Göcek Koyları

Göcek Koyları
  • 0
    0
    0
    0
  • Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı şirin bir köy olan Göcek Koyu, yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça rağbet görmektedir. Farklı bir güzelliğe sahip olup, doğasıyla büyüleyen bu bölge Türkiye’nin cennet koylarını barındırır. Yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz Göcek Koyları, mavi yolculuk yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği rotalar arasındadır.

    Ayrıca yat turizminin en bilinen noktalarından olan Göcek Koyları, birbirinden güzel koyları keşfetme imkânı sunar. Her biri adeta cennetten bir köşe olan bu koyların her köşesi ayrı bir güzelliğe, ayrı bir doğaya sahiptir. Ilıman bir iklime sahip olan bu bölgede sezon, Nisan ayında başlayıp Ekim ayında son bulur.

    Kleopatra Koyu (Hamam Koyu)

    Antik Likya döneminde inşa edilen hamam ve Bizans Manastırı kalıntılarının bulunduğu bir koydur. Hamam kalıntıları arasından çıkan suyun Kleopatra’nın güzelliğinin kaynağı olduğu ve cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

    Tertemiz denizi ve doğasıyla mavi tur teknelerinin sıkça durduğu Kleopatra Koyu, birbirinden renkli balık çeşitlerine de ev sahipliği yapar. Göcek Koyları arasında tarih ve doğanın buluştuğu bu güzel noktaya ulaşım, sadece teknelerle sağlanır.

    Ekincik Koyu

    Ekincik Koyu, Muğla’nın enfes doğasında saklı kalmış, doğal bir limana sahip görülmeye değer bir yerdir. Mavi yolculuğun yapıldığı Göcek koyları içinde en çok tercih edilen durak noktalarından biri diyebiliriz.

    Teknede tatil yapanların tercih ettiği bu rotada geceyi geçirmek mümkün. Zeytin ve çam ağaçları arasında huzur bulurken, turkuaz rengi berrak denizde yüzmek güzel bir deneyim olacaktır.

    Sarsala Koyu

    Göcek Koyları arasında en şirin ve doğalı olan Sarsala Koyu, masmavi suları ile cennetten bir köşedir. Buraya ulaşım araçla çok zor olduğu için, tekne turu yaparak uğranacak en güzel koylardan biridir.

    Korunaklı yapısı nedeniyle suyu oldukça sıcaktır. Dalgasız ve sığ bir denize sahip olduğu için çocuklu aileler rahatlıkla tercih edebilir.

    Yassıca Adaları

    Fethiye Körfezi’nde yer alan, küçük büyük 12 adadan oluşan bir takımadadır. Teknelere demir atma, konaklama ve yeme-içme gibi birçok imkân sunulur. Yassıca Adaları içinde, doğal güzellikleri ile dünyaca ün kazanmış olanı Kaşık Adası’dır. Adını, uç kısmında doğal yollarla oluşan göletten almıştır.

    Göcek Koyları turunuzda Yassıca Adaları’na uğradığınızda su sporları aktivitelerinden birçoğunu yapabilir ya da rengarenk balıkları yakından görmek için dalabilirsiniz. 

    Bedri Rahmi Koyu

    Göcek Koyları içinde mavi tur gezilerini başlatan ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu, deniz kenarındaki bir kayaya meşhur balık resmini çizer. 6 hayvanı tasvir eden balık resmi sembol haline gelir ve asıl adı Taşyaka olan koy, Bedri Rahmi Eyüboğlu adını alır.

    Günübirlik tekne gezilerinin ya da tur yatlarının konakladığı bu güzel koyun bir diğer özelliği de tatlı su kaynağına sahip olmasıdır.

    Tersane Adası

    Osmanlı döneminde tersane olarak kullanılması nedeniyle bu ismi almıştır. Bizans döneminde denizciler tarafından kullanılan ve kış limanı adını alan bölgede tarihi kalıntılar bulmak da mümkündür.

    Teknelerin demir atması için elverişli Tersane Adası kıyısında oldukça geniş bir yeşil alanda bulunmaktadır. Ayrıca Göcek Koyları içinde bolca dağ keçisi görebileceğiniz bir bölgedir.

    Göbün Koyu

    Bölgenin en korunaklı koylarından olan Göbün Koyu, zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrilidir. Kara ulaşımının olmamasından dolayı mavi tur teknelerinin ve yatların tercih ettiği Göcek Koyları arasındadır. Yaz aylarında sakinliğiyle büyüleyen koy, eşsiz de bir doğaya sahiptir.

    Kille Koyu

    Tekne ve yat tatilcileri için mükemmel bir nokta olan Kille Koyu, tam da görülmesi gereken bir yerdir. Göcek Koyları içinde oldukça geniş bir sahile sahiptir. Ayrıca koyun içinde Killebükü denilen bir de ova bulunur.

    Zümrüt yeşili çam ağaçlarına, dalga sesleri ve kuş cıvıltılarının eşlik ettiği mükemmel bir noktadır.

    Günlüklü Koyu

    Koy adını, içinde yer alan Günlük (sığla) ağaçlarından almaktadır. Kozmetik ve ilaç sanayisinde büyük öneme sahip bu ağaçların kokusu bambaşka bir hava katmaktadır.
    Huzurlu bir atmosferi olan Günlüklü Koyu, sığ bir denize sahip olduğu için çocuklu aileler tarafından da tercih edilir.

    Sıralıbük Koyu

    Özellikle tekne tatilcilerinin tercihi olan, doğal güzelliğiyle ilk üçte yer alabilecek Göcek Koyları arasındadır. Ayrıca tatlı ve tuzlu suyun birleştiği buz gibi derin sulara sahiptir.
    Sadece denizden ulaşımın sağlandığı koya, mavi tur gemileri demir atıp, geceyi rahatlıkla geçirmektedirler.

    Göcek koylarının doğal güzelliklerini keşfedeceğiniz mavi yolculuk tatilinizi Blue Voyage Yacht Charter bünyesindeki tekne ve guletimizle en keyifli ve konforlu şekilde sizlere sunuyoruz.

    Kaynak: GGöcek Koyları


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.