Sırbistan'da Yapılacak En İyi Şeyler

Sırbistan'da Yapılacak En İyi Şeyler
  • 4
    0
    0
    0
  • Karayla çevrili ülkeler genellikle keşfedilecek çok sayıda farklı manzara ve manzara ile doludur; ayrıca komşu komşularının etkisi nedeniyle sıklıkla kültürel olarak çeşitlidirler. Balkanların en önemli destinasyonlarından biri olan Sırbistan'da durum böyle.

    Sırbistan'da iyi bir otel mi arıyorsunuz? Hotels-scanner.com'da Ibis, Novotel ve Holiday Inn otel zincirlerinde özel indirimle Sırbistan'da 10314'ten fazla otel.

    Güney Avrupa'da, Balkanlar'da yer alır ve her biri ulus üzerinde kendi küçük izlerini bırakmış olan Karadağ, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Macaristan, Makedonya, Arnavutluk ve Romanya ile kara sınırlarına sahiptir.

    Ancak, Sırbistan komşularının bir kopyası değil - tam tersine, Sırbistan'ın kendine özgü sunabileceği çok şey var - ve neyse ki sizin için Sırbistan komşusu kadar turistik değil (oh, evet, sizden bahsediyoruz, Hırvatistan !)

    Belgrad, görülmesi gereken mimari ve tarihle dolu, Sırbistan'ın devasa başkenti ama bununla da kalmayın. Arazi inkar edilemez bir kaşif cennetidir.

    Sırbistan'ın En İyi Turistik Yerleri
    Studenica Manastırı'nda manzarayı ve tarihi içinize çekin.
    Studenica manastırı, muhteşem Ibar Nehri kanyonu ile çevrilidir. Buradaki eski kraliyet mirası, 1183'e kadar uzanan muhteşem mimariyi ima ediyor. Tanrı'nın Annesi Kilisesi'nin yanı sıra 13. yüzyıldan kalma freskler ve sanat burada bulunabilir.

    Palic Doğa Deneyimi
    Palic kasabasına yakın, adanmış ve muhteşem bir doğa parkı, Palic Gölü'nün kuzey kesiminde doğal bir kaplıcaya ev sahipliği yapmaktadır. Burada görmeniz gereken birkaç kuş türü var, bu yüzden hayvanları istediğiniz gibi görebilirsiniz.

    Belgrad'ın Görülecek Yerlerinde Bisiklet Turu
    Siteleri gezerken aktif olmak istiyorsanız, I Bike Belgrade şehrin belli başlı bölgelerinde rehberli bisiklet turları sunuyor, böylece bir rehber yardımıyla ana özellikleri görürken biraz egzersiz yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir Belgrad turist haritası alıp maceraya atılmak.

    Hop-On/Hop-Off Belgrad Şehir Otobüsü bacaklarınızı kurtaracak.
    Bu otobüs olmadan Belgrad'ın ilk on listesi eksik kalır. Bu harika bir aile dostu şehir turudur - kabarcıklanmadan veya çocukların tüm yürüyüşlerden şikayet ettiğini duymadan.

    İndi bindi tur otobüsünden en iyi şekilde yararlanın. Mevcut çeşitli rotalar vardır ve bir sonraki tura tekrar katılmadan önce daha fazlasını keşfetmek için atlayarak ilgi alanlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

    Zaovine Dağı Manzarası
    Buradaki muhteşem dağ manzarası, bölgeyi, ayrıca Beli Rzav Nehri ve Sklopovi Boğazı'nı kaplayan yemyeşil manzara ile geliştirilmiştir. 600'den fazla farklı tür ve birçok farklı kuş türü de dahil olmak üzere çok sayıda hayvan ile sayısız flora ve faunayı burada görebilirsiniz.

    Lepenski Vir'de tarih hakkında bilgi edinin.
    Bu, aynı derecede pitoresk Derdap Boğazı'nda Tuna Nehri'nin bitişiğinde bulunan ünlü bir arkeolojik sitedir. MÖ 6500'den 5500'e kadar uzanan çok sayıda eşya burada keşfedilmiştir ve merkez bölümün daha önce bir tören alanı olması muhtemeldir ve incelenecek birçok ek yer vardır.

    Romalılarla Gamzigrad Yürüyüşü
    Bu, üçüncü veya dördüncü yüzyıldan kalma, olağanüstü derecede iyi korunmuş tarihi bir Roma şehridir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Gamzigrad, bir imparatorluk sarayı kompleksi ve eski şehir surları da dahil olmak üzere keşfedilecek çok sayıda kalıntıya sahiptir.

    Resavska Pecina'da yeraltına inin.
    Yeraltı, Sırbistan'da ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Doğuda, Despotovac kasabası yakınlarında, akıllara durgunluk veren oluşumlara sahip, yaklaşık 80 milyon yıllık eski bir mağara ağını keşfedeceksiniz.

    Keşfedilecek 11 hektarlık salonlar, tüneller, şelaleler, sarkıtlar ve dikitler var - burada kesinlikle bütün bir güne ihtiyacınız olacak.

    Tara Milli Parkı Aileleri, Tara, Crni Vrh, Stolac ve Zvezda sıradağlarının yüksek dağlarında yer alan bu sevimli milli parkı ziyaret etmekten keyif alacaklardır. Yaz aylarında yürüyüş ve su aktiviteleri, kış aylarında ise kayak ve snowboard popülerdir.

    Belgrad'ın Ciddi Alışverişi
    Gezi ve doğa güzel olsa da, bazen hepimiz küçük bir alışveriş terapisine dalmak isteriz ve Sırbistan'daki en iyi yeriniz şüphesiz başkent Belgrad'dır.

    High Street, birçoğunu tanıyacağınız işletmeler ve daha yerel işletmelerle dolu olduğundan, eve birkaç hatıra götürebilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.