Harry Potter Evreninde Üzülerek İzlediğimiz Beş Sahne

Harry Potter Evreninde Üzülerek İzlediğimiz Beş Sahne
  • 5
    0
    0
    0
  • Sinema ve kitap dünyasında adını sık sık duyduğumuz ve birçok insanın tekrar okuduğu, izlediği Harry Potter serisi, güldürdüğü gibi ağlatan sahneleriyle unutulmazlar arasında yer alıyor. Kaç yaşında olursak olalım o büyülü evreni tanımak ve yaşamak hayallerimizin bir parçası. Serinin hayranları bir gün Hogwarts'a ait o mektubun bir baykuş tarafından gelmesini beklerken diğer yandan filmlerin ve kitapların tadını çıkarıyor. Ben de onlardan biriyim, Harry Potter evreninin yeri bende çok ayrı. Mektubumu bekliyor ve evrene dair hayaller kurmaya devam ediyorum. Lafı daha fazla uzatmadan film serisinde üzülerek izlediğimiz beş sahneyi sizinle paylaşmak istiyorum.

    5. Cedric Diggory'nin ölümü sonrasında yaşananlar

    Harry Potter ve Ateş Kadehi filminin en etkili sahnelerinden biri olan bu sahnede, Amos Diggory'nin sesi kulaklarımızda çınlamaya devam ediyor. Her şey bittiğinde ve müzikler dört bir yanı sardığında Harry ile birlikte bir cesedin döneceğini kimse tahmin etmiyordu. Harry'nin Cedric'in üzerine kapanarak ağlaması, müziğin aniden kesilmesi ve Amos Diggory ile birçok kişinin gerçeği fark ettiği o an hepimiz için üzücüydü. Sahneye dair geriye bir söz kaldı, "That's my boy!"

    4. Dobby'nin Vedası

    Dobby'nin vedası, serinin en üzen sahnelerden bir tanesi. Sırlar Odası ile birlikte Harry'nin hayatına giren Dobby; özgürlüğünü kazandığını ve daha mutlu bir yaşam sürdüğünü söyleyebiliriz. Harry ile aralarındaki ilişki arkadaşlıktan ziyade bir nevi kardeş ilişkisiydi bana göre. Birbirlerini korudular, yardım ettiler ve vedaları yine birbirlerine karşı oldu. Dobby, Harry'nin kucağında hayatını kaybetti. O an mutluydu çünkü arkadaşının kollarındaydı ve ne olursa olsun onu korumayı başardı. Mutluluğunu ise bu sözlerle dile getirdi, "Dobby is happy to be with his friends, Harry Potter."

    3. Dumbledore'un bakışlarındaki o anlam

    Dumbledore'un ölümü serinin en can yakan vedaları arasında yer alıyor. Severus Snape'in "Avada Kedavra!" sözleriyle öldü Dumbledore, veda edeceğinin ve her şeyin sonuna geldiğini biliyordu. Snape'e olan bakışları, kuleden aşağı düştüğü sırada çalan müzik ve sonrasında yaşananlar unutulmaz sahneler arasında yerini almayı başardı. Bu sahne sonrasında birçoğumuz kitapta yer alan cenaze törenini görmek istedi lakin beklediğimiz gibi olmadı. 

    2. Kovuk'un alevlere teslim oluşu

    Weasley Ailesinin yuvası olan Kovuk, Ölüm Yiyenler tarafından uğradığı saldırı sonucunda alevler içinde kaldı. Birçok sevgi dolu ana tanık olduğumuz bu ev, farkında olmadan hepimize birer yuva oldu. Karmaşık yapısına rağmen içinde huzur dolu sıcaklığı hissettiren o evin yandığı görmek üzücüydü.

    1. Sirius Black'in Bellatrix tarafından öldürüldüğü o an

    Seride beni en çok etkileyen sahnelerin başında geliyor, kitapta da filmde de bizi etkileyen bu sahnede Harry ile kavuşmuş, bir şekilde hayatını yeniden şekillendirmiş Sirius Black'e veda ettik. Bellatrix Lestrange tarafından öldürülen Sirius'un yüzündeki şaşkınlık, Harry'nin yıkılığı ve Remus'un onu tuttuğu anlarda ne hissedeceğimizi şaşırdık. Sonrasında yaşananlarda ise Bellatrix'in mutluluğuyla deliye dönen Harry'nin hem sinirini hem de hüznünü iliklerimizde hissettik. 

    Harry Potter evreninde de hüzünle dolu sanheler var, özellikle Hogwarts Savaşı'nı baştan sona alabiliriz çünkü sevdiğimiz ve bizde yeri olan birçok karakterin hayatlarını kaybettiğini gördük. Bu yüzden diyebileceğim tek bir şey var, "LUMOS!"

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.