MCU'da Üzülerek İzlediğimiz 5 Sahne

MCU'da Üzülerek İzlediğimiz 5 Sahne
  • 3
    0
    0
    2
  • MCU, hayatımıza girdiğinden beri birçok duyguyu içinde barındırıyor ve bizlere yaşatıyor. Bazen ciddi olunması gereken yerde güldürüyor, güldürmesini beklediğimiz yerde ciddiyet hâkim olabiliyor. Bugün ise evrende yer alan ve bizleri üzen beş sahneyi sizler için derledim. 

    Tony Stak'ın bir keresinde dediği gibi, "Herkes mutlu bir son ister, değil mi? Ama her zaman böyle olmaz."

    5. Loki'nin Vedası

    Thor: Ragnorok filminin sonunda Asgard'ın yok olduğunu ve geride kalanların bir uzay gemisinde bu yıkımı izlediklerini gördük. Avengers: Infinity War'un başlangıcındaysa o gemi, karşılaşabilecekleri en büyük düşmanlardan biri olan Thanos ile karşılaştı. Böylece Asgard halkı, Thanos tarafından bir yıkıma uğradı ve pek çok kişi hayatını kaybetti. Loki, bütün gücüyle Thanos'a kafa tutmuş olsa bile bu sondan kurtulamadı ve Thor'un gözleri önünde katledildi. Akıllarımıza ise o söz kazındı, "Sana söz veriyorum kardeşim, güneş yeniden üzerimizde parlıyacak."

    4. Wanda'nın Vision'a Vedası

    Wanda için söyleyebileceğimiz hiçbir şey yok. Özellikle Avengers: Age of Ultron filminde kardeşinin öldüğünü hissettiğinde verdiği o tepki akıllarımıza kazındı. "O sahne dururken neden bu sahneyi seçtin?" sorularını duyar gibiyim, bu sahneyi seçme sebebim Vision'ı önce kendisinin yok etmek zorunda kalması ardından Thanos'un onu gözlerinin önünde öldürmesi. Ona dakikalar içinde iki kere veda etmek zorunda kaldı. Wanda'nın hayatının birçoğu kayıplarla geçti, yaşadıkları onu bugüne getirdi ve bu yüzden hem WandaVision dizisinde hem de Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminde yaşadığı derin acıları içimizde hissettik. Onun da dizide söylediği bir söz vardı, "Seni hissedemiyorum."

    3. Peter Parker'ın (Andrew Garfield), MJ'i Kurtarıyor

    Spider-Man: No Way Home filmi tam tamına hüzünle dolu bir filmdi, bizi heyecanlandırdı ve umutlar verdi ama her şeyin sonunda Tom Holland'ın Peter Parker'ı yalnız kaldı. May'in ölümü, Ned ve MJ'in yaşanılan her şeyi unutmuş olması gibi birçok sahnede üzüldük ama bir sahne vardı ki fragmanda gördüğümüz an, MJ'i kurtaranın Andrew Garfield'ın Peter'i olmasını diledik ve öyle de oldu. Peter'ın MJ'e olan bakışlarını, içinde yaşamaya devam ettiği hüznü iliklerimize kadar hissettiğimiz bir andı çünkü Amazing Spider-Man'in ikinci filmindeki sonu biliyorsunuz, Peter Parker, Gwen'i kurtaramıyor. Spider-Man filmlerini ele aldığımızda hüznü en dibine kadar hissettiğimiz sahnelerin başında geliyor ve ikonikleştiği için o sahneyi seçmek yerine bakışların konuştuğu bu sahneyi seçtim. 

    2. "We Are Groot"

    Galaksinin Koruyucuları serinin ikonikleşmiş sahnelerinin başında gelen bu sahnede hüzünlenmemek elde değil. Farklılıklarına rağmen aile olmayı başardıklarını bize gösteren bir an olduğunu düşündüm. Film boyunca söylediği tek şey "I'm Groot" iken ailesini kurtarak onlara vedasını sunduğu sahnede "We are Groot" demesi etkileyiciydi. 

    1. Tony Stark'ın Fedakarlığı

    MCU tarihinin unutulmaz karakterleri başında olan Tony Stark'ın fekadarlığı bizleri derinden etkiledi. Tony Stark'ın değişimini günden güne gördük ve sonuç olarak kaybetmek istemediklerine rağmen diğer insanlar için kendini feda etti ve kurtuluşa sebep oldu. Filmde bir veda yaşanacağını tahmin ediyorduk ama birçok insanın Steve Rogers'ın ölebileceğini tahmin ettiğini anımsıyorum, birçok insan bunu beklemiyordu. Tony'nin vedası, hayatımıza girdiği gibi oldu ve o meşhur sözle parmağını şıklattı, "I'am Iron Man!" 

     

    MCU'nun uzun bir serüven olduğunu ve devam ettiğini ele alırsak bizi, üzüleceğimiz birçok sahnenin beklediğini de eklemeliyim. Yılların birikimden yalnızca beş sahneyi seçtim ama içimde kalan birçok sahne var ve hüzün var; Avengers: End Game filminin sonunda Spider-Man'in Tony Stark'a "İyi hissetmiyorum," diyerek sarılması, Natasha Romanoff'un da tıpkı Tony gibi kendini feda etmesi, Peter Parker'ın (Tobey, Andrew ve Tom) yaşadığı kayıplar, Steve Rogers ile Peggy'nin vedalaşması, Pietro Maximoff'un kurşunların hedefi olduğu o an, Thor'un peş peşe yaşadığı kayıplar, hatta ve hatta Thanos'un acımasızca gözüken ama üzülerek Gamora'yı kayalıklardan attığı o sahne... 

    Söylediğim gibi MCU bir serüven ve bu serüvende üzüldüğümüz unutulmaz anlar var, peki sizi en çok etkileyen sahne hangisi? Bizimle paylaşmayı unutmayın, sağlıklı günler dilerim.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.