Bir Başkadır Fethiye Koyları

Bir Başkadır Fethiye Koyları
  • 0
    0
    0
    0
  • Fethiye, Muğla’nın en geniş yüzölçümüne sahip ilçesi olup, muhteşem doğasıyla kendine hayran bırakıyor. Son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça ilgi gören Fethiye Koyları, temizliği, sakinliği ve doğallığıyla adeta ziyaretçileri büyülüyor. Turkuaz mavisi deniziyle bilinen bu muhteşem beldenin koyları da oldukça popülerdir.

    Cennetten bir köşeyi andıran Fethiye, tüm yılın yorgunluğunu ve stresini attıracak nitelikte. Turizm anlamında birçok zenginliği barındıran bölgede yamaç paraşütü gibi aktiviteler yapabileceğiniz alanlar ve birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Bununla birlikte gizli kalmış, bakir ve yalnızca tekne ve yatla ulaşılabilen Fethiye Koyları da özellikle görülmeye değer.

    Dünyanın En Güzel Kumsalı: Ölüdeniz

    Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, güzelliği ile 2006 yılında tescillenmiş ve dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Yeşil ve mavinin buluştuğu doğa harikası olan bu güzel belde, Türkiye’nin en ünlü plajlarından birisidir. Ölüdeniz, adından da anlaşılacağı gibi hareketsiz, durgun bir denize sahip. Durgun göl niteliğinde olmasına rağmen, yoğun su kaynağı çıkışları nedeniyle kendini sürekli yeniler. Böylece deniz, berraklığını korur ve hep temiz kalır.

    Ölüdeniz, turkuazın en güzel tonlarını görebileceğiniz denizi ve bembeyaz kumsalları ile turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Yaz ayları boyunca binlerce turiste ev sahipliği yapan oldukça gelişmiş bir bölgedir. Sabahları çam kokuları eşliğinde uyanarak, gün boyu çeşitli aktivitelere katılıp eğlenebilir, eşsiz Fethiye Koyları gezilebilir ya da dalış noktalarına uğrayarak dalış yapabilirsiniz.

    Büyüleyici Manzarasıya: Kelebekler Vadisi

    En sevilen Fethiye Koyları arasında yer alan Kelebekler Vadisi, etrafı 350 metreyi bulan dağlarla çevrilidir.80’den fazla kelebek türüne sahip bu vadi, büyüleyici manzarası ve berrak deniziyle tatilcilerin dikkatini çekmektedir. Ayrıca bir diğer doğa harikası da vadinin tam ortasında yer alan ve deniz yoluyla ulaşabileceğiniz, 50 metre yüksekliğindeki şelaledir.

    Doğa ile Baş Başa Sakinlik: Katrancı Koyu

    Katrancı Koyu, yemyeşil çam ve okaliptüs ağaçlarının denize kadar uzandığı, doğa ile baş başa sakin bir tatil imkânı sağlar. İçerisinde iki ayrı koy bulunmaktadır. Birinci kısım günlük ziyaretçilerin, iki kısım ise uzun süreli konaklayan turistlerin bulunduğu bölgedir. Yerli halk ve turistler tarafından sıkça ziyaret edilen bu koy, manzaraya karşı yürüyüş ve piknik yapmak isteyenler için uğrak noktasıdır. Denizi dingin, dalgasız ve sığdır. Fethiye Koyları arasında özellikle çocuklu aileler için ideal bir rotadır.

    Maviliği ve Sessizliği ile Kabak Koyu

    Doğal güzelliğini günümüze kadar koruyabilen Kabak Koyu, Kelebek Vadisi’nin hemen yanında yer almaktadır. Yüksek kayalar, akarsular ve denizlerle çevrelenmiştir.1. derece doğal sit alanı ilan edildiği için oldukça temizdir. Doğal hayatın devamlılığını sağlamak adına bölgede tesis bulunmuyor. Konaklamak için ağaç evler ya da kamp alanı tercih edilebilir. Fethiye Koyları arasında yer alan bu koy, denizinin temiz ve parlak olması ile dikkat çekip, sessizliğiyle büyülemektedir.

    Çam Ağaçları Arasında Muhteşem Bir Plaj: Kıdrak Koyu

    Çam ağaçları arasında muhteşem bir plaja sahip olan Kıdrak Koyu, Ölüdeniz’e birkaç km uzaklıktadır. Bu plaj sit alanı ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Beldede birçok ağaç ve kuş türünü görmekte mümkündür. Fethiye Koyları arasında bulunan berrak ve mavimsi deniziyle göz kamaştıran bu koy, sakin ve sessiz vakit geçirmek isteyenler için de oldukça idealdir.

    Bizans Kalıntılarıyla Gemile Koyu

    Bizanslılar zamanında bir din merkezi olan bu beldede çokça tarihi kilise, şapel, mezar, sarnıç ve ev bulunur. Sular altında kalan bu tarihi kalıntıları Gemile koyundan, tüplü veya şnorkelle dalış yaparak görebilirsiniz. Gemile Adasının çevresi de görülmeye değer güzelliktedir. Buradaki yürüyüş yollarını takip ederek adanın en tepesine ulaşılabilir, Ölüdeniz, Kelebek Vadisi ve Göcek Körfezi seyri yapılabilir. Bölgedeki birçok alan gibi burası da sit alanı olarak ilan edilmiş ve korumaya alınmıştır.

    Tarihi mekanları keşfetmek ve Bizans döneminden kalan kalıntıları incelemek isterseniz Fethiye Koyları rotasına, bu adayı da eklemelisiniz.

    Altın Rengi ve İnce Kumlarıyla Günlüklü Koyu

    Altın rengi ince kumlarıyla, temiz ve şeffaf deniziyle ilgi çeken Günlüklü Koyu, ışık geçirmeyecek kadar çok ağaçlıklı bir yapıdadır. Adını da bu Günlük ağaçlarından almış olup muhteşem bir kokuya sahiptir. Sadece Kanada ve ülkemizde yer alan bu ağaç türünü görmek için Fethiye Koyları arasında olan Günlüklü Koyuna gelmeniz yeterli.

    Hayal Ettiğiniz Mavi Yolculuk

    İster aile tatili ister romantik bir kaçış / balayı tatili, isterseniz de yenilenme veya tarih, kültür, macera tatili tercih ediyor olun, romantik bir sayfiye kasabasından, kimselerin olmadığı koylara ve tarihi yerleşim alanlarına kadar bu coğrafyada özgürlüğün sahibi siz olacaksınız.

    Akdeniz’in ve Fethiye’nin gizli koylarından başlayan ve özgürlüğe devam eden mavi yolculuk hayalinizi Blue Voyage Yacht Charter bünyesindeki tekne ve guletimizle gerçeğe dönüştürüyoruz.

    Kaynak: BBir Başkadır Fethiye Koyları
     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.