Dubai'de Gezilecek Yerler: Gezilecek En İyi Yerler

Dubai'de Gezilecek Yerler: Gezilecek En İyi Yerler
  • 0
    0
    0
    0
  • Çarpıcı gökdelenleri ve Dubai'deki sayısız aktiviteyle, dünyanın en trend destinasyonlarından birine yapacağınız ziyaretten şüphesiz keyif alacaksınız.
    Üstünlerin şehri Dubai, gezginlere harika bir tatil için ihtiyaç duydukları hemen hemen her şeyi sağlar. Yıl boyunca hava, kristal berraklığında deniz, muhteşem aktiviteler ve manzaralar, kırmızı kum tepeleri ve çok sayıda benzersiz otel ve restoran
    Sonuç olarak, dünyanın her yerinden yaklaşık 16 milyon kişinin (2017) her yıl Dubai'yi ziyaret etmesi şaşırtıcı değil. Sonuç olarak, Dubai dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir.

    Gezginler, Dubai içinde önceden online otel rezervasyonu yapmayı, fiyatları, puanları ve yorumları karşılaştırmayı tercih ediyor. Hotelhunter'da Dubai'de bir oteli günlük 8 €'dan rezerve edebilirsiniz. %70'e varan özel indirimler.

    Görmeniz Gereken Yerler
    Dubai Çeşmesi
    Bu çeşme (dünyanın en büyük su çeşmesi) Dubai'nin en popüler turistik yerlerinden biridir. Burj Khalifa'nın eteğinde, Dubai Mall çıkışının yakınındaki yapay gölde çeşme gösterimi günde birkaç kez gerçekleştirilir. Dubai'deyken bu etkinliğe katılmalısınız! Kule aydınlatıldığında gece gitmek tercih edilir. Su jetlerinin balesinin müzikle dans ettiğini görmek hayranlık uyandırıyor. 18.00 ile 23.00 saatleri arasında her 30 dakikada bir sunum yapılır (gün içinde de birkaç tane vardır). Erişim tamamen ücretsizdir. Hızlı ipucu: Gösteri binlerce insanı çektiğinden, çeşme vitrinini iyi bir şekilde görebilmek için mümkün olduğunca erken gelin!

    Dubai Bur Dubai
    Bur Dubai, Dubai'de mutlaka görmeniz gereken bir diğer tipik bölge. Burası aynı zamanda şehrin en eski mahallelerinden biridir. Dubai Körfezi'nin diğer tarafında, Deira'nın tam karşısında yer almaktadır. Oraya ulaşmak için küçük bir geleneksel ahşap tekne olan Abra'ya binmeniz gerekecek (kişi başı 1 AED). Kısa pasaj, manzarayı hayranlıkla izlemenize ve çarşılara ürünler sağlayan renkli antika gemiler olan "Dhows"u gözlemlemenize izin verecek.

    Bur Dubai'de ziyaret edilecek en iyi yerler şunlardır:

    Şeyh Saeed Al Maktoum Evi: Al Maktoum ailesinin 1958'e kadar atalarının evi. Ekranda şehrin tarihini belgeleyen görüntüler ve belgeler olacak.
    Dubai'nin en eski çarşılarından biri olan Old Souk. Herkes için bir şeyler var: terlikler, hediyelik eşyalar, tekstiller, klasik lambalar...
    Meena Çarşısı, tekstil, baharat ve mücevher gibi Hint ürünlerini satın alabileceğiniz bir pazar.

    Hint yemekleri stantlarıyla Hindi Lane. Klasik mutfağı uygun fiyata tatmak için en iyi yer.
    Şeyh Mohamed Kültür Merkezi: Geleneksel bir rezidansta, bir Emirati ile öğle yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Şeyh, ziyaretçileri Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) gelenekleri hakkında eğitmek için merkezi kurdu. Rezervasyon gereklidir; bir tane yapmak için lütfen buraya tıklayın.
    Al Seef Market, tarihi evlerin rekonstrüksiyonlarını görebileceğiniz restoranlar ve mağazalar içerir.
    Dubai Müzesi: Bu kılavuzun 9. bölümünde bununla ilgili daha fazla ayrıntıya gireceğim.

    The Palm Jumeirah / Atlantis Hotel / Aquaventure Su Parkı
    Dubai gezi turumuza ünlü Atlantis The Palm Hotel ile devam edelim. Kesinlikle başka bir şehir simgesi! Bu seçkin otel mimarisi, Atlantis masalından esinlenmiştir ve yapay Palm Jumeirah adasında yer almaktadır. Palmiye ağacı şeklindeki (uzaydan görülebilen!) bu insan yapımı ada, çoğunlukla zengin konutlardan ve pahalı otellerden oluşuyor. Atlantis Hotel'de kalmasanız bile lobideki mağaza ve restoranları ziyaret edebilir, aşağıda sıralanan aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz:

    Aquaventure Su Parkı: Dünyanın en iyi su kaydıraklarından bazıları ve köpekbalığı istilasına uğramış bir tünel de dahil olmak üzere Dubai'nin en ünlü su parkı.
    Köpekbalıkları, vatozlar ve piranalar dahil yüzlerce türüyle Lost Chambers Akvaryumu...

    Dolphin Bay, ziyaretçilerin yunuslarla yüzebilecekleri bir lagündür. "Yunus karşılaşması" rezervasyonunuzu yaptığınızda, aynı gün Aquaventure Su Parkı'na da giriş hakkı kazanırsınız. En ucuz fiyatı almak için biletinizi erken alın!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.