Varşova Gezilecek Yerler

Varşova Gezilecek Yerler
  • 0
    0
    0
    0
  • Varşova'da mutfaktan sanata ve mimariye kadar herkes için bir şeyler var. İki günlüğüne Varşova'dayken, o zamanın bir kısmını Varşova Noel Pazarını ziyaret ederek geçirdim. Yine de, şehrin diğer önemli noktalarını görmek için bolca zamanım oldu. Varşova'da bir gün, şehrin en önemli turistik yerlerini gezmek için ideal bir zamandır. İster 24 saat ister beş gün orada olun, Varşova'da mutlaka görülmesi gereken yerler bunlar.

    Turistler Varşova'da araç kiralama hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Varşova'da araba kiralamanın ortalama maliyeti günlük 12 Euro'dur. Cars-scanner.com'da %80'e varan indirimlerden yararlanabilirsiniz.

    Kültür ve Bilim Sarayı
    Kültür ve Bilim Sarayı, Varşova'da güne başlamak için en iyi yerdir. Bu güzel neoklasik gökdelen, Polonya'daki en yüksek ve Varşova'daki ikonik bir dönüm noktasıdır. Stalin, Varşova'ya Kültür ve Bilim Sarayı'nı verdi, bu nedenle Polonya'nın bu yapı hakkındaki görüşleri karışık. Binanın şüpheli arka planı bir yana, Kültür ve Bilim Sarayı yoğun bir yer. Sınırlı bir zamanınız varsa, binanın etrafında dolaştığınızdan emin olun. Yine de vaktiniz varsa, 30. kattaki gözlem güvertesine çıkın. Gözlem güvertesi, şehrin mükemmel bir manzarasını sunar.

    Kültür ve Bilim Sarayı
    Park Azienki
    Güzel azienki Parkı'nda zaman ve hava müsaitse yürüyüşe çıkın. Kışın gittiğim için gün ışığı saatleri daha kısaydı ve şehri görmem için ilkbahar ya da sonbaharda gittiğimden daha az zaman geçirdim. Daha uzun gün ışığım olsaydı, planıma azienki Parkı ziyaretini de dahil ederdim. 76 dönümlük parkta kuğular, göl ve hatta bir kale gibi çeşitli cazibe merkezleri bulunmaktadır.

    Azienki Parkı Kraliyet Yolu
    Kraliyet Yolu, Krakowskie Przedmiecie, Varşova'nın Kraliyet Kalesi'ne giden caddedir. Bu, Varşova'nın en güzel caddesidir ve eski saraylarla çevrilidir. Bu yol şimdi oteller, restoranlar ve mağazalarla kaplı. Kraliyet Yolu, Kraliyet Kalesi'nden Wilanów Sarayı'na kadar uzanır ve oldukça uzundur. Kraliyet Yolu'nun bir kısmını yürüdüm ama Wilanów Sarayı'na giden yolun geri kalanında otobüse bindim. Bazı bölümler dikkat çekici olmadığı için bu sokağın tamamını gezmenizi tavsiye etmem. Bunun yerine, gezintinize azienki Parkı'nda veya Nicolas Copernicus Anıtı'nda başlar ve Varşova Kraliyet Kalesi'ne doğru yol alırdım.

    Kraliyet Rotası Varşova'nın Eski Kenti
    Varşova'nın Eski Kenti inanılmaz derecede çekici ve gününüzün büyük bir bölümünü Varşova'da bu bölgeyi ziyaret ederek geçirmenizi tavsiye ederim. Antik kent, küçük boyutuna rağmen kentin en doğal bileşenidir. Bu mahallenin renkli bölgelerine hayran kalarak biraz zaman geçirdim. Popüler inanışın aksine, Varşova'nın Antik Kenti o kadar da eski değil. Eski Kent, 12. ve 13. yüzyıllarda inşa edilmiştir ve 14. yüzyıldan kalma kale duvarları ile çevrilidir; Ne yazık ki, çoğu İkinci Dünya Savaşı sırasında yıkıldı. O zamandan beri yeniden inşa edildi ve şimdi bir UNESCO Dünya Mirası Alanı. Varşova Old Town'daki belli başlı yerlerin çoğunu sadece dolaşarak görmelisiniz, ancak bu önemli noktaları kaçırmayın.

    Varşova Eski Kenti - Bir Günde Varşova Kalesi Meydanı
    Castle Square, Varşova Kraliyet Kalesi'nin yakınında yer almaktadır. Kraliyet Kalesi'ne gitmek için sadece bu bölgeden geçmek gerekli değil, aynı zamanda başlı başına görülmeye değer. Meydanın bir tarafında Kraliyet Kalesi hakimken, diğer tarafında artık restoran ve mağaza olan renkli binalar sıralanmıştır.

    Varşova'da Bir Günlük Yol Programı - Varşova Kalesi Meydanı
    Kraliyet Kalesi
    Şehirde sadece bir gününüz varsa, Varşova Kraliyet Kalesi kesinlikle görülmeye değer. Başlangıçta hükümdarlar ve mahkemeleri tarafından kullanılan devlet ve özel odalar da dahil olmak üzere halka açık yaklaşık yirmi oda vardır. Varşova Kraliyet Şatosu'nun içi nefes kesicidir ve her oda bir öncekinden daha görkemli hale gelir. Kışın Varşova'yı ziyaret ederseniz, gün batımından sonra Kraliyet Kalesi'ne gidin. Çarşamba günleri Kraliyet Kalesi ücretsiz ve akşam 6'ya kadar açık. Güncel bilgiler ve kapanışlar için resmi web sitesini ziyaret edin.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.