedrali
    Bu hem içeride hem de dışarıda çarpıcı. Bu binayı keşfetmek ve tarihini öğrenmek için harika zaman geçirdik!

    Sadece yürüyüşe çıkmak
    Müzeler, katedraller veya tarihle ilgilenmiyor olsanız bile, Riga'nın bir rüya gibi bir yer olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Ama buna neden inanıyorum? Çünkü şehir, aklınıza gelebilecek her türlü gezi için idealdir. Sadece kültürel olanaklara değil, aynı zamanda çok çeşitli yemek mekanlarına ve kafelere de sahiptirler. Ayrıca bölgenin her yerinde sevimli küçük mağazalar ve butikler var. Kanalın yanındaki parklar benim favorimdi. Bu yüzden sadece şehirde dolaşarak kendinize uygun bir şey keşfedeceğinizi garanti ederim.

    Riga Bilimler Akademisi Görüntüleme Platformu
    Riga gezi rehberimizin sonuna geldik, ancak bahsetmemiz gereken bir şey daha var: Rigas çatılarından en güzel manzaranın tadını çıkarmak. Riga Bilimler Akademisi'nin izleme platformu muhteşem bir yapı içinde yer almaktadır (bence bu, Sihir Bakanlığı binası olabilir!) Ayrıca hoş bir manzarası vardır. Merkez pazar yerlerini, eski şehri, katedralleri ve gördüğünüz diğer her şeyi görüntüleyebilirsiniz! Ama rüzgar olursa diye bir eşarp taşıyın!

    Bu benim Riga seyahat tavsiyem! Elbette daha göreceklerim var, gözden kaçırmış olabilirim ama sanırım size iyi bir özet verdim. Riga'yı ziyaret edip Riga seyahat rehberimizi faydalı bulursanız lütfen bana bildirin!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.