Bratislava'yı Ziyaret Etme Nedenleri

Bratislava'yı Ziyaret Etme Nedenleri
  • 0
    0
    0
    0
  • Bratislava, onu "Avrupa'nın en güzel şehri" olarak adlandıran ünlü Casanova tarafından biliniyordu ve güzellik hakkında bir iki şey biliyordu. Güçlü Tuna Nehri kıyısında ve Küçük Karpat Dağları'nda yer aldığı için Bratislava'nın silüeti değişiyor: yükselen beş yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri ve apartman kompleksleri şimdi - neyse ki - hala tarihi Eski Şehir binalarını çevreleyen banliyölerde yer kapmak için yarışıyor , kiliseler ve saraylar. Harika vakit geçiriyor gibi görünen yakışıklı insanlarla dolu güzel görünümlü bir başkent.
    Araba kiralama şirketi Cars-scanner, Bratislava'da araba kiralama fırsatı veriyor. Online araba rezervasyonu yapmak ve varışta almak için birkaç tıklama. Slovakya küçük bir ülkedir, herhangi bir şehre veya köye arabayla gidebilirsiniz. Ayrıca Viyana, Budapeşte veya Prag'a da gidebilirsiniz - hepsi elinizin altında.
    Akdeniz tarzı Eski Şehir bölgesinin kafe teraslarını dolduran turist kalabalığına rağmen, Bratislava asla sıkışık görünmüyor. Ağaçlarla çevrili meydanlar, enfes parklar ve bahçeler ve şehrin yukarısındaki yemyeşil tepeler dahil olmak üzere kaçacak çok sayıda yeşil alan var.
     Bratislava'nın küçük boyutu çekicidir: kompakttır ve ziyaretçileri karşılar. Sonuç olarak, Bratislava bir hafta sonu kaçamağı, romantik bir şehir gezisi, aile tatili veya Slovakya'nın daha az bilinen turistik yerlerini keşfetmek için bir üs olarak idealdir. İşte bu yüzden Bratislava'ya gitmelisiniz...


    1. Şarap (ve bira) sudan daha ucuzdur.
    Bir şehri ziyaret etmek için bir neden olsaydı, kesinlikle bu mu? Joe, Bratislava'nın Avrupa'daki en ucuz biraya sahip olduğunu ve ortalama bira bardağının 1,48 € olduğunu keşfetti. Bu bir şişe su fiyatından daha az!
    Turist bölgesinin dışında bir restoranda yemek yediğimde hemen hemen aynı fiyata şarap keşfettim. Dışarıda bir gece geçirmek ya da sadece akşam yemeği ile bir içki içmek için Bratislava maliyetlerini gerçekten yenemezsiniz.
    2. Insta-layık Mavi Kilise
    Mavi Kilise, Bratislava'nın en tanınmış yerlerinden biridir. Art nouveau tarzında gördüğüm diğer katedrallere benzemiyor. Mavi Kilise ziyaret ettiğim güzel günde adeta gökyüzüne karıştı ama yağmurlu bir günde de muhteşem olacağını düşünüyorum. İçeride, kilise açık mavi duvarlarla adına aynı derecede sadıktır.

     
    3. Viyana'dan sadece bir saat uzaklıktadır.
    Bratislava, Avusturya ve Macaristan arasında yer alır ve ikisi arasında seyahat ederken görmek bundan daha uygun olamazdı. Viyana'dan trenle 1 saat, Budapeşte'den tren veya FlixBus ile 2 saat sürmektedir. Bratislava'yı ziyaret etmek, özellikle keşfetmek için yalnızca bir güne ihtiyacınız olduğu için planınızda çok az zaman alır.
    Dayanıklılığınız ve macera ruhunuz varsa, bisikletinizi Viyana'dan Bratislava'ya bile sürebilirsiniz.
    4. Yerel karbonhidratlı yiyecekler
    Yeni bir ulusa gitmek için bir neden varsa, o da mutfak içindir. Bir yere gittiğimde, bilmek istediğim ilk şeylerden biri nerede yemek yiyebileceğimdir. Yalnız olmadığımı varsayıyorum (umarım?). Etli, karbonhidratlı, peynirli Slovakya yemeklerinde beğenilmeyecek şey nedir?
    Sadece bu değil, aynı zamanda bir bütçeyle seyahat ediyorsanız, Bratislava'nın mutfağı mükemmel. Birkaç Euro'ya koyun peynirli köfte yiyebileceğiniz Slovak Pub, ziyaret edilmesi gereken en güzel yerlerden biri. Bu Bratislava'ya gitmek için zorlayıcı bir teşvik değilse, ne olduğunu bilmiyorum.

     
    5. Düşük maliyetli opera biletleri
    Bratislava'nın ücretsiz yürüyüş turundaki rehberimiz, Avusturyalıların ucuz opera biletleri için sık sık Slovakya sınırını geçtiğini bildirdi. Viyana'da ön sıra biletleri 300 €, Bratisalav'da sadece 40 €!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.