Oslo’da gezilecek en iyi yerler

Oslo’da gezilecek en iyi yerler
  • 0
    0
    0
    0
  • Oslo, Norveç'in başkenti ve son derece modern ve çeşitli bir şehirdir. Yaz aylarında, yürüyerek veya bisikletle Oslo'da gezinmek oldukça kolaydır ve toplu taşıma mükemmeldir (ve Oslo şehir kartıyla ücretsiz!). Dünyanın en yeşil şehirlerinden biridir ve 2019 için Avrupa Yeşil Başkenti olarak belirlenmiştir.
    Dağlar, fiyortlar, deniz, tarih, gastronomi, kahve ve kültür boldur. Oslo, genel olarak, bir şehrin sahip olması gereken her şeye sahiptir.

    Oslo, Norveç'in güney-doğusunda, İsveç sınırından çok uzakta değil.

    Size Oslo'nun pahalı olmadığını söyleyip yalan söylemeyeceğim ama yine de bankayı bozmadan Oslo'yu ziyaret edebileceğinizi göstermeyi umuyordum. Elbette, dışarı çıkıp en seçkin restoranlarda yemek yiyebilir, beş yıldızlı otellerde kalabilir ve her yere taksiye binebilirsiniz, ancak zorunda değilsiniz. Son derece kısıtlı bir bütçeyle Oslo'yu kesinlikle ziyaret edebilirsiniz.

    Tasarruf etmek istiyorsanız, Oslo'da bookingauto'da %70'e varan indirimlerle bir araba ayırtın. Size en iyi fiyatlarla yeni araba modelleri sunulacak.

    Oslo'da ne yapacağınızı merak ediyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın!

    Oslo Opera Binası oslo opera binası oslo opera binası oslo opera binası osl
    Şehrin sürekli büyüyen sahil bölgesinin kalbinde yer alan Oslo Opera Binası, şehrin en popüler cazibe merkezlerinden biridir. 2008'de inşa edilmesi ve açılışının yapılması yaklaşık 500 milyon €'ya mal oldu. Doğrudan ana tren istasyonuna yakın, bu yüzden Oslo'ya vardığımızda gördüğümüz ilk şeylerden biriydi. Binanın etrafında bir gezintiye çıkın ve turistik yerleri görün!

    Nefis
    Oslo'daki en büyük tapaslardan bazıları, modaya uygun Grünerlkka semtinde bulunabilir. Menüdeki yiyecekler arasında kroket, köfte, bol jambon ve manchego peyniri yer alıyor. Mükemmel ve insanlar tarafından çok seviliyor.

    Restoran Frognerseteren
    Holmenkollen Ski Jump'ı ziyaret ederken acıktıysanız Frognerseteren Restaurant'ta mola verin. Bu bir turist tuzağı ama aynı zamanda ren geyiği ve diğer Norveç spesiyalitelerini tatmak için de harika bir yer. Daha ekonomik bir akşam yemeği için self servis kafeteryayı ziyaret edin!

    Mümkünse, orman manzaralı üst katta oturmaya çalışın. Ancak, bu koltuklar her zaman kalabalık göründüğü için garip bir saatte gitmeniz veya beklemeye hazırlıklı olmanız gerekecek!

    Slottsparken
    Slottsparken, Oslo şehir merkezinin batısında bulunan eğimli bir parktır. Tepeler, çayırlar, birkaç gölet ve çok sayıda ağaç dahil olmak üzere Oslo'nun orijinal halka açık parklarından biridir. Norveç Kraliyet Ailesi'nin konutlarından birine ev sahipliği yapar ve güneşli bir günde yürüyüş yapmak veya piknik yapmak için hoş bir mekandır.

    Liebling
    Thom ve ben Oslo gezimiz sırasında bir sabah brunch için Liebling'e gittik ve burası Oslo'daki en sevdiğim yerlerden biriydi. Bunu bugün bile canlı bir şekilde hatırlıyorum! Burası Berlin tarzı bir kafe, dolayısıyla mutfağı Norveç'ten çok Germen mutfağı ama her şekilde lezzetli!

    Günün ilerleyen saatlerinde hamur işleri, kekler, mükemmel kahve ve şarap var. Eğlence için masa oyunları ve sallanan sandalye de vardır.

    oslo kamp.
    İçerken bir şeyler yapmaktan hoşlanıyorsanız, Oslo Camping'in keyfine varacaksınız. Burada ucuz bira içerken ve yerel halkla sosyalleşirken 18 delikli mini golf oynayabilirsiniz.

    Ekebergparken
    2013 yılında açılan Ekebergparken, Oslo'da şehre bakan büyük bir ağaçlık parktır. Sanat dolu ve keşfedilecek ilgi çekici bir site ve çevresinde yürüyüş yapmak Oslo'da yapılacak müthiş ücretsiz bir aktivite.

    Fearnley Museet Astruup Fearnley Muş
    Bu müze, onu çevreleyen Oslofjord manzaralarıyla harika bir uyum içinde olan yelken şeklindeki bir yapıda inşa edilmiştir. Büyük bir sanat meraklısı olmasanız bile, sadece mimarinin tadını çıkarmak için buraya gelmeye değer.

    Akerselva Nehri boyunca bir gezintiye çıkın.
    Rahat ayakkabılar giyin ve herkesin Oslo'da yapılacaklar listesinde olması gereken Akerselva Nehri boyunca yürüyün.

    8 kilometre uzunluğundaki bu nehir, Maridalsvannet Gölü'nden Oslo Fiyordu'na akar. Nehrin hemen aşağısında uzanan bir geçit var ve burası şehirdeki en muhteşem yerlerden biri (özellikle gün batımında!).

    Akershus Festivali
    Akershus Festning'in kalesi, şehri saldırganlardan korumak için yüzyıllar önce inşa edilmiş. Bugün hala limana hükmediyor ve şehrin geçmişine ilgi çekici bir bakış sunuyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.